Marpy kwiatki i rabatki..CD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Marpy kwiatki i rabatki..CD

Post »

Miałam być chwilkę a przegladałam tam i z powrotem z ogromną przyjemnością :wink: niby jsienne jak pisałaś ale bardzo ciepłe fotki :)
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gąszcz u Ciebie taki , ze nie powinnaś miec zbyt wiele do pielenia bo chwasty nie sa w stanie wykiełkować.
Przy tak różnorodnym nasadzeniu zawsze masz kolorowo a to najważniejsze.
Pozdrawiam
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maryniu, zostawiam piątkowe pozdrowienia nieustannie podziwiając Twoje trawy ;:167
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Aniu,Ewciumaj,Ewciu w,Krysiu,Aguś bardzo dziękuje za odwiedziny i miłe wpisy! ;:196
christinkrysia pisze:Gąszcz u Ciebie taki , ze nie powinnaś miec zbyt wiele do pielenia bo chwasty nie sa w stanie wykiełkować.
Krysiu Droga ! to złudzenie ;:177 i zapewniam,że nie taki znowu gąszcz u mnie i chwastów Ci u mnie dostatek... ;:131

Dzisiaj niespodziewanie pojechałam ze znajomymi na wycieczkę do lasu ....grzybów nie było niestety dosłownie kilkanaście szt... ale chwile w lesie były cudowne...wypogodziło się i pięknie zaświeciło słoneczko było ciepło i klimatycznie...oczywiście miałam ze sobą mój podręczny aparat a co widziałam pokażę na fotkach...może i Wam się spodobają...

Uroczy odpoczynek na ławeczce w anturażu traw i wrzosowisk i napawanie się widokami i urokiem chwili...bezcenne! ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Ależ pięknie ;:oj .... nogi aż się rwą, żeby wejść w ten cudowny krajobraz i wędrować, wędrować, wędrować i napawać się tymi cudnymi widokami...
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Takie widoki ;:oj A my próbujemy naśladować w ogrodach to, co można zobaczyć w każdym lesie :D
Jesienią nie bywam z racji zwierząt w sieci, więc takie widoki tym bardziej mnie cieszą. Wkurzające jest to, że las mam w zasadzie na wyciągnięcie ręki (a raczej nogi :D), a nie bywam.
Sosny ;:oj
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Maryniu,jak ja lubię takie piękne lasy,może niedługo pojadę na moją działkę do lasu, to też będę spacerować i zbierać grzybki :wit
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Ech, Maryniu, co tam grzyby, gdy wkoło tak cudne widoki i świeże leśne powietrze ;:215
Piękna jesienna kolorystyka, rozpostartych wrzosowych dywanów, zwiewnych filigranowych trawek i strzelistych sosen ;:oj
Toż to istna bajka ;:138 dziękuję Ci, że mogłam to zobaczyć. ;:196
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ja swoją ośmioletnią spartynę wywaliłam. Też była grzeczna... do czasu. Gdy zaćzęła atakować róże, ścieżki i wbijać się szponami w rozmaite miejsca dla niej nieprzeznaczone, powiedziałam koniec. I absolutnie nie żałuję. To był ostatni moment. Bo za rok czy dwa miałabym WYŁĄCZNIE spartynę.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko,Ewciu,Marto,Stasiu - cieszę się,że i Wam się spodobały leśne obrazki i mój fotograficzny trud nie poszedł na marne ;:196 :D
Wando- o tym,że spartyna jest ekspansywna wiedziałam doskonale dlatego starałam się ją w miarę możliwości zabezpieczyć.. na razie rośnie 4 lata i wytyczonego jej kręgu nie przekroczyła a więc będzie pod obserwacją póki co...Jeżeli spartyna już Ci tak łaziła to nie myślę,żeby tak łatwo się poddała ;:oj Wiosną syn wykopał wraz z odrostami wydmuchrzycę ,która rosła w obciętej beczce i już się z niej wymknęła ...niby jej nie było ale latem już była całkiem ładna kępa...na razie ma się dobrze...
Bardzo dziękuję ,że zajrzałaś do mnie ;:180

mój ogrodowy mix CD...

przełom lata i jesieni to m.in.czas na marcinki wszelkiego rodzaju...

to moja siewka , przyszła z wiatrem jeszcze mam dwie ,które same do mnie przyszły.. :) ta jest wysoka jeszcze inna średniej wielkości różowa i fioletowa niziutka widzę zczynają się pączki rozwijać..nawet nie wiem kto z sąsiadów ma takie ... takich kolorów akurat nie miałam... ;:224
Obrazek

lubię ten zestaw
Obrazek

Obrazek
zimowity jeszcze się pokazują
Obrazek
hosty się przebarwiają
Obrazek

Obrazek
trawy szeleszczą kołysane wiatrem
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ogródek zaczyna wchodzić w barwy jesieni
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

cdn... :wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

I znowu u Ciebie odpoczęłam.
Może jak będzie jeszcze pogoda to się wezmę za to przesadzanie, ale chciałabym jeszcze przesadzić świecznicę, ale niew iem czy ją ruszać bo mi zmarniała przez lato. Miała za bardzo sucho. Musze ją przeniść. W sumie jak mi padła to już, nie ważne, czy będe czekała do wiosny, czy spróbuje przesadzić ją teraz
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Maryniu kolorowo i ślicznie.... a te jeżówki to prawdziwe cudeńka.... ten kolorek.... no wspaniałe :D
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Aż mnie ciarki przeszły na widok regularnej jesieni :D Ślicznie, ale już widać, że koniec sezonu się zbliża.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu Margo- świecznicę spokojnie przesadź teraz.Ja swoją przesadzałam jakieś 2-3 tygodnie temu z pąkami temperatura była jeszcze wysoka i sucho..Nawet nie odczuła i nie przywiędła... bałam się ją ruszać bo już jest spora ale jak mus to mus ! :) Nie była głęboko zakorzeniona wbrew pozorom ale podzielić to już się nie odważyłam.Chyba zrobię to wiosną o ile mi się zachce!Moja rośnie w cieniu pod drzewami tam też suchutko cały sezon ale jak już miała zakwitnąć to wiadrem wody często ją wspierałam no i się odwdzięczyła ale wydaje mi się,że słabiej pachnie w tym roku chyba,że to ja z każdym rokiem powonienie tracę... ;:190
Agnieszko wiem,że podobają Ci się jeżówki ;:108 u mnie kilka nowych odmian jeszcze nie wszystkie zakwitły ale czy zdążę jeszcze w tym sezonie je zobaczyć ;:131
Ewciu w tej chwili już na rabatach lato z jesienią się miksuje... :)

Liczyłam na dzisiejszy dzień na działce ;:145 ale ;:47 jutro nie lepiej ;:160 ;:110

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek