Wiejski ogród - kamixsa

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kamixsa
200p
200p
Od: 12 kwie 2008, o 17:32

Post »

Witaj Giguś dziękuję za zaproszenie ale niestety nie mogę :cry: :cry: hibiskus dopiero rozwiną pierwsze kwiaty a pąków ma mnóstwo :lol: :lol:

Lisko fuksje mam chyba już około pięciu lat jak mi się złamie jakaś gałązka upycham ją do donicy i tak nawet nie wiem ile tam rośnie krzaczków ,ale dużo :roll: fuksje najlepiej ukorzeniać w piasku i pelargonie w tym roku mam swojego chowu :wink: spróbuj je więcej nawożić w tedy będą miały sztywne łodygi ,liście muszą być ciemno zielone :lol: :lol:
obok cytrynowej dali rośnie berberys złoty Aurea

Hal a dlaczego twoje kany nie kwitną :cry: :cry:
Pozdrawiam - Krystyna
Wiejski ogród - kamixsa
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mam je pierwszy raz,kupiłam w doniczce spore,myślałam,że zakwitną.Nie wiem co im nie pasuje :cry: Na przyszły rok może się poprawią :lol: :lol: :lol:Mam też tego złotego berberyska :D .Pa,pa
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękna ta żółta kanna w ciapki!
A co do braku kwiatów to może kannie hal brakuje papu? To strasznie żarłoczne roślinki, ja swoje sadzę zawsze w ziemi wymieszanej z azofoską - ładnie rosną i kwitną. Nawet w tym roku pięknie wyrosły, mimo że ich bulwy strasznie przeschły mi w piwnicy i myślałem że nic z nich ciekawego nie wyrośnie. :wink:
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Moje kanny rosną w piachu i kwitną, więc chyba to nie o azot chodzi...
Może Hlinko miałaś za małe bulwy ?

Krysiu śliczny ten berberys i fajnie wygląda z dalią
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Może i małe te bulwy,trudno powiedzieć,bo ich nie widziałam,liście miały okazałe,co do ziemi to w tym miejscu jest bardzo dobra i nawoziłam azofoską.Trudno poczekam do następnego lata :cry: :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
violetta
500p
500p
Od: 15 kwie 2008, o 20:00

Post »

Cudny ten hibiskus. Już u kilku osób go widziałam i coraz bardziej na niego choruję.
Z wiosną nadzieje rosną. Wiola
Ogród violetty
ogród violetty cz.2
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kamixsa
200p
200p

Post »

Hal a może twoja kana jest ta o drobnych kwiatach ja taką dostałam od znajomej i też jeszcze nie kwitnie :roll: :roll:

Piterku znam dobry przepis na przechowywanie kan :wink: wykopać z ziemi włożyć do reklamówki i zasypać troćinami ale nie zawiązywać szczelnie tylko leciutko aby powietrze dochodziło i do chłodnego i ciemnego ,aby do wiosny i od nowa :lol: :lol: :lol:

Ll
Pozdrawiam - Krystyna
Wiejski ogród - kamixsa
Awatar użytkownika
kamixsa
200p
200p

Post »

Izo bardzo ci polecam berberysa złotego cały rok wygląda ładnie i wolno rośnie :) :)

Wiolu są jeszcze hibiskusy o pełnych kwiatach ,moja znajoma takiego ma wygląda jak róża :shock: :shock:
Pozdrawiam - Krystyna
Wiejski ogród - kamixsa
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

Wtaj Krysiunia. No własnie kupując bulwy canny pani powiedziała,że są wielkokwiatowe, a wszystki moje sa takie chude i nie podobają mi sie. Jak w przyszłości ustrzec sie takich błędów. Też choruje na takiego hibiskusa, i sparwie sobie -widziałam w Obi ale nie miałam kasy-szkoda. :cry: Buziaki dla Ciebie Kochana Krysiu, szkoda,że nie będziesz mogla dołączyc do nas jutro, ale mam nadzieję, ze innym razem na pewno sie spotkamy. Pa
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Krysiu ja już myślę gdzie go posadzić :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
kamixsa
200p
200p

Post »

Giguś na oszustów nic nie poradzimy ja kupiłam liliowca miał myć o wielkich kwiatach a jak zakwitł to się okazało że to ten drobny już taki mam :twisted: :twisted: siostra mi dała kanę o ciemno bordowych liściach chyba na niedziele zakwitnie , ślicznie się wygląda na tle zieleni ja też planuję dokupić czerwonego hibiskusa mam jeszcze białego z własnego chowu :lol: :lol:
Lisko w jakimś słonecznym miejscu w cieniu nie będzie taki żółty :shock: :shock:
Pozdrawiam - Krystyna
Wiejski ogród - kamixsa
Awatar użytkownika
kamixsa
200p
200p

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam - Krystyna
Wiejski ogród - kamixsa
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

Witaj Krysiunia. Jakie masz dorodne jabłuszka i gruchy-uuuuuuum ślinka leci. ;:8
Krysiu, ja wysiałam w domu nasionka hibiskusa i na razie wyszły aż 2 sztuki. Mają ok. 5 cm. Mam nadzieje, że uda mi sie je wyhodować.A Ty jak białego wyhodowałaś? Buziaki i miłego dnia życzę ;:18
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale masz owocki,Krysiu,ślinka leci. :lol:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
kamixsa
200p
200p

Post »

Witaj Giguś ja hibiskusa wyhodowałam z gałązki ,w zeszłym roku o tej porze wzięłam kilka gałązek ale bez kwiatów i włożyłam do doniczki z piaskiem do przymrozków trzymałam na dworze jak się ochłodziło wzięłam do domu na parapet i tak mam dwa krzaczki :lol: :lol: tego niebieskiego kupiłam w marcu miał dużo nasion i same się wysiały ja myślałam że to chwasty to cały czas plewiłam kilka przeoczyłam i teraz poznaję że to małe sadzonki :twisted: :twisted:

Hal owoców w tym roku jest nawet za dużo :roll: :roll: wolę jak jest mniej
Pozdrawiam - Krystyna
Wiejski ogród - kamixsa
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”