Pięknie! Pięknie! Cudny leśny ogród!
Temat bardzo mi bliski, bo właśnie próbuję stworzyć ogród na malutkim leśnym kawałku, ależ u Ciebie pomysłów i inspiracji! A rojniki wyglądają całkiem jak u mnie... posypane igiełkami
Marto, życzę wytrwałości, bo ogród w lesie to spore wyzwanie. Na szczęście wbrew pozorom mnóstwo roślin można tu uprawiać. Z moich dotychczasowych doświadczeń wynika, że nie warto bawić się w hortensje ogrodowe, astry i chryzantemy, bo po prostu się nie udają. prawdziwą zmorą jest igliwie, nie da się go wyzbierać w całości...
Tak mnie urzekł Twój ogród,że znów przyszłam popatrzeć. A tu tyle nowych cudownych fotek. Jestem pod wrażeniem. Chyba nie będę mogła spać. Powiedz mi proszę czy co roku wykopujesz tulipany? Masz ich dużą kolekcję - godną podziwu.
Izo, tych tulipanów mam sporo więcej i ze względu na ich ilość nie wykopuję co roku, a co dwa- trzy lata. Sadzę w dużych koszykach, więc nie mają za gęsto. Ponieważ nikt mi w pracach ogrodowych specjalnie nie pomaga, więc muszę zminimalizować wysiłek
Bardzo dziękuję za miłe słowa
Nie wiem dlaczego, ale po kolmelinie spodziewałam się czegoś więcej...może większych, ładniejszych kwiatów?? Sama się nad tym zastanawiam W każdym razie lubię ten kolor
O kurczę! Jakie świetne masz żurawki. Ja mam na razie 2 i 2 żuraweczki. Muszę koniecznie dokupić. Przez przypadek mam też komelinę. Kupiłam w Biedronce jako trytomę. Nigdy więcej ogrodniczych zakupów w B. Zamiast trytomy - komelina, a zamiast bodziszka jakiś polny chwast. Co do tulipanów też myślę je rzadziej wykopywać. W tej wiosny miałam 6 odmian, ale już dokupiłam 6 następnych. Niestety Twojego ulubionego nie widziałam nigdzie, a szkoda...bo prześliczny.
Ale piękny masz ogród. Świetna sprawa - tyle cienia i półcienia - ale można szaleć z nasadzeniami. I nie patrzysz jak słońce niemiłosiernie przypieka roślinki.
Tylko pozazdrościć.
Gratuluję rododendronów, śliczne funkie, cudowne miejsce na ogród naprawdę pozazdrościć ;)
Cała armia tulipanków - pięknie
Teraz też planuję zakupić psiząb, czy jest trudny w uprawie??
Niesamowita sprekelia jest bossska tez ją mam o dziwo mi zakwitła.. o dziwo bo zapomniałam nawet że ją mam. kupiłam ją synkowi na odczepkę aby już wyjść z ogrodniczego .... ;)))
No cóż będę tu wpadała bo tu bardzo ładniutko u ciebie ;)) A ciebie zapraszam do mnie również ;))