Reniu dziękuję
Wrzosy faktycznie ładnie się już rozrosły, w duże kępy. Mają już kilka lat
Iwonko bardzo się cieszę, że zadowolona jesteś z decyzji skomponowania żurawek z wrzosami
Wiesz.... tak na prawdę to nie ma takiego momentu, żeby było całkowicie pusto w ogródku..... nawet zimą zdobi spora ilość różnych iglaczków, które są bazą na każdej rabacie

a poza tym zimozielone krzewiki ( rh, bukszpany) wrzosy mam przeważnie pączkowe, więc są piękne aż do wiosny, żurawki kolorowe cały sezon .... no i wszelakie ,,suchelce,, które uwielbiam i ich nie wcinam..... uschnięte kwiatostany rozchodników, hortesje.... nawet spod śniegu wyglądają cudnie
Jadziu rozplenicę mam posadzoną zwyczajnie na rabatce, ale ona rośnie w pięknej zwartej kępie, nie rozłazi się.... to bardzo grzeczna trawka
Justynko dziękuję
Poza skalniakiem, mam tę rabatkę z wrzosami , która jest piętrowa..... ma 3 stopnie, na których rosną małe iglaczki, wrzosy i żurawki
Basiu faktycznie na takie posiaduchy tarasowe w deszczu nie zawsze jest czas..... ale są niesamowicie przyjemne, prawda???
Basiu jeśli ładnie Ci przezimuje bordowa chryzantemka, to ja bardzo, bardzo chętnie

Na pewno to inna odmiana niż u Geni, przecież jest ich dużo, a ja uwielbiam tę barwę i nie będę narzekała jeśli będę miała kilka różnych krzaczkó.... a niemam żadnego

.... a ja może Ci się zrewanżuję którąś z moich
cd za chwilę