Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Aguś, żurawki masz dorodne, zresztą jak wszystkie twoje roślinki :D
Podziwiam cię kochana, za to, że chce ci się robić tyle różnego rodzaju przetworów i na dodatek jestem pewna, że są pyszne ;:108
Czytałam też o waszych wspólnych wekeendowych śniadaniach, teraz to rzadkość, każdy jest strasznie zaganiany i jest dobrze, jak raz w tygodniu cała rodzina je razem sobotni albo niedzielny obiad a wiadomo, że takie wspólne posiłki scalają rodzine i są to niezapomniane chwile.....Do tej pory pamietam niedzielne spacery z rodzicami na miasto na lody ;:167

Miłego piątku.
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Agnieszko widzę że kwitnie Ci na pierwszym zdjęciu taka chryzantema jak moja.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Janku u mnie na razie tylko jedna kępa astrów i jedna chryzantemka kwitnie, pozostałe podobnie jak u Ciebie jeszcze w pąkach.... i to maleńkich.... mam nadzieję, ze w ogóle zdążą zakwitnąć.....

Halinko dziękuję, bardzo się cieszę, ze podoba Ci się ;:196
Chryzantemką i ja jestem zachwycona, niestety nazwy nie znam....

Dorotko tak, chryzantemka zimuje w ogródku ...
Rozplenicą jestem oczarowana, kwitnie bardzo obficie....ale nawet jak nie kwitnie, to nie mogę się napatrzeć na jej śliczne delikatne źdźbła :D

Jolu miło mi bardzo, że podoba Ci się ;:196
Ja też bardzo narzekam z powodu niewielkiego ogrodu..... marzy mi się ogromny, z różnymi zakamarkami, zarośniętymi zakątkami, które odkrywa się spacerując....ale i tak cudownie, że mamy swoje, chociaż nie największe, ale kolorowe i zieloniutkie :D

Reniu dziękuję za tak miłe słowa, bardzo zapraszam do spacerków ;:167

Dorotko naleweczka pyszniusia....oj pyszniusia 8-) Na degustację czekała aż 3 lata...... a ten zapach.....mmmmmm... Teraz nastawiłam dereniówkę i pigwowcówkę....a i orzechówka już się maceruje 8-) .... oj będzie co degustować ;:224
Pierwiosnki zapragnęły wiosny, od jakiegoś czasu kwitnie kilka, ale ten najładniejszy :D

Misiu tak, pomidory ze szklarenki.... w gruncie jakoś mi się nie udają....

Maryniu u mnie też zakwitła tylko ta jedna odmiana, pozostałe w pąkach i to malutkich, i też się martwię, czy zdążą zakwitnąć....

Iwonko dziękuję kochana ;:196

Miłeczko dziękuję ;:196 Pomidorków jeszcze u mnie sporo , tak, że jakiś czas będziemy się nimi delektować :D

Marysiu oj tak.... i wiosna i lato i jesień jednocześnie w ogródku.... pierwiosnków kwitnie kilka, a nie tak dawno pokazywałam nawet sasankę, która zakwitła 2 kwiatuszkami :D

Reniu sporo żurawek dzieliłam w tym roku i przez dużą część sezonu były maluszkami, ale już ładnie się rozrosły, w przyszłym roku przyjdzie czas na dzielenie kolejnych, bo to krótkowieczne bylinki i warto je odmładzać, żeby nie stracić ....
Robienie przetworów bardzo lubię, chociaż czasami jak pomyślę ile to pieniążków kosztuje, to zastanawiam się czy warto :roll: Ale ja mam to we krwi.... w moim domu rodzinnym zawsze robiło się dużo przetworów i od dziecka pomagałam mamie w tym ...
Co do wspólnych posiłków...... to bardzo tego pilnuję....na początku eM się troszkę buntował, ale go sterroryzowałam :twisted: i przez lata bycia razem już przyzwyczaił się i też nie wyobraża sobie weekendu bez wspólnych posiłków :D Kocham te chwile, taki czas wspólnie spędzony to nie tylko jedzenie..... to chyba najmniej.... to bycie razem... rozmowy, dzielenie się myślami, uczuciami..... takie prawdziwe BYCIE RAZEM , bez pośpiechu, nerwówki, myślenia i czymś innym..... Moje córcia jak obserwuję też wyniosła ten zwyczaj z domu i już widzę, że to u niej coś normalnego, że inaczej po prostu się nie da..... niesamowicie mnie to cieszy ;:167 Takie chwile to jedne z najpiękniejszych w życiu rodzinnym :D

Geniu ta chryzantentemka to chyba najpiękniejsza z wszystkich jakie mam, uwielbiam ją.... w zeszłym roku kupiłam bordową, ale o pełnych kwiatkach, ale niestety, chciałam ją przechować w piwnicy i zapomniałam, zasuszyłam....strasznie żałuję, bo nie mam żadnej bordowej a marzę o takim kolorze,.....

