AgaNet - mój kawałek Szkocji, cz.6
- nemezja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: AgaNet - mój kawałek Szkocji, cz.6
Śliczna końcówka lata u Ciebie. Oby jeszcze
dopisywało jak najdłużej.

- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aage - Bałtyk uwielbiam, będę zaglądać na fotki 
Jule - a mi się cos powoli wyczerpują chyba baterie.... jakoś nie mogę sie zebrac na posadzenie cebulowych, dobrze ze przesadząc nic nie musze !
Ellu - ja duże przesadzanie robiłam wiosna, teraz wrzucam na luz. Tylko tulipany musze posadzić, i coś się zebrać nie mogę
Robaczku - ja małą rewolucję robiłam wiosną, teraz na spokojnie. Nic nie palnuję przesadzać, chcę tylko róze podsadzić wiosennymi cebulowymi i dumam co i jak i z czym sadzić
Michalska - Marysiu, u mnie cyklamenki nie przetrwają do następnego roku, traktuję je raczej jako jesienną dekorację. Potem jest dla nich za mokro i gniją u mnie.
Steasi - kolny mają w sobie to coś
Też mnie zawsze jak magnes w sklepie przyciągają
Aancyk - dziękuję
Loki - dla mie największy problem z takim polowaniem t osię na czas z lezaka poderwać
Pogoda się u Ciebie poprawiła ?
Wandziu - ja werbeny nie siałam, kupiłam gotowe sadzonki
Były juz ładnie rozkrzewione i w ogrodzie bez problemu się zaaklimatyzowały 
Nie bardzo wiem co werbenie potrzeba, i tym bardzije co jej może u ciebie nie pasowac ???????
U mnie rośnie bez problemów, ale niestety się pokłada co mi nie bardzo pasuje.
Sweety - no właśnie Aniu. I jeszcze refleks trzeba mieć i zryw pantery a nie gramolenie się z leżaka
Margo - Gosiu, a ja miałam własnie taki plan, żeby sie tą ażurową werbeną osłonic i troche symbolicznie przesłonic
I wszystko to by mi się podobało, tylko ze ona zaczeła mi bardzo mocno wylegać na rabatę, pomimo podwiązywania itp. Najbardziej mi się podobała w momencie kiedy rosła bardziej sztywno i prosto.
Nemezjo - dziękuję
Na pogodę w tym sezonie narzekac nie mogę !

Jule - a mi się cos powoli wyczerpują chyba baterie.... jakoś nie mogę sie zebrac na posadzenie cebulowych, dobrze ze przesadząc nic nie musze !
Ellu - ja duże przesadzanie robiłam wiosna, teraz wrzucam na luz. Tylko tulipany musze posadzić, i coś się zebrać nie mogę

Robaczku - ja małą rewolucję robiłam wiosną, teraz na spokojnie. Nic nie palnuję przesadzać, chcę tylko róze podsadzić wiosennymi cebulowymi i dumam co i jak i z czym sadzić

Michalska - Marysiu, u mnie cyklamenki nie przetrwają do następnego roku, traktuję je raczej jako jesienną dekorację. Potem jest dla nich za mokro i gniją u mnie.
Steasi - kolny mają w sobie to coś

Aancyk - dziękuję

Loki - dla mie największy problem z takim polowaniem t osię na czas z lezaka poderwać

Pogoda się u Ciebie poprawiła ?
Wandziu - ja werbeny nie siałam, kupiłam gotowe sadzonki

Nie bardzo wiem co werbenie potrzeba, i tym bardzije co jej może u ciebie nie pasowac ???????
U mnie rośnie bez problemów, ale niestety się pokłada co mi nie bardzo pasuje.
Sweety - no właśnie Aniu. I jeszcze refleks trzeba mieć i zryw pantery a nie gramolenie się z leżaka

Margo - Gosiu, a ja miałam własnie taki plan, żeby sie tą ażurową werbeną osłonic i troche symbolicznie przesłonic

Nemezjo - dziękuję

- AgaNet

Pogoda przez kilka ostatnich dni dopisywała, było ciepło, słonecznie i spokojnie

Aż ciężko mi było uwierzyć że końcówka września może być w szkocji taka ciepła i słoneczna

Tym bardziej z miłą chęcią łapaliśmy pewnie ostatnie takie słoneczne promienie na plaży:
okazało sie, że z dobrej pogody ( ??) korzystaja też delfiny ! Można je było podziwiać jak wyskakują z morza ! Frajda ogromna, szkoda że nie miałam lornetki

a tu można dostrzec tylko górną płetwę

-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Piękne fotki otaczających Cię okolic!Podziwiam Twoją Szkocję:) Cudnie!
marzenia się spełniają! Dana
- AgaNet
Dziś rano ogród w zupełnie innej odsłonie.... klasyka na dzień dobry: szkocka mgła, i ogród spowity w ozdobach z pajęczych nici 

-- 24 wrz 2013, o 13:16 --
na bluszczu prawdziwa gęstwina sieci !

clematis tez uwięziony ...

