Zielony Świat Moniki cz. 7
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zielony Świat Moniki cz. 7
Normalnie startuj na najładniejszy balkon, na pewno wygrasz Monia, śliczne kloniki, pięknie kwitną, moje teraz po przeniesieniu do pomieszczenia dopiero pokaz zaczynają 

- Malachitek
- 1000p
- Od: 13 kwie 2013, o 01:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No patrz, a ja nie zauważyłam, że już kolejna odsłona wątku, dlatego tu nie przybyłam...
Niby jesień a u ciebie na balkonie kompletnie tego nie widać, też bym chciała taki zielony gąszcz - tylko z kolei ja kompletnie nie pelargoniowa... ale w fuksje też na pewno się wiosną zaopatrzę! Zwłaszcza te fioletowo-białe i niebieskie u ciebie wyglądają super

Niby jesień a u ciebie na balkonie kompletnie tego nie widać, też bym chciała taki zielony gąszcz - tylko z kolei ja kompletnie nie pelargoniowa... ale w fuksje też na pewno się wiosną zaopatrzę! Zwłaszcza te fioletowo-białe i niebieskie u ciebie wyglądają super

- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Monia , balkon pierwsza klasa
ale musi tam dobrze poranna kawka smakować 

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Super balkonik...odpoczynek z kubeczkiem gorącej herbaty. Pięknie 

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Moni wszystkie roślinki zdrowiutkie i dorodne, wcale nie widać, że jesień już zawitała.
No i ławeczka, słoneczko do tego kawusia po prostu żyć nie umierać
No i ławeczka, słoneczko do tego kawusia po prostu żyć nie umierać
- Magdallena
- 1000p
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cudowny balkonik. Piszesz, że słoneczny, musi być na nim bardzo przyjemnie, zwłaszcza na tej gustownej ławeczce.
Tak, tak
Ta ławeczka jest prawie taka jak cały mój balkonik
Twoje kwiaty Moniu już wielokrotnie zebrały zasłużone ochy i achy
a tu ogółem Twój balkon jest super. W sezonie to dodatkowy i do tego zielony pokój, na którym można nie tylko wypić kawkę ale i na przykład zjeść obiad, kolację i czego tam jeszcze dusza zapragnie 

- Paula15
- Od: 23 sie 2008, o 16:15
Powtórzę, to, co już pisałam- Twój balkon jest przecudny 

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Pomyśleć że nie lubiłam pelargonii
A teraz sama mam dwie sztuki, takich zwykłych ale w ślicznym zimnoróżowym kolorze, przechodzącym w lila. Będę na niej ćwiczyć rozsadzanie i przechowywanie... A potem
No nie, twoim zbiorom nie dorównam. Imponujące.
Bardzo podoba mi się też ławeczka na balkonie

Bardzo podoba mi się też ławeczka na balkonie

Ale masz pięknie na balkonie i jaki on ustawny;)
.

- ancyk33
- 200p
- Od: 7 sty 2013, o 18:20
Moniczko duzymi krokami zbliza sie jesien co zrobisz z kwiatuszkami z balkonu .Jak je przechowujesz ?
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Halo halo halo
Witam was piątkowo, za 2 godzinki do domu, jutro i w niedzielę moja dzielna ekipa dalej będzie ocieplać altankę, a moja kochana mamusia znowu przywiezie mi całą masę moich roślinek które miały u niej na działeczce cieplutkie i dopieszczone tymczasowe stanowisko
A u mnie to szał ciał
Celinko, Justynko, Małgosiu Amara, Madziu Alenko, Aniu, Bożenko Muszelko, Aniu, Paulinko - dziękuję za miłe słowa pod adresem mojego balkoniku
Bardzo się cieszę że się wam podoba
Aniu sweety - ławeczkę kupiłam na alle, skręciliśmy z M, pomalowałam i polakierowałam
dotychczasowy komplet mebli pojechał na działkę. Za rok na ławeczce będzie podusia, stoliczek do kompletu już się robi
tzn wymysśłam z mamą, kupiłam deseczki, pomalowałam i polakierowałam i dałam razem ze szczegółowym planem złożenia tacie - i tam czeka na uprawomocnienie już ponad miesiąc
Ale tata obiecał że przed zimą zdążę cyknąć fotkę kompleciku na balkonie
No i jeszcze planuję kupić takie rattanowe lub wiklinowe dwie pufki
Moje kloniki wymagają zdecydowanego cięcia żeby ładniej wyglądały tylko szkoda mi je ciąć jak kwitną
Iwonko - no u nas nie ma takiego konkursu ale bardziej się cieszę że wam się podoba
Dorotko Malachitek - fuksje też kocham i mimo iż muszę się nagimnastykować z doniczkami bo mam słoneczny balkon to nie mam zamiaru z nich zrezygnować bo ich kwitnienie rekompensuje wszelkie problemy
Teresko, Justynko, Aniu anym, Magdalenko - rzeczywiście kawusia na balkonie smakuje wybornie
słonko, kwiaty, piesek rozciągnięty na kafelkach i laptop z forum na kolankach
Beatko grey - no drink z parasolką też smakuje całkiem całkiem
No i jak już będzie komplecik mebli i jeszcze kilka dodatków które mam już w planach zakupić - już sobie upatrzyłam ceramiczne figurki ptaszków i kilka świec - to już będzie taki mój mały zielony raj na blokowisku
Joluś April - to jak już poćwiczysz na zwykłych to za rok cię zaopatrzę w nowe odmiany pelasiek
Patrycjo Filigranowa - mam to szczęście że balkon jest kwadratowy więc można spokojnie porozstawiać doniczki
Nula ancyk - część kwiatków powędrowała już na klatkę schodową a część wywożę do pracy do nieogrzewanego jasnego pomieszczenia i tam będa czekały na wiosnę

Witam was piątkowo, za 2 godzinki do domu, jutro i w niedzielę moja dzielna ekipa dalej będzie ocieplać altankę, a moja kochana mamusia znowu przywiezie mi całą masę moich roślinek które miały u niej na działeczce cieplutkie i dopieszczone tymczasowe stanowisko

Celinko, Justynko, Małgosiu Amara, Madziu Alenko, Aniu, Bożenko Muszelko, Aniu, Paulinko - dziękuję za miłe słowa pod adresem mojego balkoniku

Aniu sweety - ławeczkę kupiłam na alle, skręciliśmy z M, pomalowałam i polakierowałam

Moje kloniki wymagają zdecydowanego cięcia żeby ładniej wyglądały tylko szkoda mi je ciąć jak kwitną

Iwonko - no u nas nie ma takiego konkursu ale bardziej się cieszę że wam się podoba

Dorotko Malachitek - fuksje też kocham i mimo iż muszę się nagimnastykować z doniczkami bo mam słoneczny balkon to nie mam zamiaru z nich zrezygnować bo ich kwitnienie rekompensuje wszelkie problemy

Teresko, Justynko, Aniu anym, Magdalenko - rzeczywiście kawusia na balkonie smakuje wybornie

Beatko grey - no drink z parasolką też smakuje całkiem całkiem

Joluś April - to jak już poćwiczysz na zwykłych to za rok cię zaopatrzę w nowe odmiany pelasiek

Patrycjo Filigranowa - mam to szczęście że balkon jest kwadratowy więc można spokojnie porozstawiać doniczki

Nula ancyk - część kwiatków powędrowała już na klatkę schodową a część wywożę do pracy do nieogrzewanego jasnego pomieszczenia i tam będa czekały na wiosnę

- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Fiołki cudne
...ale mogę je tylko pooglądać u innych