Ogródek Robaczka cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 10

Post »

Marysiu, zdjęcie przedstawia wschodnią rabatę, z hortensją Vanilla Fraise w roli głównej. Pokazywałam tą część ogrodu wielokrotnie, ale może w natłoku zdjęć umknęło. Będę Was teraz raczyć mniejszą ilością fotek, bo popołudniami już mało światła i pogoda nie zawsze pozwala na harce z aparatem..ale może dzięki temu nie będę Was nudzić ciągle tymi samymi ujęciami ;-))
Majeczko, widziałam jak ostro działasz z różami i miejsca przygotowujesz z właściwą sobie perfekcją ;:180
Ewa, może ta czcionka faktycznie malo wyraźna, ale ozdobnik kwiatowy bardzo mo się podoba :D Taki dzwonkowo-elfowy ;-))
Aguś, wrzucam masę fot do sieci i warto byłoby je jakoś oznaczyć, choć przed nieuprawnionym wykorzystywaniem naszej pracy i tak ciężko się ustrzec. Ale można przynajmniej ograniczać takie możliwości. Pozdrawiam piątkowo :wit
Marzenko, gdy oglądam zdjęcia z zeszłego roku to widać różnicę w ogrodzie, a co będzie za 3-4 lata? Jak nic połowę znowu rozdam ;:306
Agness, cebulkowe będę sadzić jutro, ale nie wiem czy uda się posadzić wszystko bo jak zwykle przeholowałam z zakupami :oops: Życzę słonecznej pogody w weekend i realizacji planów ogrodowych ;:196
Agnieszko, ja wychodzę z założenia, że wiosennych kwiatów nigdy za wiele! W dużych grupach prezentują się najlepiej, a kompozycje kolorów są nieograniczone ;:173
Martuś, leń minął? Ja mam ochotę działać, ale dzień już taki krótki....
Aga, Ula dzięki za opinię ;:333
Dorotko, witaj po przerwie ;:196 Hortensje ogrodowe są chwilowo przeniesione w wolne miejsce, ale docelowo trafią na front działki, pod dom. Muszę tam jednak wydarniować rabatę i czekam z tym do października. Koło poidełka zajęły całe miejsce i bardzo szybko się rozrastały zasłaniając kwiaty wkoło. Bukietowych nie ruszam.
Ja też kocham cebulowe i sadzę co roku duże ilości, wiosna dzięki nim jest taka barwna i optymistyczna ;:138
Pozdrawiam serdecznie i życzę słonka na weekend :wit
Grażynko, liczę, że kiedyś się uda spotkać ;:196 Miłego!
Alicjo, bukietowych hortensji nie ruszam, tylko ogrodowe. Sprawa sabatu i imprez około-towarzyszących, w tym zwiedzania okolicy jest otwarta, kto wie... ;-)) Dzięki za zaproszenie, pozdrawiam!
Reniu, widzę, że znaczek wymaga poprawy, dzięki za opinię! Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego weekendu!
Lukrecjo, ta rabata w zasadzie nieco przypadkowa - rosną tam pęcherznice, a dalej hortensje, budleja i robinia. Na brzegu irgi poziome. Jesienią wygląda ciekawie, bo rośliny ładnie się przebarwiają..cieszę się, że przypadła Ci do gustu, działaj!
Dzięki za opinię w sprawie znaczka, robaczek jest słodki ;-))
Pat, pajęczynki z kroplami rosy to wdzięczne obiekty do fotografowania..teraz będzie ich coraz więcej, ale skrzętnie unikam fotografowania autorów tego cudeńka ( w obawie o zdrowie psychiczne niektórych moich gości: Ewa majowa, Aguś).
Miło mi, że robaczek przypadł Ci do gustu! Mam tylko wątpliwości czy będzie się komponował z portretami róż... ;:224
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziękuję za troskę o moje zdrowie i samopoczucie :D Widok pajęczyny mnie nie przeraża, autora-często tak ;:306
Robaczek bardzo zabawny, ale faktycznie, z różami komponuje się średnio ;:306
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Bardzo lubię zdjęcia z pajęczynami. Mają w sobie jakiś taki nastrój... senności, nostalgii, przemijania. Sama nie wiem, ale lubię.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

