Pod Jesionem cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Pod Jesionem cz.2

Post »

:wit
Piękne żurawki ,ja tez je kocham,,,ale co rok jakieś tracę,,,a to przez zimę , a to przez upał... ale i tak zamierzam ich powiększenie,,,na inne rabaty pójdą ;:108
Jedyny kwitnący hibiscus,,,,ale piękny kolorek,,,warto czasmi poczekać,,,
Ja mam i ketmia syryjską ,podobny kolor idrugą inną i bylinowy, i chyba bylinowy zaczyna mi sie coraz bardziej podobać, ,przezimował srogą zimę u mnie,pięknie kwitnie,,chyba ufuduję sobie inny kolorek :D
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Aneczko! Ja zadobyłam część żurawek z netu, ale teraz żałuję, bo te od Ani (Mamafrania) są dużo zdrowsze i ładniejsze ( o cenie nie piszę ;:306 , bo to już by była reklama) Ona zbiera na inne roślinki i wole od niej ;:215 Tym bardziej, że jadę tam w sobotę, to pewnie znów coś przywiozę (jak do szkółki) ;:306
Co do hibiscusów to mam nadzieję, że jeszcze zakwitną, ale teraz ciągle leje więc muszę poczekać. Bylinowych mam tylko trzy, ale dwa mają pąki! ;:138 Z ketmii marzę o niebieskim ;:oj
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

renzal pisze:Kasiu! U mnie to już ciężkie stadium ;:306 , a że mam bardzo tolerancyjnego M-a, to dochodzi do naprawdę ciekawych sytuacji... ;:131
H jest tak zadowolony, gdy dobrze się czuję i nie śpię, że skłonny jest do wielu moich pomysłów. Rozsadzanie roślinek (w ilości hurtowej) na środku salonu to tylko jeden z nich ;:170
Reniu, tak sobie czytam Twój wątek ;:132 i w tym miejscu nie mogę już powstrzymać się od śmiechu i komentarza - mam to samo :;230
Bardzo mi się u Ciebie podoba i jeśli pozwolisz będę zaglądać czasem :wit
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu! Witam i zapraszam serdecznie! Każdy gość mile widziany, a taki sympatyczny tym bardziej! ;:138
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Reniu, zawstydzasz mnie.... :oops: Ja po prostu staram się przygotować tak sadzonki, jakie sama chciałabym dostać :wink: .Mam kilka nowości, więc wiosną szykuje się przygotowywanie sadzonek ;:172 .Zaszalejemy :;230
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Napisałam to co myślę i tyle ;:333
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

@ Renzal ? fakt, że jeśli tylko mogę coś wyhodować z nasion, to wolę tę metodę. W sadzonki inwestuję tylko w wypadku roślin, których nasion i tak się nie kupi (jak odmianowe powojniki), w których wypadku trzeba by na kwiaty czekać kilkanaście lat od wysiewu (jak glicynia czy złotokap) oraz takich, które próbowałem rozpaczliwie siać, ale bez żadnego skutku (jak ciemierniki)...

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A muszę Ci powiedzieć, że u mnie ciemiernik sam się wysiał ;:333, ale ten cuchnący ;:306 Nie nacieszyłam się jednak dwoma maleństwami, bo zaanektowała je koleżanka, która je odkryła. ;:306
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Sadzonki z żurawek to świetny pomysł jak są już rozrośnięte, ze jest co skubnąć. ;:173 Ja sama dałam siostrze parę i wszystkie się ukorzeniły. Teraz to się boję o moje, bo je kret okrążył i jak go nie załatwię do zimy to mogą mi zmarznąć. ;:303
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu! One się błyskawicznie ukorzeniają, więc dociśnij je tylko mocniej i powinno być ok. ;:333
Paula! Zaraz idę zobaczyć czy coś się uchowało, ale to raczej wiosną! Przypominaj się!
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24

Post »

Wyczytałem że nachapałaś ciekawych roślin ;:138 ,miło by było je zobaczyć posadzone .
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Jak Ty przyspieszyłaś, to ja zwolniłam no i sobie zaległości w Twoim watku narobiłam :oops: A tu widzę szaleństwo zakupów i nasadzeń! Bardzo mnie cieszy, ze się nie poddałaś i dalej walczysz o piękny ogród :wink:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja już przestałam aż tak szaleć z zakupami. Jakoś mój m. jest skuteczny w tym powstrzymywaniu ;:306
Zresztą nie szalej tak. Przyjedź wiosną to może coś sobie wybierzesz u mnie.
Czy dół związany z pracą?
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Wszystkich :wit
Mój ogród leży odłogiem i zdecydowanie żyje już własnym życiem.
aleksanderk pisze:Wyczytałem że nachapałaś ciekawych roślin ;:138 ,miło by było je zobaczyć posadzone .
Oleczku! To moje największe marzenie ostatnio! Stoją smutne roślinki w doniczkach, a ja nie mam szans przed końcem tygodnia nawet się do nich zbytnio zbliżyć.
survivor26 pisze:Jak Ty przyspieszyłaś, to ja zwolniłam no i sobie zaległości w Twoim watku narobiłam :oops: A tu widzę szaleństwo zakupów i nasadzeń! Bardzo mnie cieszy, ze się nie poddałaś i dalej walczysz o piękny ogród :wink:
Pat! Walka polega głównie na zakupach, bo tylko to można robić po ciemku. Ostatnio próbowałam pielić, ale jednak ,,na macanego" nie jest dobrą metodą. Zdecydowanie muszę zamontować na ogrodzie solidne oświetlenie.
Pomyśl! Dopada mnie silna potrzeba pracy w ogrodzie - jest druga w nocy, a ja hyc kurteczkę, pstryk światełko i walczę z zaległościami :;230
Margo2 pisze:Ja już przestałam aż tak szaleć z zakupami. Jakoś mój m. jest skuteczny w tym powstrzymywaniu ;:306
Zresztą nie szalej tak. Przyjedź wiosną to może coś sobie wybierzesz u mnie.
Czy dół związany z pracą?
Gosiu! Mój M nadal cierpliwy (argument, że On wydaje więcej na papierosy działa cuda ;:170 ). A zakupy robię również dlatego, żeby wiosną (lub odrobinę później) móc się wymieniać, a nie tylko ,,żulować".
W pracy ciąg dalszy reorganizacji, czytaj: Nikt nic nie wie, a wszyscy coś chcą - efekt? Wracam do domu po ciemnicy. To niestety nie jedyny mój problem, ale kto ich nie ma. ;:223
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

P.S. W sobotę byłam u Ani (Mamafrania) i znów przywiozłam roślinki... ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”