W wiejskim ogrodzie
- Darmokot
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: W wiejskim ogrodzie
Te dwie na zdjęciach i Bristol Ruby mam. To wyślę Ci pozostałe
- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu czy Variegata jest podobna do wiciokrzewu?Ale zyskałaś dodatkowo roślinkę.
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Marysiu, nic tylko pozazdrościć Ci daru/umiejętności ukorzeniania wszystkiego, nawet róż 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Krzewuszki bardzo lubię i chętnie posadziłabym więcej odmian, są takie śliczne..... niestety mam tylko 2 krzaczki jednej odmiany i na więcej ani grama miejsca.....
- dorkow0
- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Witaj Marysiu... Piękności pokazujesz...
Syn mi aparat pożyczył i coś tam popstrykałam w ogrodzie... Ale nie mam pewności, co wyszło, bo pogoda kiepska a fotograf ze mnie jeszcze gorszy...
A tę Krzewuszkę Monet mam, ale bardzo wolno rośnie i niewielkich rozmiarów jest... Często też wyrastają jej gałęzie z ciemno bordowymi listkami, które się ukorzeniają, ale też wolno rosną...
Jak chcesz, to Ci fotkę pstryknę i gdzieś wrzucę, może w Krzewuszkach, jak jest taki temat...

Syn mi aparat pożyczył i coś tam popstrykałam w ogrodzie... Ale nie mam pewności, co wyszło, bo pogoda kiepska a fotograf ze mnie jeszcze gorszy...
A tę Krzewuszkę Monet mam, ale bardzo wolno rośnie i niewielkich rozmiarów jest... Często też wyrastają jej gałęzie z ciemno bordowymi listkami, które się ukorzeniają, ale też wolno rosną...
Jak chcesz, to Ci fotkę pstryknę i gdzieś wrzucę, może w Krzewuszkach, jak jest taki temat...

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Michale
dziękuję!
Joasiu od początku sadzonka mi się nie podobała,ale czekałam spokojnie aż zaczęłam się wić
Niestety takie wiciokrzew już mam i w miejscu gdzie posadziłam nie pasuje, ale siatki mam dużo więc pójdzie na nią.
Marzenko no nie wszystko, ale czasem coś się udaje - cierpliwość
Agnieszko jeżeli są dwa jednakowe to można podmienić
krzewuszki, derenie i berberysy to moje ulubione krzewy
Dorotko zaraz polecę oglądać! zrób zdjęcie krzewuszki i wrzuć u mnie bo pojedziemy dopiero jutro i strasznie się boję że jej może nie być już

Joasiu od początku sadzonka mi się nie podobała,ale czekałam spokojnie aż zaczęłam się wić

Marzenko no nie wszystko, ale czasem coś się udaje - cierpliwość

Agnieszko jeżeli są dwa jednakowe to można podmienić

Dorotko zaraz polecę oglądać! zrób zdjęcie krzewuszki i wrzuć u mnie bo pojedziemy dopiero jutro i strasznie się boję że jej może nie być już

-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Cześć, Marysiu
Wychodzi na to, że nasze forum jest nie tylko kurą znoszącą złote jajka do portfeli sprzedawców roślin, ale także głównym źródłem utrzymania Poczty Polskiej.
Do takiego wniosku doszłam czytając, ile przesyłek fruwa między forumowiczami
.
Jagoda

Wychodzi na to, że nasze forum jest nie tylko kurą znoszącą złote jajka do portfeli sprzedawców roślin, ale także głównym źródłem utrzymania Poczty Polskiej.
Do takiego wniosku doszłam czytając, ile przesyłek fruwa między forumowiczami

- reniusia20
- 1000p
- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Marysiu
zaraz zerknę na wyspę zobaczyć co tam dobrego z lasu przytargałaś
Pokropiło,pokropiło teraz mokro tak jak chciałyśmy haahaa
Ja byłam wczoraj na grzybach ale nic nie znalazłam
znalazłam jakieś grzyby ale ich nie znam
wiec zostawiłam w spokoju...

- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu w moich laskach też grzybki się pokazały, właśnie suszę z myślą o uszkach.
Krzewuszka bardzo obficie Ci kwitła, jest śliczna.
Krzewuszka bardzo obficie Ci kwitła, jest śliczna.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Marysiu a wiesz, że już nawet tak kombinowałamMaska pisze: Agnieszko jeżeli są dwa jednakowe to można podmienićkrzewuszki, derenie i berberysy to moje ulubione krzewy
![]()

Berberysy i ja bardzo lubię, dereni nigdy wcześniej nie widziałam..... nie znałam, widziałam tylko na fotkach..... ale w tym roku dostałam 2 kg owoców i już moczą się w alkoholu.... będzie naleweczka

-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
mmm Marysiu sliczna ta ciemna krzewuszka
U mnie słońce i chlusnęło deszczem...i taka piękna tęcza

U mnie słońce i chlusnęło deszczem...i taka piękna tęcza

- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Gdy kupowałam krzewuszki to w szkółce było chyba 8 gatunków i trudno było się zdecydowac. Teraz trudno mi podjąć decyzję gdzie je posadzić na stałe a zima za pasem...
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Marysiu krzewuszki super.
U mnie krzewuszek pięć krzaczków, cztery odmiany (nie znam nazw). Dwa najstarsze mają ponad dwa metry, powtarzają kwitnienie i wiecznie ,,bzyczą" . Bardzo je lubię

U mnie krzewuszek pięć krzaczków, cztery odmiany (nie znam nazw). Dwa najstarsze mają ponad dwa metry, powtarzają kwitnienie i wiecznie ,,bzyczą" . Bardzo je lubię

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Jagódko ja się dziwię że któryś kurier nie walczy o nas , bo jesteśmy naprawdę poważną pozycją ! szczególnie dwa razy na wiosnę i w jesieni tak jak szkółkarze
a B. i Ldl nakręcamy niezły interes a oni pewnie o tym nawet nie wiedzą
Reniu ja już trzeci raz byłam i zawsze coś przyniosę, pomalutku uzbierało się na święta, a teraz mrozimy. Ten wielki prawdziwek (zdrowiuteńki) poszedł do zamrażarki
Dorotko ona kwitnie na przełomie maja i czerwca kiedy mam imieninowych gości i wszyscy się nią zachwycają a niektórzy odjeżdżają i gałązkami! Tym bardziej, że zdobi kącik towarzyski
Agnieszko ja nawet nie tyle myślałam o d. jadalnym co o krzewach ozdobnych. Są dekoracyjne, szybko rosną i łatwo się je uprawia. Pigwowca mam dostać od koleżanki ale u nas jeszcze nie jest dojrzały
bo pigwówka to specialites de la maison
No w takim przypadku to zostaw krzewuszkę!
Dorotko u mnie pod wieczór przez chwilkę błysnęło słoneczko
akurat siedziałam z nosem w nasionach
Ewciu a ile kupiłaś? a jak zdrówko już lepiej
Renatko to u mnie już 5 odmian i na tym nie skończę, bo też je lubię, jak Ewcia pisze że 8 było w szkółce

Reniu ja już trzeci raz byłam i zawsze coś przyniosę, pomalutku uzbierało się na święta, a teraz mrozimy. Ten wielki prawdziwek (zdrowiuteńki) poszedł do zamrażarki

Dorotko ona kwitnie na przełomie maja i czerwca kiedy mam imieninowych gości i wszyscy się nią zachwycają a niektórzy odjeżdżają i gałązkami! Tym bardziej, że zdobi kącik towarzyski

Agnieszko ja nawet nie tyle myślałam o d. jadalnym co o krzewach ozdobnych. Są dekoracyjne, szybko rosną i łatwo się je uprawia. Pigwowca mam dostać od koleżanki ale u nas jeszcze nie jest dojrzały

No w takim przypadku to zostaw krzewuszkę!
Dorotko u mnie pod wieczór przez chwilkę błysnęło słoneczko

Ewciu a ile kupiłaś? a jak zdrówko już lepiej

Renatko to u mnie już 5 odmian i na tym nie skończę, bo też je lubię, jak Ewcia pisze że 8 było w szkółce

- dorkow0
- Od: 17 sty 2013, o 22:58