Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las cz.3
- tesia39
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las cz.3
Co do Ciebie zajrzę , to coraz bardziej utwierdzam się w postanowieniu posiadania budlei 

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Aniu,czy hibiskus bylinowy okrywasz na zimę?Miałam dwa kolory i nie przetrwał mi ani jeden po zimie,ale nie okrywałam ich.Niedaleko mnie otworzyli nową biedronkę i maja ogrom wiosennych cebul,ale skusiłąm się tylko na 3 rodzaje tulipanow.
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Aniu, czyś ty obrabowała bank
Jeżeli tak, to podziel się kasą z koleżanką
Jesień niby kończy sezon w ogrodzie, ale jest to również okres intensywnych zakupów.
Oj chciałoby się mieć na wiosnę kwietne dywany cebulowych, a i róże posadzić...więc pamiętaj $$$

Jesień niby kończy sezon w ogrodzie, ale jest to również okres intensywnych zakupów.
Oj chciałoby się mieć na wiosnę kwietne dywany cebulowych, a i róże posadzić...więc pamiętaj $$$

- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu ślicznie zakwitła Ci budleja, bardzo lubię te krzewy. szkoda, że zeszłoroczna zima mi wszystkie wymroziła, może kiedyś wrócą i do mojego ogrodu te piękne motyle krzewy.
- dwostr
- Od: 25 mar 2008, o 15:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Aniu
Dawno mnie u Ciebie nie było ale teraz powoli nadrabiam zaległe wątki.Już widzę,że na działeczce pięknie rozrosły Ci się hosty,rudbekie tworzą dorodne kępy no i dalie zachwycają różnorodnością barw i kształtów. Czy Ty podwiązujesz każdą ich kępę,czy wybierasz takie,które sobie same radzą?
Wiosna zapowiada się u Ciebie kolorowo,tyle nowych cebul kupiłaś.
Nornice i u mnie sieją spustoszenia ,żeby choć chciały zadowolić się tymi cebulkami,których mam w nadmiarze

Dawno mnie u Ciebie nie było ale teraz powoli nadrabiam zaległe wątki.Już widzę,że na działeczce pięknie rozrosły Ci się hosty,rudbekie tworzą dorodne kępy no i dalie zachwycają różnorodnością barw i kształtów. Czy Ty podwiązujesz każdą ich kępę,czy wybierasz takie,które sobie same radzą?
Wiosna zapowiada się u Ciebie kolorowo,tyle nowych cebul kupiłaś.
Nornice i u mnie sieją spustoszenia ,żeby choć chciały zadowolić się tymi cebulkami,których mam w nadmiarze

Serdecznie pozdrawiam Danuta
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
e-babcia-Jadziu Dziękuję,kochana
koziorozec-MartoCieszę się,że nasionak już dotrały.Zakupy,tak,,, fajne,,,chyba ja lubię kupować , wszystko co ogrodowe
Maska-MarysiuTo jesteś Twarda kobitka,że potrafisz się oprzeć kwiatuszkom- ceulkom, bo ja nie
Mój hibcio ciągle cuudnie kwitnie i tak duużo ma jeszcze paków
Hibiskus moscheutos) 'Cranberry Crush'
[/url]
usa1276-Ulu Mnie tez bardzo cieszy ta kapliczka to mój tegoroczny prezencik imienninowy
Comcia-MarioluNachyłek Ruby Frost.Bardzo też mi się podoba,,,kwitnie już od lata,i jest taki ładny .
Ale różne opinie o nim czytałam ,że trudno zimuję
Wroblica-Elu Hibiscus jest spory i kwiaty ma faktycznie duże,,,ale jeszcze większe widziałam w ogrodowym,rózowy,,,ale 50 zł,kosztował,,,szkoda mi było,,,a teraz żałuję ,że go nie wzięłam
Ja tych cebul ja sroka nakupiłam
aguniada-Aguś ; alicjad31-Alu Dziękuję za pochwały.Hbiscus bylinowy jest bardziej ciemno- soczysto czerwony
Sylwia85Wiciokrzew rośnie tak średnio.Na wiosnę pójdzie inne miejsce. Czy będzie kolorowo na wiosnę,zobaczymy,,,ile mi nornice zeżrą,,,bo zawsze jakieś mi giną
A anemonki i irysy ,zostawiłam już do posadzenia na wiosnę.hibiskus jest prześliczny i marzy mi się jeszcze inny kolorek
Renata1962; tesia39-Teresko Budleję jak najbardziej polecam
zielonajagoda-Iwonko canny mnie rozczarowały.Ja tez chyba się na nie obrażę
Fruczaka spryciulec ,ładnie wyglada w zbliżeniu.
malgocha1960Gosiu,ja swój hibiskus bylinowy okryłam na zimę.Zrobiłam kopczyk z ziemi i jeszcze na to trocinki poszły.W tym roku tak samo zrobię,Ja ma 2 .I takie same kolorki mają
heliofitka-Iwonko Już wszystkie swoje limity kasowe wyczerpałam.Zakupy wstrzymane
Ale juz mam nowe chciejstwo 2 hortensje , konkretnie Bobo i DIAMANT ROUGE . No i róze ,te muszę jeszcze kupić Chippendale i Heidi Klum.
korzo_m-Dorotko Ja też lubię budleję i wszelkie motylki owady ,które na nią przylatują.
dwostr-Danusiu Witaj,oj dawno Cię nie było u mnie,Zapraszam częsciej.Hosty w tym roku porosły bardzo,,,trochę za gęsto nawet im się zrobiło.Rudbekie lubię,bo kwitną długo i bardzo ożywiają ogród.Dali nie podwiązuję,wysokie mi nie porosły.Wiosna zobaczymy jaka będziue u mnie .Bo nornice też mi zawsze coś zeżrą
powojnik allanah
[/URL]
president
Powojnik tangucki--Clematis tangutica

