Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część III)
-
- 200p
- Od: 1 cze 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część III)
Moje gratulacje! Miło że doceniają nasz trud
Pozdrawiam Kasia
jej Ilonko gratulacje!

- ilona2715
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marzenko, dziękuję
, sama jestem ciekawa, które zdjęcia pokażą, ale to dopiero w przyszłym roku, musimy się uzbroić w cierpliwość.
Gosiu, dzięki
i super, że Ci się podobało, ja wciąż jeszcze widzę, wiele do poprawienia, ale nie od razu Kraków zbudowano i tak z roku na rok wydaje mi się ciekawszy, w końcu kiedyś chyba osiągnę swój zamierzony cel
Ulka
, mi również gdzieś umknął Twój wątek, ale w najbliższym czasie nadrobię zaległości
Majeczko, te fotki wysłałam sama za namową mojego M, bodajże w lipcu i o całej sprawie zapomniałam, gdyby nie Agnieszka (która również dostała wyróżnienie w postaci kosmetyków), to do teraz pewnie bym nie wiedziała, gdyż Oni żadnego powiadomienia nie przysłali, choć mają adres meilowy. Jak Aga mi napisała na pw, to sprawdziłam w necie i poleciałam kupić MPO
Aniu, dziękuję
jak będę wiedziała kiedy te fotki się ukażą to dam znać, ale to dopiero w przyszłym roku od lutego do września, więc czasu jeszcze sporo, przy okazji wpadnę też do Twojego wąteczku
Piotrek, dzięki za słowa uznania, z tym za dużo czasu
, to mnie rozbawiłeś, bo mój ogród od dwóch tygodni stoi nietchnięty, choć byłam w domu, to nie mogłam nic robić leżąc z zapaleniem oskrzeli, dopiero dzisiaj byłam pierwszy dzień w pracy, a w ogrodzie nie wiem od czego zacząć
Iwonko, buziaczki, aż się zarumieniłam
tyle miłych słów
Małgosiu, Tobie również bardzo dziękuję, co do podatku to dokładnie nie wiem, ale z tego co zrozumiałam, opodatkowaniu podlegają nagrody powyżej 760,00zł, więc nas to chyba nie dotyczy.
Kasiu, Martuś, dzięki

Gosiu, dzięki

Ulka

Majeczko, te fotki wysłałam sama za namową mojego M, bodajże w lipcu i o całej sprawie zapomniałam, gdyby nie Agnieszka (która również dostała wyróżnienie w postaci kosmetyków), to do teraz pewnie bym nie wiedziała, gdyż Oni żadnego powiadomienia nie przysłali, choć mają adres meilowy. Jak Aga mi napisała na pw, to sprawdziłam w necie i poleciałam kupić MPO

Aniu, dziękuję

Piotrek, dzięki za słowa uznania, z tym za dużo czasu

Iwonko, buziaczki, aż się zarumieniłam

Małgosiu, Tobie również bardzo dziękuję, co do podatku to dokładnie nie wiem, ale z tego co zrozumiałam, opodatkowaniu podlegają nagrody powyżej 760,00zł, więc nas to chyba nie dotyczy.
Kasiu, Martuś, dzięki

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gratuluję
Będę wypatrywać Twojego ogródka w gazecie 

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
To dzięki Bogu,bo 50 zł już potrącili od wygranej i dostałąm przelew na 450 zł.Ś mieszne by było,żebym miała płacić jeszcze podatek.
- ilona2715
Nie wiem czy uwierzycie, ale ja dzisiaj rano musiałam skrobać szyby przed wyjazdem do pracy, normalnie masakra
, na szczęście na działce nic nie ucierpiało, mam nadzieję, że będzie jeszcze przez jakiś czas ciepło, przecież ja mam dopiero zamiar wziąć się za przesadzanie, aby uszykować dołki pod róże
Aniu, dzięki, ale to dopiero w przyszłym roku, jak dla mnie troszkę śmieszne, bo człowiek może czasami nie dożyć tfu, tfu
Małgosiu, kurcze nie chce mi się teraz "studiować" tych przepisów, ale to dziwne, że potrącili Ci te 50,00 złotych, bo o ile dobrze zrozumiałam, opodatkowaniu podlegają nagrody powyżej 760,00zł
cytuję zapis w MPO
"Od nagród, których wartość przekracza 760 zł pobierany jest zryczałtowany podatek dochodowy w wysokości 10%
(podstawa prawna - Ustawa o podatku dochodowym od osób fizycznych art. 21, pkt. 68)"
troszkę dzisiejszych zdjęć, sorry za jakość, ale były robione dość późno i oświetlenie już nie takie, a strasznie nie lubię zdjęć robionych przy lampie
moja Ingrid Bergman szaleje i wciąż ma jeszcze pączki, zresztą nie tylko ona

po bokach przekwitające Flora Danica i Artemis

Stephanie Baronin zu Guttenberg

Pomponella i Geisha

Maria Theresia

Claire Marshall

Nostalgia

niezawodny Graham Thomas, kwitnie praktycznie na okrągło

Bernstein Rose

Marselisborg Castle

Easy Does It

Leonardo da Vinci

Pashminka się szykuje

Coral Castle

Pernille Poulsen

William Szekspir

Barkarole

Carris

nn

również nn

śniedek arabski

i jesiennie
chryzantema zimująca Clara Curtis

również, jednak nie pamiętam jej nazwy

marcinki zaczynają

zimowity

Aniu, dzięki, ale to dopiero w przyszłym roku, jak dla mnie troszkę śmieszne, bo człowiek może czasami nie dożyć tfu, tfu

