Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Aniu 1przesadź koniecznie to przepiękna żurawka, tak mi się podoba, że rozmnożyłam ją na kilka kęp, ale muszę poczekać aż urośnie :D Z tego co zaobserwowałam to najpiękniej wybarwia się na słoneczku, ale nie może być bardzo ostre, bo może przypalić listki....

Aniu no żurawkom nie można odmówić urody, to piękne rośliny.... potrafią wspaniale zdobić nawet zimą 8-) :D Ja je sadzę w każdą wolną dziurkę wśród roślin :D Uwielbiam jak wyglądają spod różnych krzaczorków :D

Aniu to ta sama odmiana, ale rosnąca w różnych miejscach.... jednak jej imienia nie pamiętam :?

Aniu miło mi bardzo, że podoba Ci się ;:196
Nawet nie wiem jak Ci odpowiedzieć na pytanie..... bo ogród ciągle ewoluuje...... taki typowo ozdobny jest może od około 10ciu lat....a może i więcej.....może z 15..... z tym, że było tylko kilka rabat kwiatowych, po których teraz praktycznie nie ma już śladu.... kurczę..... będę musiała pokopać w starych zdjęciach, bo sama jestem bardzo ciekawa jak to się zmieniało i od kiedy tak naprawdę zaczął przybierać obecny wygląd.... bo kompletnie nie potrafię tego sobie ułożyć w czasie :roll: :lol:
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agniesiu, tego zakątka przy murze jeszcze nie widziałam ;:202 ;:202

a jest świetnie zorganizowany, i żuraweczki pięknie wyglądają

jak zwykle masz odmiany których nie znajdzie się ot tak

bardzo mi się podobają.
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Agnieszko śliczne żurawki ;:333 coraz bardziej doceniam te rośliny, chociaż jedne ładniej się rozrastają a inne nie i nie bardzo wiem dlaczego. Często te które stoją w miejscu z czasem znikają :oops:
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

No no pole żurawek wygląda imponująco. Tym bardziej, ze kolory nie są monotonne! Daje to efekt szczególnie teraz gdy jesień nadchodzi wielkimi krokami.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Kiedyś miałam ambicję, aby skolekcjonować zimowity. W tym celu udałam się na zakupy.
Co prawda wysokość cen trochę ostudziła mój zapał, ale i tak sporo kupiłam.
Szkoda tylko, że większość okazała się pospolitymi odmianami :evil: a płaciłam przecież np. za białe, pełne.
Żeby jednak nie było, tak pięknie, to chcąc wykorzystać mój zachwyt nad połączeniem wrzosów z żurawkami (oczywiście zmałpowałam od ciebie), sadząc żurawki zmasakrowałam cebule zimowitów ;:144
Pewnie już nie zakwitną, a tyle szykowało się kwiecia...chlip, chlip.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aga, bardzo ładnie wygląda obwódka z żurawek. Czy to coś nowego? Jakoś wcześniej nie rzuciła mi się w oczy taka ilość tych bylinek. Mam ogromne zaległości na FO, więc może i jakaś amnezja się wdarła dlatego pytam ;:224
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Agatko to jest rabatka pod tarasem, pokazywałam ją i wcześniej, tylko inne kwiaty kwitły i wygląda zupełnie inaczej... może kojarzysz rabatkę z kolorowymi tawułkami ??? to właśnie ona :D
Bardzo się cieszę, ze podoba Ci się ;:196

Marysiu faktycznie są silniejsze i delikatniejsze odmiany wśród żurawek, niektóre są pięknie, rosną błyskawicznie osiągając duże rozmiary , a niektóre to marnizny.... W ogóle warto je wszystkie sobie rozmnażać, żeby przedłużyć im życie, bo nie należą do długowiecznych bylin i po kilku latach mogą wypadać....

Przemku żurawki bardzo lubię, teraz jesienią są nieocenionym barwnym elementem w ogrodzie ..... szczególnie, że to właśnie teraz są najpiękniejsze 8-) :lol:

Iwonko to bardzo stresująca sytuacja, że wydajemy pieniądze na wymarzone rośliny, a gdy zakwitną okazuje się, że mamy zupełnie co innego ...ale niestety często się to zdarza :?
Co od zmasakrowanych cebul..... niestety.... u mnie to na porządku dziennym :roll: ..... zawsze obiecuję sobie , że nic nie dosadzam..... a później i tak to samo ;:224 :;230
Ale cieszę się, że będziesz miała taką rabatkę jak chciałaś ;:167

Madziu to ta rabatka pod tarasem.... wcześniej ją pokazywałam, gdy kwitły tawułki, ale to one wtedy przyciągały wzrok, żurawki pozostawiając w cieniu.... a teraz te kolorowe maluchy grają pierwsze skrzypce, wybijając się swoimi intensywnymi barwami z zieleni :D

Ogrodowe migawki....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

Bardzo lubię to Twoje zagęszczenie. Dopiero uczę się takich zestawień. Tym bardziej fajnie czerpać inspirację od Ciebie. Kiedyś u mnie gościły tylko maleńkie klomby teraz to się zmienia.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Opadnięte złote listki na soczystej trawie -- to dopiero uroczy klimat. :D
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

Migawki piękne. Patrzę na datę i nie wierzę:). Ogród cały czas ani ani nie pokazuje jesieni. Może nieśmiało zapowiadają ja listki. U mnie same ujęcia z bliska :;230 , nie bez powodu.
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Aga :wit
Nareszcie doczekaliśmy się deszczu i roślinki pięknie odżyły :D Teraz potrzebne słoneczko ,żeby jesienne rośliny mogły się wykazać .
Czekam z utęsknieniem na kwitnący rząd marcinków ,bo wtedy jest tyle owadów i fajnie wygląda taki fioletowy rząd .Roślinność u ciebie jak zawsze bujna i dzięki dobremu skomponowaniu mimo że już malo co kwitnie jest kolorowo
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08

Post »

Cudne te kompozycje stworzone Twoją ręką i wyobraźnią ;:138 ..i tyle soczystości zieleni i kwitnień..jakby wcale nie miało się ku jesieni :shock:
Jedynie te wrzosy i kilka liści na trawniku świadczy o tym , że to już wrzesień...
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witam w Twoim ogrodzie :) Jestem pod wrażeniem! Tu jest przepięknie! Tak przepiękne kompozycje, że dech zapiera!
Będę tu częstym gościem. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Lubię takie ścieżki wijące się pomiędzu rabatami. Nie widać wszystkiego od razu, ale trzeba ogród zwiedzić, żeby zapoznac się z jego nasadzeniami.
U mnie jest wszystko jak na widelcu. Wystarczy wyjść na taras, spojrzeć w lewo, spojrzeć w prawo i po krzyku
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Jesień widać w ogrodzie i to jest piękne! Wiem, że Ty lubisz jesień, ja też więc udawanie, że jej nie widać, że jej nie ma, spychanie w kąt jak coś wstydliwego nie ma potrzeby. Jest piękna soczysta jesień u Ciebie! ;:333
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”