Wrzosowo :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Pierwsza fotka powaliła mnie na kolana ;:180
Stworzyłaś wielobarwny ogród ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agniesiu, u Ciebie tak pięknie, zielono i kolorowo, aż Ci zazdroszczę, u mnie ciągle mokro, błotnisto, ciągle coś przesadzam, dosadzam, kiedy u mnie będzie tak zielono :wit
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

Mokre jesienne dni w Twoim ogrodzie nie są wcale straszne ;:185
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Jak to się wszystko ładnie u Ciebie komponuje. Patrzę na te zdjęcia i myślę - ja też tak chcę.
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Agnieszko nadal cudne masz rabaty .

jeżeli moja bordowa chryzantema dobrze przezimuje to wiosną Ci wyślę kawałek , ona zimuje w gruncie , ale nigdy nic nie wiadomo, jaka będzie zima.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Agulka dziękuję kochana ;:196 uwielbiam mieć wokół siebie różne kolory..... najlepiej się czuję w takim bujnym barwnym ogrodzie :D

Iwonko widząc tempo, z jakim tworzysz swój ogród, będzie to błyskawicznie :D Jeż niedługo będziesz się cieszyła kolorowym, pachnącym buszem :D
U mnie nigdy nie ma błotka.... na moim piasku nawet obfite opady błyskawicznie wsiąkają...... a co do przesadzania..... to chyba nigdy nie minie.... ja też wciąż to robię ;:224 :;230

Basiu może wyjdę na dziwadło :oops: , ale powiem Ci szczerze, że ja lubię deszcz..... może nie ten listopadowy, kiedy jest bezlistnie, szaro, ponuro, ciemno i czeka się na pierwszy śnieg, żeby tę ponurość przykrył, ale te jesienne deszcze, kiedy jeszcze mnóstwo kolorów wokół, to bardzo lubię :D Wtedy wszystko jest takie .....bardziej intensywne, nasycone barwą.....żywe..... no uwielbiam.... a chwile, kiedy mogę wyciągnąć się na leżaku na tarasie zawinięta w koc z kubasem gorącej herbaty i słuchać, oglądać a nawet wąchać :oops: deszcz.... uwielbiam....

Iwonko dziękuję kochana, to bardzo miłe co piszesz, tym bardziej, że u siebie tworzysz prawdziwy raj na ziemi ;:167

Geniu byłabym zachwycona ;:196 Marzy mi się bordowa, a ja swoją zasuszyłam , a był taki piękny dorodny krzaczor ;:145
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś ale kolorów u Ciebie! ;:180
Wrzosy ;:138 cudownie u Ciebie rosną...
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Oglądając nową porcję zdjęć, utwierdziłam się, że połączenie wrzosów z żurawkami, to było bardzo dobre posuniecie :tan
A że straciłam przy tym kilka cebul...noł problem, już nowe kupione.
Agnieszko, czy jest u ciebie moment w ogrodzie, żeby na grządkach było łyso ?
Mamy przecież koniec września, a u ciebie nadal tłoczno ;:333
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Pięknie wygląda hortensja z rozplenicą bo to chyba ona ;:167 Czy masz tę rozplenicę w jakimś ograniczniku ,żeby sie za bardzo nie panoszyła .Oglądałam rozplenicę z jeżówkami też pięknie wygląda .Twoje rabatki jak zwykle urzekające i kolorowe
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Świetne kompozycje ;:215 .
Bardzo mi się podoba to bogactwo barw i form.
Fotka z wrzosami, trawami i hortensją ;:oj
Sadzisz rabatki na kilku poziomach?
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

Agnieszko, ja też lubię deszcz (wszak daje życie naszym ogrodom) ale jakoś wolę ten wiosenny nawet, gdy towarzyszy mu burza z piorunami. Uwielbiam zapach ozonu, który po takim deszczu roznosi się w powietrzu. Choć muszę przyznać, że otulona w koc na tarasie w ciepły deszczowy wieczór podczas "złotej polskiej jesieni" też czuję się nieźle. Tylko niestety takie wieczory nie zdarzają się zbyt często :(
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ach, to bogactwo koloru ;:167 Aguś, Twoje rabaty są niewiarygodne... po mistrzowsku dobrałaś rośliny w taki sposób, że zdobią przez cały sezon, bez wyjątku i chwili przerwy... dostrzegłam cudnego, podobnego do mojego, marcinka w kolorze fuksji ;:167
Miłego wieczoru!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”