Witam z Deszczowej Krainy
Codziennie pada , jednak wczoraj na kilka godzin odpuściło i dzięki temu mam skoszony trawnik
Oprócz tego wywaliłam , wyszarpałam , wyrwałam ( ale miał korzeniska) wiciokrzew ( sztuk dwa) rosnący na pergoli przy wejściu na posesję .
Ładny był tylko wiosną . Maksymalnie do maja . Później toczyłam walkę z mszycami , oraz chorobami grzybowymi .
Spracowałam się okrutnie , ale już jest czysto . Teraz jest przynajmniej możliwość odnowienia pergoli .
Niech no tylko przestanie padać , to biorę pędzel w dłoń .
Miejsce wiciokrzewów zajmą dwa powojniki z grupy Vitaciella "Purpurea Plena Elegants ''
aage Aga dziękuję
April Jolu ja też nie planowałam zakupów .... , jednak jak zawsze coś tam wpadło w łapki
Tajka Teresko z moim M też nie lubie robić zakupów , wolę sama
Co do kompozycji na rabatach , to tylko te roślinki mogą powiedzieć ile razy zmieniały już miejscówkę
Są jedynymi świadkami moich zwariowanych pomysłów
Buziaki !!!
bratek 158 dziękuję .
lady-r Aniu właśnie wracam od Ciebie i jak na moje oko to masz ślicznie
AGNESS Aga mnie też coraz bardziej chwytają za serducho trawy . A miałam podobnie jak Ty , bo całkiem niedawno wcale ich nie zauważałam .
Aga nie moknij zapraszam do altanki
Reni4 Renatko więc jest nas wiecej

szalonych ogrodniczek .
Hortiterapię polecam

Działa w 100%.
wanda7 Wandziu zgadzam się z Tobą , ze wybór roślin w Skierniewicach był przeogromny .
Ja musiałam sama sobie dawać po łapkach , bo miałam chęć na jeszcze i jeszcze ....
Jak pisałam już u Ciebie byłyśmy w tych samych godzinach . Szkoda , że nie wiedzialam , ze się wybierasz ....
Pozdrawiam
heliofitka Iwona hortensje rzeczywiście były w zróżnicowanych cenach . Ja najtańsze spotkałam po 17 zł .
Moja kosztowała 25 zł , bo Vanilki nie spotkałam tańszej . A to na tej odmianie mi zależało .
Pozdrawiam i dziękuję za dobre słowo
lulka Magda witaj .
W mojej klateczce są tylko dyńki , ale pomysł z dodaniem kasztanów wyśmienity .
Kochana kopiuj , przerabiaj , twórz . Z przyjemnością zobaczę co wymyśliłaś .
Buziaki !!!