Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija..
Re: Misz-masz, czyli fuksjoza w ogrodzie. ;)
No to miałaś dobre wejście 

- crazydaisy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 cze 2013, o 09:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pewnie! Zaraz weselej sie robi! Zwlaszcza ze parapet i okolice wygladaja teraz tak:

Zolty zrzucil dzis przekwitniety kwiat, ale rozwija 2 paczki, wiec dzis jeszcze beda 2 kwiaty. Pinkowaty ma 6 kwiatow, Drzewo tylko 2, ale to ciagle ma jakies kwiaty, no i dolaczyl czerwony, ktory ma 1 kwiat, ale rozwija drugi pak i ma kolejne. Nie jest zle na tym parapecie! Caloksztalt psuje tylko rupieciarnia pod skupiskiem rdzy zwanym garazem, ale to przejsciowe.

Zolty zrzucil dzis przekwitniety kwiat, ale rozwija 2 paczki, wiec dzis jeszcze beda 2 kwiaty. Pinkowaty ma 6 kwiatow, Drzewo tylko 2, ale to ciagle ma jakies kwiaty, no i dolaczyl czerwony, ktory ma 1 kwiat, ale rozwija drugi pak i ma kolejne. Nie jest zle na tym parapecie! Caloksztalt psuje tylko rupieciarnia pod skupiskiem rdzy zwanym garazem, ale to przejsciowe.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- baasik
- Od: 29 sie 2013, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No łał
ale mi dałaś po oczach i nie tylko

pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
- crazydaisy
Basia, to tylko parapet i dostawka ze stolka barowego wcisnieta miedzy sofe a szafke. Bo Drzewo na parapecie nijak sie nie miesci.
Poza tym żadne wyczyny moje - ketmie dopiero niedawno kupione, poza Drzewem najstarszy koncem lipca nabyty, wiec kwitna sila producenta. No, moze "umarlaka" troche podratowalam, ale tez zaden wyczyn zaczac podlewac podsuszona rosline. One wdzieczne sa takie, same z siebie kwitna.

Kinga
- mniodkowa
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
Trochę to trwało, ale dotarłam do Ciebie
Patrząc ile miałam zaległości, to choć miło było pooglądać zdjęcia z wakacji, bo to co się u mnie dzieje za oknem od ponad tygodnia to... nijak nie przypomina końcówki lata a prawdziwą zaawansowaną jesień
I czego jak czego ale takiego pomysłu na narożną półeczkę na parapet nie widziałam nigdzie
rewelacyjny pomysł
Tylko u mnie nie ma zasłon to tak sobie uświadomiłam, że może to wyglądać... hm.. mniej fajnie niż u Ciebie
A jaki piękny hibek - pinkowato...beżowy? Ci się rozwinął
I kwiaty kilka dni stoją?
To pewnie przez tą wilgoć u Was... zobacz, na coś okropna pogoda się przydaje
Mnie się wszystkie hibki podobają
więc tego czerwonego pełnego to nawet nie chwalę, bo wiem z doświadczenia jak masz tam cudownie ech
a i jajeczny jaki wyraźny
Co do "wytyków" M-ka to powiem Ci, że ja to od M nie słyszę nic o ilości, póki sama nie narzekam gdzie to postawię to on się nie martwi, bo i ja się przecież "tym" zajmuję.. ale.. o dziwo - znajomi to mi potrafią tak nagadać, że o ratunku!
Jakby to oni w tej dżunglii siedzieli, opiekowali się itp... ludzie to potrafią

Patrząc ile miałam zaległości, to choć miło było pooglądać zdjęcia z wakacji, bo to co się u mnie dzieje za oknem od ponad tygodnia to... nijak nie przypomina końcówki lata a prawdziwą zaawansowaną jesień

I czego jak czego ale takiego pomysłu na narożną półeczkę na parapet nie widziałam nigdzie

A jaki piękny hibek - pinkowato...beżowy? Ci się rozwinął

Co do "wytyków" M-ka to powiem Ci, że ja to od M nie słyszę nic o ilości, póki sama nie narzekam gdzie to postawię to on się nie martwi, bo i ja się przecież "tym" zajmuję.. ale.. o dziwo - znajomi to mi potrafią tak nagadać, że o ratunku!

Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 21 wrz 2013, o 12:29
- Kontakt:
kolorowo, przyjemnie i fajnie ;) oby tak dalej;) dbaj o nie ! 

