piegi są śliczne i na Phalaenopsisach i na policzkach. ja często piegi hoduję, bo je uwielbiam. na storczykach są przesłodkie...AUREA pisze:Storczykowa pisze: ja też lubię piegowate Phalaenopsis. ever springów mam 4, ale każdy inaczej nakrapiany. storczyki w kropki są bardzo ciekawe, a każdy kwiat jest niepowtarzalny, ma inne ułożenie kropek... a poza tym, sama jestem piegowata i może dlatego tak lubię piegowate Phalaenopsisy... właściwie to lubię wszystkie, bo każdy jest na swój sposób piękny.![]()
![]()
nie pomyślałam , że to wszystko przez piegi .
Phalaenopsisy Oriona
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja też się zaraziłam Waszą miłością do piegów i dziś udało mi się wreszcie dostać przepięknego ever springa! Odwiedziłam giełdę kwiatową i oczywiście nie skończyło się na zakupie jednego storczyka
Jak tylko pożyczę aparat, założę własny wątek i pokażę Wam moje piękności.
Póki co mieszkają w wannie bez podłoża, obsychają i dochodzą do siebie po dezynsekcji...

Póki co mieszkają w wannie bez podłoża, obsychają i dochodzą do siebie po dezynsekcji...
jasminee1 

Kupiłam trzy phalaenopsisy - everspringa za 28 zł i dwa inne po 25. Jeden z nich pachnieorion pisze:Jasmniee - nie mogę się doczekac![]()
A ile kupiłaś storczyków? I po ile?

Cena wyższa niż w hipermarketach, ale wszystkie maj po dwa pędy, sa grube, mięsiste, naprawdę wypasione

A jeszcze... zamówiłam na Allegro paphiopedilum King Arthur. Okazało się, że pani jest z Sopotu, więc dzisiaj go odbieram osobiście. Już się nie mogę doczekać!
jasminee1 

- platynka80
- 500p
- Od: 8 cze 2008, o 22:32
- platynka80
- 500p
- Od: 8 cze 2008, o 22:32
Ja ostatnio zrobiłam przegląd wszystkich hipermarketów i aż mnie serce bolało. Wszędzie to samo: pogniłe korzenie, grzyby na liściach, produkcja wełnowców wielkości małych wacików, pleśń aż biało, tragedia... I to bez względu na to, czy to Obi, czy LM czy Castorama - wszędzie ta sama rozpacz. Nie wiem, czy jeszcze cokolwiek zdecyduję się kupić w tych sklepach - za duże ryzyko dla moich obecnych storczyków, jeszcze jakąś zarazę przyniosę do domu i co?
jasminee1