Ilonko na listę oprócz CANDLELIGHT , DIAMANT ROUGE wciągnęłam AMMARIN i RUBY . Ale to nie wszystko bo ogrodowe koronkowe też uśmiechają się do mnie . Ale to już temat na wiosnę ...
Dynko witaj zakręcona kobieto w moim zakręconym ogrodzie . Wpadaj kiedy będziesz miała ochotę na kawkę w gąszczu hortensji...
Aniu fajnie ,że jesteś . Kochana twoja obecność jest tutaj obowiązkowa...
Dziewczyny niestety świeżutkich zdjęć dzisiaj nie będzie gdyż od tygodnia jestem poza domem . Ale zaległości nadrobię po powrocie za tydzień ...obiecuję
Małgosiu witam w nowym wątku ,cóz mogę ci napisać
twoje hortensje mnie czarują ,zyczę powodzenia w powstaniu nowych hortensjowych rabat,czy juz policzyłaś ile masz odmian.Mogę tylko z zazdrosnym okie w twoim oglądać podziwiać.
Witaj Małgosiu
Już tu byłam,ale się nie wpisałam i byłam wielce zdziwiona,że nie mam Twojego wątku na liście ( ale gapa ze mnie).
To czekam na zdjęcia.
I zdradź mi proszę,kiedy mam te moje hortensjowe maluchy-patyki zabrać do domu? Już czy później,zapowiadają pierwsze przymrozki w nocy.
duju pisze:Małgosiu i mnie nie może tu zabraknąć Twój hortensjowy ogród przepiękny
oj potwierdzam,,,potwierdzam
Lubię do Ciebie zagladać i podziwiać piękne okazy hortensji,,może i ja doczekam sie kiedyś moich krzaczorków - jeszcze małych ale takich piekności jak są u Ciebie
Spacerując po tych pięknych zakamarkach nie chce się opuszczać twojego ogrodu który ma w sobie magię. To widać na każdym kroku .Małgosiu jak przygotowujesz Hortensje do zimy zwłaszcza ogrodowe.?
MISIU,Ewciu- terlica, Mariolu ,Aniu-anym, Martuniu, Justysiu, Aniu-anabuko, Asiu, Ewciu-drewutnia, Fraszka
Dziewczyny bardzo cieszę się ,że mnie odwiedzacie pomimo mojej nieobecności na forum . Trzy tygodnie byłam poza domem , wypoczęłam , naładowałam baterie bo tego trzeba mi było. A teraz czas wracać do codzienności. Ogród przez ten czas zarósł niesamowicie. Kosiarki w dłoń! Hortensje ucierpiały podczas nocnych minusowych temperatur . Kwiaty zupełnie zmieniły kolor - teraz są buro-brązowe . Drażni mnie ten widok .Jutro chyba obetnę wszystkie kwiaty i czas powoli przygotowywać je do zimy .
Dla Was kochane za moment kilka zdjęć . Kolor w ogrodzie to w tej chwili przede wszystkim ...rozchodniki , wrzosy,berberysy