- crazydaisy
Witaj. Ludzi to ja mam... no.
Przywyklam jeszcze z Pl. Wiesz... Ktos, kto ma 5 kotow, z pewnoscia normalny nie jest w oczach sasiadow.
Narozna polka to tymczasowe rozwiazanie. Tak naprawde "widze" tu polki bez scianki od strony pokoju, bo ona mi przeszkadza jednak - dostep do roslin jest utrudniony i wlasnie nie ma widoku na roslinki od strony pokoju, a one sa tu miedzy innymi, zeby MOJE oczy cieszyc. Mam zamiar zakombinowac polki przykrecone do sciany "plecami" i bez drugiej scianki.
Kwiaty pojedynczych hibkow trzymaja sie po kilka dni, pelny opada po dobie-potorej. Zobacze co bedzie jak zaczniemy grzac w domu i powietrze zrobi sie bardziej suche.
Staram sie jak moge, cukiereczko! Az mi zal wyjezdzac teraz - totalna ambiwalencja.

Narozna polka to tymczasowe rozwiazanie. Tak naprawde "widze" tu polki bez scianki od strony pokoju, bo ona mi przeszkadza jednak - dostep do roslin jest utrudniony i wlasnie nie ma widoku na roslinki od strony pokoju, a one sa tu miedzy innymi, zeby MOJE oczy cieszyc. Mam zamiar zakombinowac polki przykrecone do sciany "plecami" i bez drugiej scianki.
Kwiaty pojedynczych hibkow trzymaja sie po kilka dni, pelny opada po dobie-potorej. Zobacze co bedzie jak zaczniemy grzac w domu i powietrze zrobi sie bardziej suche.
Staram sie jak moge, cukiereczko! Az mi zal wyjezdzac teraz - totalna ambiwalencja.
Kinga
- Anulka0207
- 100p
- Od: 9 sie 2013, o 22:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale pieknie Ci kwitną
U mnie niespodzianka, zawiązuja sie pączki kwiatowe w moim nabytku z odzysku 

- crazydaisy
Oooo... będę miala co nadrabiac jak wroce z Polski! 

Kinga
- deissy
- Od: 22 sie 2008, o 17:28
Ooooo jezusiczku jaki hibcio
Kochana jak ty ukorzeniasz hibki? bo mam ze 4 uparte osobniki.W wodzie gniły,w ziemi pod przykryciem żołną im liście

Kochana jak ty ukorzeniasz hibki? bo mam ze 4 uparte osobniki.W wodzie gniły,w ziemi pod przykryciem żołną im liście
- asma
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Hibki trzymasz w domku?Ja swoje mam w gruncie i tam zimują okryte lekko
- crazydaisy
Deissy, ukorzeniam w ziemi. Tne mozliwie daleko ponizej wezla (miejsca gdzie idzie lisc), usuwam liscie pozostawiajac tylko ze 2, a jeśli sa duze to 1 i oczywiscie to co sie tam wykluwa w wierzcholku. Zanurzam lodyge w ukorzeniaczu, wtykam w ziemie, kufel na leb i stoi do skutku. Podwietrzam regularnie. Nie ukorzenia mi sie 100/100, ale z Drzewa 4/5 spokojnie mi sie przyjmuje. Teraz mam kilka pedow z roslin "handlowych", licze sie z trudnosciami, ale wydaje mi sie ze 3 zaczynaja rosnac, a 4 siedza dalej pod kuflami. Zaczely mi wiednac, wiec... Nie wiem czy dobrze zrobilam... Zagladnelam w tylki, stwierdzilam ze im sie jakas taka pieta zrobila na koncowkach, ale po oplukaniu lodyg pod kranem nie widzialam ani kawalka korzenia, wiec obcielam im to zgrubiale cos na koncu, wsadzilam jeszcze raz w ukorzeniacz, do ziemi i pod kufel. Przynajmniej przestaly wiednac. Za jakis miesiac będę sie zastanawiac co dalej, chyba ze wczesniej kaputna.
Asma, wylacznie w domu. O ile wiem, to sa rosliny pokojowe. Wiem, ze sa hibiscusy ogrodowe, ale to troche inne krzaki.
Asma, wylacznie w domu. O ile wiem, to sa rosliny pokojowe. Wiem, ze sa hibiscusy ogrodowe, ale to troche inne krzaki.
Kinga
- deissy
To ja zrobiłam tak samo tylko zamiast kufla siedza w duzej butli po wodzie taka miniszklarenka.Zobaczymy widzialam że kilka liści zżółkło.....mam nadzieje że ruszą.Siedzią już 11 dni
- crazydaisy
Nie zostawiaj duzych lisci bo roslina sie "wykosztowuje" na ich utrzymanie, potrzebuja wody itd. Zostaw 1-2, zeby mialy cos do fotosyntezy, reszta won. I spokojnie czekaj, one potrafia dlugo kombinowac. MOje stoja od 08.08. Jedne juz wypuscily korzonki zaslugujac tym samym na zdjecie kufla i normalna doniczke, a reszta dalej tkwi pod kloszem, w plastikowej "rozsadniczce" i... to juz ponad 6 tygodni.
Patientia vincit omnia... 

Kinga
- deissy
Czyli chcesz trenować cierpliwość spróbuj ukorzenić hibka hahaha. Ide je oskubać w takim razie