-- 24 wrz 2013, o 13:16 --
na bluszczu prawdziwa gęstwina sieci !
clematis tez uwięziony ...
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Mgły
może wydać się dziwne ale chyba je poza jesienną gamą barw lubię najbardziej.
Klimatycznie
Widoków delfinów zazdroszczę
moje marzenie popływać wśród nich.

Klimatycznie

Widoków delfinów zazdroszczę

-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Aga, u nas od pewnego czasu też pogoda Szkocka, mgły, zimno i deszczowo. Słoneczko łapane na chwileczkę, ach nie rozpieszcza nas pogoda. Werbenę też miałam w zeszłym roku, siew dostałam od Ciebie i też z niej zrezygnowałam, bo się kładła, chyba musiałaby w dużej ilości być posadzona i nawzajem się podpierać, a nasze ogródki malutkie. 

- AgaNet
Dana - dziękuję
pozdrawiam również
Aga - powiem ci ze delfiny chyba we wszystkich wzbudzają ekscytację ! Ich widok wyskakujących z morza, dużych, wolnych, hmmm... sama nie mogłam oderwać oczu !
Mgły tez lubię, są takie nastrojowe, i klimatyczne
I tajemnicze oczywiście 
Iga - ja kupiłam gotowe sadzonki, bo nie mialam czasu na sianie i pielęgnację. Ogólnie werbena bardzo mi sie podoba, długo kwitnie i wygląda super, tyle ze to wyleganie na rabaty.... grrr.... no zupełnie nie do małego ogrodu. Teraz lezy na różach
Myślę jeszcze gdzie ją ewentualnie posadzić , tak zeby mozna ją było podwiązac do płotu ???? ALe to podwiązywanie tez mnie denerwuje
Zastanawiam się 

Aga - powiem ci ze delfiny chyba we wszystkich wzbudzają ekscytację ! Ich widok wyskakujących z morza, dużych, wolnych, hmmm... sama nie mogłam oderwać oczu !
Mgły tez lubię, są takie nastrojowe, i klimatyczne

Iga - ja kupiłam gotowe sadzonki, bo nie mialam czasu na sianie i pielęgnację. Ogólnie werbena bardzo mi sie podoba, długo kwitnie i wygląda super, tyle ze to wyleganie na rabaty.... grrr.... no zupełnie nie do małego ogrodu. Teraz lezy na różach

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pajęczynki są odlotowe
Może i u mnie są, ale leje gorzej niż w Irlandii
i nie mam jak się przekonać 

- AgaNet
Aniu, u mnie nie leje, ale za to mleko za oknem ! Nie widać nic na wyciągnięcie ręki !!!
-- 24 wrz 2013, o 22:34 --
Rozchodniki na wieczór

-- 24 wrz 2013, o 22:34 --
Rozchodniki na wieczór
- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Piękna ta Twoja Szkocja, tylko za mgliście.Boje się mgły jak nie wiem co. Za dużo horrorów
Zaraz sobie wyobrażam, że coś z tego wyjdzie..
Piękne pajęczynowe ujęcia,niestety jesień idzie wielkimi krokami i widać to na każdym kroku..

Piękne pajęczynowe ujęcia,niestety jesień idzie wielkimi krokami i widać to na każdym kroku..

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Aguś piękna Szkocja,dzięki,że ją pokazujesz:)
Delfiny to moje marzenie,może kiedyś je ujrzę?
Delfiny to moje marzenie,może kiedyś je ujrzę?
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Nie wiem co delfiny mają w sobie ale chyba każdy uśmiechnął by się na ich widok...przyjazny wygląd i inteligencja 

- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
@ AgaNet ? mnie czasami nie udaje się dobiec do chałupy po aparat. :-P A pogoda się poprawiła ? w dzień jest po 23°C i piękne słońce. Szkoda, że rano, jak wychodzę, to tylko koło 9°C. W efekcie ubieram się ?kompromisowo?, co oznacza, że z rana marznę, a w dzień się gotuję. 
Pozdrawiam!
LOKI

Pozdrawiam!
LOKI
AGATO mam pytanie czy 24 września są rozchodniki jest jeden z czerwonym kwiatem ????? po lewej stronie w rogu ?????? pozdrawiam