Działka nad Drwęcą - Christin - cz. V
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Działka nad Drwęcą - Christin - cz. V
Krysiu mnie fuksje chyba nie lubią
, nie raz starałam się je przechowac przez zimę i nic

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Masz Krysiu mnóstwo dalii, a także hortensji .Przyglądałam sie fotkom jak to możliwe
fakt ,że ogródek masz większy niż ja, ale tez i więcej nasadzeń . Miejsca między roślinkami też malutko
Pink Pin Cushion -ta hortensja szczególnie wpadła mi w oko, no i oczywiście wielgachna fuksja magellananica .Czym je karmisz ,że takie wielkoludy porosły .Też mam tę bylinowa ,ale u mnie ma najwyżej 4 pędy i takie na 1/2 m wys.,a swoją jak piszesz wciąż podcinasz ,żeby nie zasłaniała hortensji .

- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Ale piękne fuksje , moja zginęła ale na wiosnę poproszę cię o sadzonkę, chyba że możesz mi przysłać patyczki do ukorzenienia ,.. Dalie i u mnie ładnie kwitną szkoda ze nie długo znowu trzeba je ścinać i wykopywać ale na drugi rok znowu zakwitną .. Miałam białą ale chyba mi wymiękła bo jej nie widzę .. Dzisiaj popaduje więc siedzę w domu a deszczyk polewa posadzone kwiaty ..
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Dziś piątek 27 września 2013 00:08
>>> << przysłowie na dziś >> <<<
Idź wolno ale nigdy się nie cofaj
Witam wszystkich i pozdrawiam
e-babcia - Jadziu masz rację porównując kwiaty fuksji do baletnic.

iwona0042 - Iwonko dziękuję w imieniu fuksji.
Odmiany Fuksja Magellanica Versicolor nie mam i pamiętasz jesteśmy umówione na wspólne ukorzenienie - Ty dla mnie a ja dla Ciebie inną której nie masz czyli może to być THOMSON lub MOLINAE.
Dobrze,że zrobisz sadzonki dla zabezpieczenia się bo zawsze zimowanie niesie jakieś ryzyko bo nie wiemy jaka będzie zima. Ja mam juz za duże niektóre i po prostu zostaną bo nie mam miejsca na zimowanie w pomieszczeniach tak dużych okazów.
takasobie - Miłko dalia Lambada przez wiele lat miała ciut więcej niż 100 cm w zależności od stanowiska.
W tym roku poszła w konkury z sadźcem o wysokość - sama popatrz. Dalie rosną na podwyższonej trójkątnej rabacie dla zabezpieczenia więc trzeba by odjąć z 30 cm ale to i tak wysoka i szeroka niemiłosiernie. Wyjątkowo podpasowało jej miejsce i kolejna anomalia w tym roku na mojej działce.

dorcia7 - Dorotko aż niemożliwe.
Coś Ty fuksjom zrobiła, że tak wrogo nastawione sa do Ciebie i nie chcą współpracować ?
JAKUCH - Jadziu może to tak na zdjęciach wygląda ale faktycznie sporo tego uzbierałam. teraz sadząc coś nowego już muszę główkować i tak jak kiedyś lubiłam mieć tą sama bylinę w kilku miejscach teraz zdarza się sporadycznie i w małej ilości dla zabezpieczenia się.
H. Pink Pin Cushion jest piękna z racji tej inności ale nie wszystkim się podoba bo ma mniej spektakularne kwiaty ale za to pachną. Mnie tak i dlatego ja mam.
Fuksja magellanica Riccartoni dorasta tak normalnie do półtora metra - to jej obowiązek i dla mnie dziwne gdy jest niższa...
Może w następnym roku pokaże na co ją stać - daj jej szansę.
maniusika - Janko jak zginęła fuksja - ktoś ukradł czy padła Ci ?
Wiosna jak rusza wegetacja sadzonek mnóstwo więc się przypomnij - podeślę . W tym roku mnóstwo ich wysłałam i sporo osób pisało do mnie,że udało im się wyhodować ładne roślinki.
Pokaże pozostałe fuksje aby zakończyć temat bo czekają inne w kolejce
odmiana THE PHOENIX

odmiana BEACON

odmiana DEUTSCHE PERLE

odmiana SWING TIME

odmiana APACHE

bawię sie też w formowanie fuksji z róznym powodzeniem
Kształ krzaczka na niskiej nóżce porządnie rozkrzewionego

a tu w formie drzewka wysokości 130 cm
- pierwsza fotka z 16.06.13 a późniejsza z 26.08.13

>>> << przysłowie na dziś >> <<<
Idź wolno ale nigdy się nie cofaj
Witam wszystkich i pozdrawiam
e-babcia - Jadziu masz rację porównując kwiaty fuksji do baletnic.

