Ogródek AGNESS
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS
Agnieszko, Jacku ja też kocham jesień , taką z przebarwionymi liśćmi na drzewach , słoneczną , ale nie lubię szarej , dżdżystej , deszczowej a niestety tej jest więcej , często nasze zimy też takie bywają.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Przemku cieszę się, że podoba Ci się mój ogrodowy busz.... ja kocham taką bujność roślin , wspaniale się czuję w takim kwiatowym przepychu i miło mi niezmiernie, że się podoba
Pojedyncze klomby ..... powiem Ci szczerze, że ja bardzo lubię oglądać przeróżne typu grodów i u kogoś mi się podobają.... ale ja muszę mieć taki gąszcz
Jeśli Tobie się podoba, to zobaczysz, że będziesz go miał szybciej niż się spodziewasz.... roślinki rozrastają się błyskawicznie
Wandziu bardzo lubię taki widok i nawet liści nie usuwam.... grabię dopiero, gdy jest ich naprawdę dużo
Karolinko ogród faktycznie jeszcze bardzo zielony, ale już pomalutku pojawiają się złocistości, liście liliowców zaczynają łapać jesienny kolorek, troszkę listków spada z drzew..... powiem Ci szczerze, że każdego roku nie mogę się doczekać, kiedy tych jesiennych barw będzie naprawdę dużo.... staram się sadzić takie krzewy i drzewa, które nie tylko ładnie kwitną wiosną, ale i pięknie się przebarwiają jesienią.... już zaczynają zmieniać barwy azalie, tawułka, pęcherznice.... cudnie to wygląda na tle sporej ilości zielonych iglaczków
Andrzejku
Bardzo czekałam na deszcz.... teraz wreszcie roślinki napiją się do syta, bardzo się cieszę
Mam nadzieje, że jesień będzie długa i piękna
U mnie marcinki też jeszcze się ociągają, kwitnie tylko jedna wcześniutka odmiana, chryzantemki tez się lenią
Taki szpaler marcinków o jakim piszesz, będzie wspaniale wyglądał
Judytko, bardzo mi miło, że podoba Ci się
Faktycznie w ogrodzie jeszcze bardzo zielono, pojawiły się tylko delikatne zwiastuny jesieni, ale powiem Ci szczerze, ze ja zawsze bardzo na nie czekam.... już nie mogę się doczekać, aż ogród przybierze piękne złocisto-rude barwy ..... mam nadzieję, ze jak już się wszystko przebarwi, to pogoda dopisze i takie piękne kolory utrzymają się jak najdłużej....
Aneczko witaj
Dziękuję za odwiedziny, miłe słowa i bardzo zapraszam zawsze, kiedy tylko masz ochotę
Małgosiu ciesze się, że podoba Ci się mój zamysł ogrodowy.... właśnie przy tworzeniu rabat taki był cel, żeby nie wszystko było od razu widoczne, ale żeby idąc ścieżką odkrywały się kolejne zakątki..... Mój ogródek jest zbyt mały, żeby było to dosłownie w ten sposób, ale jakąś namiastkę tego udało mi się stworzyć.... a gdy niektóre roślinki mocniej urosną, to mam nadzieję, że wrażenie jeszcze bardziej się spotęguje....
Tak na prawdę, to i u mnie widać cały ogródek stojąc na tarasie.... ale to wszystko ze względu na jego małe gabaryty.... żałuję bardzo, że nie am warunków, żeby stworzyć taki prawdziwy tajemniczy ogród z różnymi zakamarkami, tajemnymi zielonymi komnatami ukrytymi przed wzrokiem
.... ale cóż....,, tak krawiec kraje, jak mu materiału staje,,
Jacku jesień kocham..... i już nie mogę się doczekać aż wszystko pokryje się moimi ulubionymi gorącymi barwami.... mam nadzieję, że pogoda pozwoli, żeby przebarwione liście drzew i krzewów były jak najdłużej..... u mnie w zeszłym roku tylko się przebarwiły, to przyszedł mróz i większość liści opadła.... a później znów było cieplutko......
Mam nadzieję, że jesień będzie baaaardzo długa i pozwoli sie nacieszyć sobą do woli
Geniu powiem Ci szczerze, że ja jesień kocham i słoneczną i deszczową.... nie lubię tylko tej ponurej, ciemnej końcówki, pod koniec listopada, kiedy już gałęzie są gołe, robi się szaro, smutno.... i tylko czeka się na pierwszy śnieg, żeby tą szarość przykrył.... Tak w ogóle to ja deszcz bardzo lubię..... uwielbiam siedzieć na tarasie owinięta kocem, z kubasem gorącej herbaty... i wsłuchiwać się w szum deszczu i obserwować jak pada..... czuję się wtedy tak niesamowicie zrelaksowana..... a otoczenie nabiera takich intensywnych, nasyconych barw, że wszystko mnie zachwyca......