I ja dziękuję za troskę o moją psyche :D
Fotografie pajęczyn, zwłaszcza tych pokrytych diamentami rosy, mogę pasjami oglądać... oczywiście bez gospodarza ;-)
Twoje zdjęcie jest obłędne!
Drugi znak wodny bardzo adekwatny :)
Miłego wieczoru!

PS. Ostatnie naukowe badania dowodzą, że 'p' po marihuanie wyplata zupełnie inne - niż te do których jesteśmy przyzwyczajeni - wzory pajęczyn... widziałam próbki takich dzieł - istny kosmos! :lol:
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mi robaczek bardzo pasuje,świetny znaczek ;:333
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Dla mnie niestety ten z różą zupełnie nieczytelny, zwłaszcza pierwsza litera. Drugi (z robaczkiem) już lepszy.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Zdecydowanie drugi z małą poprawką i będzie super. ;:333
Grażyna.
kogro-linki
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

no minął i jutro planuje kosić trawnik i coś tam porobić.....nawet ten deszcz mam w nosie...najwyżej się zakopię czy raczej utopię z kosiarką w trawniku a co mi tam ;:306
i zdecydowanie ten drugi, z robaczkiem......no cała Ty ;:196
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Cześć, Robaczku ;:167!
Ależ piękną pogmatwaną pajęczynkę znalazłaś ;:oj.
U mnie tylko zwykłe, obrzydliwie regularne i typowe.
Co do znaku wodnego... hmmmm... próbuj dalej ;:224.

;:196 Jagoda
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Kasiu szczerze....ja jakoś zamiast robaczka (rysowanego) w znaku wodnym widziałabym jakiś delikatny szkic róży.
Ściskam mocno i życzę weekendowego wyluzowania ;:196
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Dziękuję za odzew, na Was zawsze mogę liczyć ;:4

Ewa, tak mi się też wydaje, że znaczek choć uroczy, nie do wszystkich zdjęć pasuje...potrzebowałabym czegoś bardziej uniwersalnego ;:170
Wando, pajęczyny mają w sobie coś mistycznego...
Aga, zaskoczyłaś mnie tymi niusami o badaniach nad "p" ;:oj To dopiero musi być widok :shock: Miłego!
Aniu, dzięki za opinię i odwiedziny ;:196
Wando, Grażynko - ja jestem noga z grafiki, więc to raczej wyzwanie da znawcy tematu...ktoś chętny do wykonania projektu? :lol:
Marta, liczę, że jutro się wypogodzi, też mam plany ogrodowe ;:209 Miłego weekendu na działeczce!
Jagi, pajęczyn Ci u mnie dostatek, ale chyba najfajniejsze tworzą się na iglakach i pnączach. Moim zdaniem pajęczy majstersztyk udało się uchwycić ubiegłej jesieni. Sama zobacz:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Agnieszko, świetny pomysł...sama też bym widziała taki szkic...tylko jak to zrobić ;:24 Znasz się na tym?
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja też uważam, że należy zwrócić się do Constancji o zrobienie jakiegos różanego znaku. Ten pierwszy bardziej mi pasuje, ale chyba jest zbyt duży
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Kasiu PW :wit
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Pajęczyny rewelacyjne ;:oj.
Co te Twoje pajączki spożywały :?: Podpijały coś z Twoich kieliszków ;:306.
Może i moim dam tego spróbować... ;:224.

:wit Jagi
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Widzę że pajęczynki na tapecie , na czasie bo teraz jest ich całe mnóstwo i jakie fajniste ;:215

Znak wodny to dobra rzecz na zdjęciach ale musi być dobrze dobrany. Mnie się nie chciało gimnastykować i wpisuję zwyczajnie. :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”