iwona0042 - Iwonko dziękuję w imieniu fuksji.
Odmiany Fuksja Magellanica Versicolor nie mam i pamiętasz jesteśmy umówione na wspólne ukorzenienie - Ty dla mnie a ja dla Ciebie inną której nie masz czyli może to być THOMSON lub MOLINAE.
Dobrze,że zrobisz sadzonki dla zabezpieczenia się bo zawsze zimowanie niesie jakieś ryzyko bo nie wiemy jaka będzie zima. Ja mam juz za duże niektóre i po prostu zostaną bo nie mam miejsca na zimowanie w pomieszczeniach tak dużych okazów.
takasobie - Miłko dalia Lambada przez wiele lat miała ciut więcej niż 100 cm w zależności od stanowiska.
W tym roku poszła w konkury z sadźcem o wysokość - sama popatrz. Dalie rosną na podwyższonej trójkątnej rabacie dla zabezpieczenia więc trzeba by odjąć z 30 cm ale to i tak wysoka i szeroka niemiłosiernie. Wyjątkowo podpasowało jej miejsce i kolejna anomalia w tym roku na mojej działce.

dorcia7 - Dorotko aż niemożliwe.
Coś Ty fuksjom zrobiła, że tak wrogo nastawione sa do Ciebie i nie chcą współpracować ?
JAKUCH - Jadziu może to tak na zdjęciach wygląda ale faktycznie sporo tego uzbierałam. teraz sadząc coś nowego już muszę główkować i tak jak kiedyś lubiłam mieć tą sama bylinę w kilku miejscach teraz zdarza się sporadycznie i w małej ilości dla zabezpieczenia się.
H. Pink Pin Cushion jest piękna z racji tej inności ale nie wszystkim się podoba bo ma mniej spektakularne kwiaty ale za to pachną. Mnie tak i dlatego ja mam.
Fuksja magellanica Riccartoni dorasta tak normalnie do półtora metra - to jej obowiązek i dla mnie dziwne gdy jest niższa...
Może w następnym roku pokaże na co ją stać - daj jej szansę.
maniusika - Janko jak zginęła fuksja - ktoś ukradł czy padła Ci ?
Wiosna jak rusza wegetacja sadzonek mnóstwo więc się przypomnij - podeślę . W tym roku mnóstwo ich wysłałam i sporo osób pisało do mnie,że udało im się wyhodować ładne roślinki.
Pokaże pozostałe fuksje aby zakończyć temat bo czekają inne w kolejce
odmiana THE PHOENIX
odmiana BEACON
odmiana DEUTSCHE PERLE
odmiana SWING TIME
odmiana APACHE

bawię sie też w formowanie fuksji z róznym powodzeniem
Kształ krzaczka na niskiej nóżce porządnie rozkrzewionego
a tu w formie drzewka wysokości 130 cm
- pierwsza fotka z 16.06.13 a późniejsza z 26.08.13
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Ale balet u Ciebie
przecudne ,gratuluje .Jak mi sie uda znaleść zdjęcie fuksji jakie zrobiłam w Angli to Wam pokaże .Miłego dnia 

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
No właśnie nie wiem co im zrobiłam,kupiłam dwukrotnie fuksję ,stała na działce cały sezon,jesienią przycięłam,zabrałam na parapet na klatce schodowej ,ale wiosną już ładna nie była ,połowa gałązek zaschniętych
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Krysiu podziwiam Twoją wytrwałość w uprawianiu fuksji
ja już dawno przestałam się w to bawić z wiekiem coraz bardziej wygodnicka się robię albo...sił coraz mniej...
ładne masz okazy !

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Krysiu ale masz śliczne fuksje
Mnie też już nie chce się z nimi bawić .
Miłego dnia życzę i

Mnie też już nie chce się z nimi bawić .
Miłego dnia życzę i

- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Niesamowite masz te fuksje.
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- Bufo-bufo
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
Krysiu proso włosowate ma u mnie około 0.5 m, wydaje mi się że wcześniej były trochę wyższe ale je ścięłam i skróciłam. Masz bardzo wysoką odętkę, moja przy niej to karzełek, ale moja rośnie na bardzo suchej ziemi, a Twoja pewnie na żyznej?
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Piękne są fuksje i podziwiam Cię ,że masz aż tyle odmian i kolorów .Jadzia ma racje ,ze wyglądają jak baletnice i krynolinach .Ja nie mam chyba do nich ręki
a też mi sie podobają

- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Moja fuksja chyba wygniła albo wymarzła bo zachciało mi się posadzić ją w ogrodzie .. Doniczkowe na tarasie ładnie kwitły ale nie mam tak pięknych kolorów jak u ciebie .. Natomiast róża chińska ślicznie kwitnie i aż żal ja przenosić do domu bo zrzuci wszystkie pąki ..
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Krysiu piękne robisz zdjęcia fuksji...a sadzieć masz wielki... śliczny...
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Śliczne fuksje, a najładniejsza Deutsche Perle
Uprawa wychodzi mi różnie, nawet ostatnio marudziłam, że dwie przepadły-no, przepadły
Ale cztery zostały i pewnie wiosną sobie namnożę, skoro dają sobie radę.

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Tak Krysiu, Fuksja Magellanica Versicolor ma już patyczki w ziemi