Małgosiu, kurcze nie chce mi się teraz "studiować" tych przepisów, ale to dziwne, że potrącili Ci te 50,00 złotych, bo o ile dobrze zrozumiałam, opodatkowaniu podlegają nagrody powyżej 760,00zł
cytuję zapis w MPO
"Od nagród, których wartość przekracza 760 zł pobierany jest zryczałtowany podatek dochodowy w wysokości 10%
(podstawa prawna - Ustawa o podatku dochodowym od osób fizycznych art. 21, pkt. 68)"
troszkę dzisiejszych zdjęć, sorry za jakość, ale były robione dość późno i oświetlenie już nie takie, a strasznie nie lubię zdjęć robionych przy lampie
moja Ingrid Bergman szaleje i wciąż ma jeszcze pączki, zresztą nie tylko ona
po bokach przekwitające Flora Danica i Artemis
Stephanie Baronin zu Guttenberg
Pomponella i Geisha
Maria Theresia
Claire Marshall
Nostalgia
niezawodny Graham Thomas, kwitnie praktycznie na okrągło
Bernstein Rose
Marselisborg Castle
Easy Does It
Leonardo da Vinci
Pashminka się szykuje
Coral Castle
Pernille Poulsen
William Szekspir
Barkarole
Carris
nn
również nn
śniedek arabski
i jesiennie
chryzantema zimująca Clara Curtis
również, jednak nie pamiętam jej nazwy
marcinki zaczynają
zimowity
Ilono, gratulacje
!

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
U Ciebie nadal pięknie, powiedz Ilonko czy ta chryzantema zimująca Clara Curtis jest wysoka?
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Ilonko róże cudowne, ale i wszystkie inne rosnące w Twoim ogrodzie współgrają z nimi i między innymi za całość Twojej pracy dostalaś nagrodę GRATULACJE !!! oczko 

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- mamafrania
- Od: 13 paź 2011, o 13:50
Zaczynam powoli poddawać się urokowi róż, bo wreszcie znajdę dla nich miejsce.I nie wiem czy Ty robisz takie dobre zdjęcia, czy te róże sa takie cudne u Ciebie, ale widzę ze jeżeli chodzi o kolory i pączki mamy podobne gusta.Włąściwie prawie wszystkie pokaane przez Ciebie róze mi się podobają
i mówi to osoba która zapierała się przed nimi rękami i nogami
.Albo ulegnę, albo zacznę Cię omijać szerokim łukiem
inaczej przepadnę
(Raczej ulegnę, bo starsznie kochliwa jestem ) 

- ilona2715
Asiu, dziękuję
Iwonko, ona należy raczej do wyższych, właśnie jestem na etapie poszukiwania tych niskich, które tworzą ładne zwarte kulki, tak jak ta moja żółta od Krysi
Ulka, swoją mam od zeszłej wiosny, więc jest szansa, że Twoja w przyszłym roku też taka będzie
Marysiu, bardzo mi miło czytając tyle pięknych słów
, staram się, choć jeszcze wciąż widzę wiele do poprawki, ale z roku na rok jest lepiej
Aniu, nie wiem czy uwierzysz, ale jak miałam tak samo jak Ty, a teraz moja teściowa śmieje się ze mnie mówiąc, czy to ta, która o różach w ogóle nie chciała słyszeć
, tak było do momentu, aż nie ujrzałam jakie cudeńka są teraz w sprzedaży przedtem dzieliłam je na białe, żółte, różowe i czerwone 

Iwonko, ona należy raczej do wyższych, właśnie jestem na etapie poszukiwania tych niskich, które tworzą ładne zwarte kulki, tak jak ta moja żółta od Krysi
Ulka, swoją mam od zeszłej wiosny, więc jest szansa, że Twoja w przyszłym roku też taka będzie

Marysiu, bardzo mi miło czytając tyle pięknych słów

Aniu, nie wiem czy uwierzysz, ale jak miałam tak samo jak Ty, a teraz moja teściowa śmieje się ze mnie mówiąc, czy to ta, która o różach w ogóle nie chciała słyszeć

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
ilona2715 pisze:niezawodny Graham Thomas, kwitnie praktycznie na okrągło
![]()

Wyjątkowej urody krzaczek no i sama różyczka. Kusisz nią bardzo

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Ilonko, mam niskie białe i takie wrzosowe, mam u siebie zdjęcia 

- ilona2715
Majeczko, zawsze Ty mnie kusisz, może raz będzie odwrotnie
, jeśli chodzi o róże pnące z tych co mam, to póki co on wiedzie prym, ale go mam od zeszłego roku, reszta to tegoroczne nasadzenia, więc trudno mi wyrokować, ale z tego co widzę, to Peny Lane jest podobnie żywiołowa, myślę, że Eden Rose i Schneewalzer też mnie nie zawiodą, natomiast Indigoletta wyleci, jeśli w przyszłym roku nie będzie kwitła, to jej 3 sezon i aż dwa kwiatki, mam jeszcze Aloha i póki co też szału nie ma, ale zobaczymy.
Iwonko, albo ja ślepa albo nie widzę
byłam u Ciebie przejrzałam kilkanaście stron i nic, podaj może numer strony na której znajdują się ich zdjęcia, jeśli masz ochotę na te wysokie to może wiosną zrobimy jakąś wymiankę, mam też inne wysokie, ale jeszcze nie kwitną, jak pokażą kolorki to wstawię fotki, a i niskie żółcioszki 

Iwonko, albo ja ślepa albo nie widzę