astone pisze:A co byś "poszczepiła"?
To Żółte kiedy dojrzewa bo jeśli "teraz zjadliwe" to co znaczy że dojrzewa całą zimę. Może zdjęcie?swistak pisze:Witam miłośników jabłoni i gruszy,cieszy ze są jeszcze stare sady,niestety powoli się kończą starsze drzewa.Rosną u mnie jabłonie które były sadzone jeszcze przed wojną jest ich już nie wiele,jabłko przerobowe Krosztyle. Jest Szara reneta ,Złota reneta,oraz jakieś żółte które jest dopiero teraz zjadliwe z woskowym nalotem. Jest też jabłoń o słodkim smaku,jest również jedna grusz dość stara,ale o smaku miodu i niech się wstydzą nowe odmiany bo takiego smaku nie ma żadna
z mężem trudnimy się amatorsko szczepieniem starych odmian wiec chętnie na wiosnę prosiłabym o sztobryswistak pisze:Witam miłośników jabłoni i gruszy,cieszy ze są jeszcze stare sady,niestety powoli się kończą starsze drzewa.Rosną u mnie jabłonie które były sadzone jeszcze przed wojną jest ich już nie wiele,jabłko przerobowe Krosztyle. Jest Szara reneta ,Złota reneta,oraz jakieś żółte które jest dopiero teraz zjadliwe z woskowym nalotem. Jest też jabłoń o słodkim smaku,jest również jedna grusz dość stara,ale o smaku miodu i niech się wstydzą nowe odmiany bo takiego smaku nie ma żadna
Najlepiej szczepić na wiosnęwielkakulka pisze:A ja od ubiegłego roku mam takie cudo
Jesienią wzięłam działeczke od ROD z taką jabłoneczką. Chetnie poszczepiłabym, ale nie potrafię.