Wandziu bardzo lubię taki widok i nawet liści nie usuwam.... grabię dopiero, gdy jest ich naprawdę dużo

Karolinko ogród faktycznie jeszcze bardzo zielony, ale już pomalutku pojawiają się złocistości, liście liliowców zaczynają łapać jesienny kolorek, troszkę listków spada z drzew..... powiem Ci szczerze, że każdego roku nie mogę się doczekać, kiedy tych jesiennych barw będzie naprawdę dużo.... staram się sadzić takie krzewy i drzewa, które nie tylko ładnie kwitną wiosną, ale i pięknie się przebarwiają jesienią.... już zaczynają zmieniać barwy azalie, tawułka, pęcherznice.... cudnie to wygląda na tle sporej ilości zielonych iglaczków

Andrzejku

Bardzo czekałam na deszcz.... teraz wreszcie roślinki napiją się do syta, bardzo się cieszę

Mam nadzieje, że jesień będzie długa i piękna

U mnie marcinki też jeszcze się ociągają, kwitnie tylko jedna wcześniutka odmiana, chryzantemki tez się lenią

Taki szpaler marcinków o jakim piszesz, będzie wspaniale wyglądał

Judytko, bardzo mi miło, że podoba Ci się

Aneczko witaj

Małgosiu ciesze się, że podoba Ci się mój zamysł ogrodowy.... właśnie przy tworzeniu rabat taki był cel, żeby nie wszystko było od razu widoczne, ale żeby idąc ścieżką odkrywały się kolejne zakątki..... Mój ogródek jest zbyt mały, żeby było to dosłownie w ten sposób, ale jakąś namiastkę tego udało mi się stworzyć.... a gdy niektóre roślinki mocniej urosną, to mam nadzieję, że wrażenie jeszcze bardziej się spotęguje....
Tak na prawdę, to i u mnie widać cały ogródek stojąc na tarasie.... ale to wszystko ze względu na jego małe gabaryty.... żałuję bardzo, że nie am warunków, żeby stworzyć taki prawdziwy tajemniczy ogród z różnymi zakamarkami, tajemnymi zielonymi komnatami ukrytymi przed wzrokiem

Jacku jesień kocham..... i już nie mogę się doczekać aż wszystko pokryje się moimi ulubionymi gorącymi barwami.... mam nadzieję, że pogoda pozwoli, żeby przebarwione liście drzew i krzewów były jak najdłużej..... u mnie w zeszłym roku tylko się przebarwiły, to przyszedł mróz i większość liści opadła.... a później znów było cieplutko......
Mam nadzieję, że jesień będzie baaaardzo długa i pozwoli sie nacieszyć sobą do woli

Geniu powiem Ci szczerze, że ja jesień kocham i słoneczną i deszczową.... nie lubię tylko tej ponurej, ciemnej końcówki, pod koniec listopada, kiedy już gałęzie są gołe, robi się szaro, smutno.... i tylko czeka się na pierwszy śnieg, żeby tą szarość przykrył.... Tak w ogóle to ja deszcz bardzo lubię..... uwielbiam siedzieć na tarasie owinięta kocem, z kubasem gorącej herbaty... i wsłuchiwać się w szum deszczu i obserwować jak pada..... czuję się wtedy tak niesamowicie zrelaksowana..... a otoczenie nabiera takich intensywnych, nasyconych barw, że wszystko mnie zachwyca......
- Annar13
- 1000p
- Od: 4 maja 2012, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cudownie 
Chwilka relaksu w Twoim ogródku!
Te żurawki nadają kolorytu, w tym roku się do nich przekonałam

Chwilka relaksu w Twoim ogródku!
Te żurawki nadają kolorytu, w tym roku się do nich przekonałam

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu
Cieszę się, że przekonałaś się do żurawek, to naprawdę wspaniałe roślinki, ślicznie kolorują każdy zielony kącik, bezobsługowe i zdobią nawet zimą
Coś kolorowego

Coś kolorowego

- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Chryzantema bardzo ładna.Lubię w nich te kolory.Jeszcze żółty.Widzę,że wszędzie one już kwitną i astry.U mnie wszystko jeszcze w pąkach.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- hala67
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Aguś, nieustannie zachwycam się Twoimi aranżacjami ogrodu. Świetnie dobierasz roślinki pod względem wzrostu, koloru liści, kwiatów, pory kwitnienia. Wszystko to sprawia, że Twój ogród zachwyca o każdej porze roku.
Podoba mi się chryzantema z pierwszego zdjęcia. Czy możesz napisać jak się nazywa ta piękność?
Podoba mi się chryzantema z pierwszego zdjęcia. Czy możesz napisać jak się nazywa ta piękność?
Pozdrawiam Hala
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agnieszko podziwiam pięknie kwitnącą rozplenicę, moja nie kwitnie już drugi rok chyba miała za sucho.
Chryzantema o pustych kwiatuszkach śliczna, czy ona jest zimująca.
Chryzantema o pustych kwiatuszkach śliczna, czy ona jest zimująca.
- jode22
- Od: 22 lut 2011, o 14:07
Piękny masz ogród Agnieszko i świetnie zakomponowany
. O gdybym to ja miała więcej powierzchni 

- reniusia20
- 1000p
- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agnieszko twój ogród to bajka!!!
Tuptam dalej oglądać!

Tuptam dalej oglądać!

-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Aga wpadłam ne ten kieliszeczek nalewki
Ja cie kręcę ale kolorowo u ciebie...a ten pierwiosnek
U mnie tęcza

Ja cie kręcę ale kolorowo u ciebie...a ten pierwiosnek

U mnie tęcza

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Aguś czy te pomidorki to z Twojego ogródka...mniam... 

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Chryzantemka - cudo! U mnie tylko żółta
,która kupiłam kwitnącą...ale będzie więcej mam kilka w pąkach tylko to nowinki u mnie i nie wiem czy zdążą zakwitnąć ...

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Jak zawsze Aguś piękne zdjęcia, pięknych roślin 

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Jakie to wszystko piękne!
Pomidory jednak wydaja mi się najbardziej malownicze, bo ja już swoje zlikwidowałam! A tu ślinka cieknie...
Pomidory jednak wydaja mi się najbardziej malownicze, bo ja już swoje zlikwidowałam! A tu ślinka cieknie...

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Agnieszko rośliny masz jeszcze w świetnej kondycji można by rzecz nie widać jesieni, no gdyby nie chryzantemki i przebarwione hortensje, ale przecież pierwiosnek i liliowiec kwitnie wszystkie pory roku się wymieszały