To berberys Admirationbyna pisze:Dorotko, ale pięknie, żurawkowo, kolorowo w twoim ogrodzie.![]()
Żurawki samodzielnie wyhodowane cieszą jeszcze bardziej. Gratuluję pomysłu i wytrwałości w tworzeniu. Mam jeszcze pytanko. Na skalniaczku u dołu rosną małe czerwonawe roślinki- co to takiego, berberys, tułacz?
-- 20 wrz 2013, o 06:05 --
DziękujęPriam pisze:Ciekawa kompozycja skalniaka i ścieżki do altany!

-- 20 wrz 2013, o 06:07 --
Ja też Krysiu nie lubię jak zbyt kamienie są porośnięte ,dlatego z reguły jesienią go "przerzedzam " do wiosny się wszystko ukorzenie i znowu będzie ładniechristinkrysia pisze:Lubię świeżo zakładane rabaty - ziemia urobiona, kształty nie zarośnięte i wszystko wygląda tak jak sobie zaplanowaliśmy.
A potem ... różnie z tym bywa ale skalniak wyszedł elegancko. Oby zbytnio rośliny w nim nie szalały bo nie lubię u siebie zarastania kamieni.
-- 20 wrz 2013, o 06:09 --
Dzięki Maryniu- miłego dzionka i słonkamarpa pisze:dorcia7 pisze:jestem z niej dumna bo od A do Z to moje dzieło łącznie ze zdzieraniem darni![]()
![]()
![]()
-- 20 wrz 2013, o 06:10 --
Masz rację-Pani Jesień na mojej działce już widoczna ...aguniada pisze:Dorotko, barwo - super efekt Twoich ogrodowych przeróbek... na rabatach już nieco jesiennie, ale jakże pięknie!