Aniu ja bardzo chryzantemy lubię, niestety nie mam zbyt wielu kolorów, ale mam nadzieję to zmienić
W ogóle one jeszcze się ociągają, zakwitły na razie 3 odmiany.... i to też niezbyt obficie.... na razie pąki trzymają się zwinięte, ale mam nadzieję, że ładnie się rozpogodzi i kwiatuchy pokażą na co je stać
Ewuniu i ja bardzo lubię ten pięciornik.... miałam jeszcze 3 inne kolory, ale z powodu ciasnoty w ogródku zostały wykopane i oddane do innych ogrodów. Ten jeden pozostał
Nelu bo żółte są najpopularniejsze i najczęściej je widać

Ale są i inne kolorki..... i to nawet takie do Twojego ogródka...różowe i białe
Reniu ciesze się, ze podoba Ci się moje jesień..... kolorków faktycznie jest dużo, a gdy już liście się przebarwią, to będzie jeszcze barwniej.... już nie mogę się doczekać
Iwonko fajnie, że podsunęłam Ci pomysł z pigwowcem

Ja swój dżemik smażę w 2 podejściach, bo wczoraj okazało się, że zabrakło mi cukru ..... I tak wczoraj smażyłam przez 2 godzinki, a dziś dosypię cukru i podsmażę przez godzinkę i w słoiczki .... A kolejny dżemik z pigwowca będzie z procentami

właśnie maceruje się w spirytusiku, później po zlaniu nalewki będzie usmażony dżemik .... Iwonko muszę jeszcze wspomnieć, że smażącego się pigwowca trzeba bardzo często mieszać, ten owoc ma mnóstwo pektyn, szybko gęstnieje i ma tendencję do przypalania się.....
Cieszę się bardzo , że wianuszki podobają Ci się
Iwonko 1311 ja ostatnio to nawet nie wychodzę do ogródka.... jedna sprawa to deszcz, a druga przetwory.... ostatnio cały czas z nimi walczę....ale powolutku zbliżaj się ku końcowi, jeszcze tylko sosy słodko -kwaśne i grzybki....
Roślinek jeszcze nie wycinam, na razie ślicznie wyglądają, ale po przymrozkach, jak zbrązowieją, to będzie mnóstwo pracy....
Cieszę się bardzo, że wianuszek podoba Ci sie
Kasiu dziękuję Ci za takie cieplutkie słowa
Astrami podzielę się bardzo chętnie, tylko przypomnij się proszę wiosną, bo mam pamięć dobrą, ale nieco krótką
Marysiu dziękuję

asterki to takie wdzięczne kwiatuszki, tylko jak na razie bardzo się lenią z kwitnieniem.... ale dziś już piękny słoneczny dzień i myślę, że jak dostaną troszkę ciepełka, to pokażą całą swoją urodę
Małgosiu cieszę się, że wianuszek podoba Ci się
Miło mi bardzo, że przeglądasz przepisy i że coś przypadło Ci do gustu. Torcik jest pyszny a bardzo łatwy do zrobienia .... Mam nadzieję, ze zasmakuje rodzince, daj proszę znać jak wrażenia
Ewuniu u mnie dziś już piękny słoneczny dzień....aż buziak się uśmiecha

Wczoraj wiatr był niesamowity.... mam nadzieję, ze dzisiejsze słonko to już zapowiedź pięknej pogody.... słyszałam że październik ma być bardzo ładny....chociaż na dniach mają pojawić się przymrozki
Basiu a więc może ta chryzantemka nada się jako rewanż za bordową