[/url]
gazanie;
[/url] [URL=www.fotosik.pl]
[URL=www.fotosik.pl]
[URL=www.fotosik.pl]
Miechunka (Physalis L.)
oj idzie ta jesień;
[url=http://www.fotosik.pl]
Miłej niedzieli wszystkim życzę

koziorozec-MartoCieszę się,że nasionak już dotrały.Zakupy,tak,,, fajne,,,chyba ja lubię kupować , wszystko co ogrodowe

Maska-MarysiuTo jesteś Twarda kobitka,że potrafisz się oprzeć kwiatuszkom- ceulkom, bo ja nie

Hibiskus moscheutos) 'Cranberry Crush'

usa1276-Ulu Mnie tez bardzo cieszy ta kapliczka to mój tegoroczny prezencik imienninowy

Comcia-MarioluNachyłek Ruby Frost.Bardzo też mi się podoba,,,kwitnie już od lata,i jest taki ładny .
Ale różne opinie o nim czytałam ,że trudno zimuję

Wroblica-Elu Hibiscus jest spory i kwiaty ma faktycznie duże,,,ale jeszcze większe widziałam w ogrodowym,rózowy,,,ale 50 zł,kosztował,,,szkoda mi było,,,a teraz żałuję ,że go nie wzięłam

aguniada-Aguś ; alicjad31-Alu Dziękuję za pochwały.Hbiscus bylinowy jest bardziej ciemno- soczysto czerwony

Sylwia85Wiciokrzew rośnie tak średnio.Na wiosnę pójdzie inne miejsce. Czy będzie kolorowo na wiosnę,zobaczymy,,,ile mi nornice zeżrą,,,bo zawsze jakieś mi giną

Renata1962; tesia39-Teresko Budleję jak najbardziej polecam

zielonajagoda-Iwonko canny mnie rozczarowały.Ja tez chyba się na nie obrażę

malgocha1960Gosiu,ja swój hibiskus bylinowy okryłam na zimę.Zrobiłam kopczyk z ziemi i jeszcze na to trocinki poszły.W tym roku tak samo zrobię,Ja ma 2 .I takie same kolorki mają

heliofitka-Iwonko Już wszystkie swoje limity kasowe wyczerpałam.Zakupy wstrzymane

korzo_m-Dorotko Ja też lubię budleję i wszelkie motylki owady ,które na nią przylatują.
dwostr-Danusiu Witaj,oj dawno Cię nie było u mnie,Zapraszam częsciej.Hosty w tym roku porosły bardzo,,,trochę za gęsto nawet im się zrobiło.Rudbekie lubię,bo kwitną długo i bardzo ożywiają ogród.Dali nie podwiązuję,wysokie mi nie porosły.Wiosna zobaczymy jaka będziue u mnie .Bo nornice też mi zawsze coś zeżrą

powojnik allanah

president

Powojnik tangucki--Clematis tangutica

gazanie;

Miechunka (Physalis L.)

oj idzie ta jesień;

Miłej niedzieli wszystkim życzę

- dwostr
- Od: 25 mar 2008, o 15:38
Widzę Aniu,że masz miechunkę,bardzo ładne i fajne do zimowych dekoracji są jej owocniki ,tylko jak pohamować jej ekspansywność? W moim ogrodzie już w kilku miejscach się pojawiła 

Serdecznie pozdrawiam Danuta
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Aniu piękne klematisy gazanie również ,
budleję koniecznie muszę mieć i koniecznie musi być taka jak u Ciebie

Pozdrawiam Alicja
- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Powojnik Allanah bardzooo ładny i Gazanie również.Ja zakupom ogrodowym tez nie mogę się oprzeć,a co tam nam zostało jak nie spełniać drobnych zachcianek. 

- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Też zgrzeszyłam w biedronce i wyszłam z siatką cebul
No przecież nie można wszystkiego wydać na chleb i smalec
Część już w ziemi a część na razie w donicach

Część już w ziemi a część na razie w donicach

Lampioniki miechunki cudowne ,ja zrobiłam sobie z nich i kwiatostanów trawy pampasowej jesienny bukiet,..zdjęcie motyla 

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Jak zawsze piękne zdjęcia i klematisy jeszcze tak pięknie kwitną 

- misiaczekm
- Od: 31 paź 2009, o 19:32
Jeżu!! Pięknie i kolorowo! Powojniki zachwycają!! gazanie i inne roślinki zatykają usta....
Ostatnio oglądałem jakiś program ogrodniczy.... w pewnej chwili pokazali domek i funkie przy nim rosnące... kobieta szczycąca się właścicielką wydawała się bardzo podobną do tej na Twoim awatarze...
Coś wiesz o tym?
Ostatnio oglądałem jakiś program ogrodniczy.... w pewnej chwili pokazali domek i funkie przy nim rosnące... kobieta szczycąca się właścicielką wydawała się bardzo podobną do tej na Twoim awatarze...

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Aniu
Cudowne zdjęcia
miechunka, kocanki świetne rośliny do jesiennych dekoracji 

Cudowne zdjęcia