Mój zielony świat
- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój zielony świat
Pięknie jest popatrzyć na ognika.
http://i.imgur.com/ra2rLfd.jpg w tym roku posadziłam coś takiego ale moje to malutkie, nawet nie ma owoców. Liście też są żółtawe. Czytałam że nie zimuje u nas. Czy traktujesz ta roślinkę jak jednoroczną czy może zimuje u Ciebie w domu?
http://i.imgur.com/Rp3TqJg.jpg co to za wspaniałe drzewko?
http://i.imgur.com/ra2rLfd.jpg w tym roku posadziłam coś takiego ale moje to malutkie, nawet nie ma owoców. Liście też są żółtawe. Czytałam że nie zimuje u nas. Czy traktujesz ta roślinkę jak jednoroczną czy może zimuje u Ciebie w domu?
http://i.imgur.com/Rp3TqJg.jpg co to za wspaniałe drzewko?
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- alicjad31
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja miałam ognika przez 20 lat co roku pięknie kwitł,owocował, ale owoce brązowiały ,u mojej sąsiadki było tak samo, więc wzięłam szpadel i go wykopałam.Ala
Pozdrawiam Alicja
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Alu u mnie utrzymują się do pierwszych silniejszych mrozów później to już nie pamiętam jak wyglądają bo to pierwszy rok w którym tak pięknie zaowocował. W zeszłym roku miał tylko kilka kuleczek
Sylwuś to jest miechunka rozdęta, bylina rozrastająca jak perz dlatego posadziłam ją przy altanie w trawniku. Jak tylko próbuje się mocniej rozrastać kosiarka ciachnę i po problemie. Wykorzystuje ją do suchych bukietów i jesiennych dekoracji
Taką oto kulę zrobiłam w zeszłym roku (troszkę już sfatygowana
)

Drzewko o które pytasz to irga na pniu, nie pamiętam nazwy to tegoroczny nabytek
Sylwuś to jest miechunka rozdęta, bylina rozrastająca jak perz dlatego posadziłam ją przy altanie w trawniku. Jak tylko próbuje się mocniej rozrastać kosiarka ciachnę i po problemie. Wykorzystuje ją do suchych bukietów i jesiennych dekoracji
Taką oto kulę zrobiłam w zeszłym roku (troszkę już sfatygowana

Drzewko o które pytasz to irga na pniu, nie pamiętam nazwy to tegoroczny nabytek
- terlica
- 500p
- Od: 24 mar 2013, o 07:26
Piękna ta kulka miechunkowa
Podziwiam Cię za cierpliwość,której mnie brakuje.

Podziwiam Cię za cierpliwość,której mnie brakuje.
Pozdrawiam-Ewa
- anym
Ewka ja uwielbiam to robić
już myślę o kolejnych niech tylko skończy się remont w domu to będę działać na całego 

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Miechunka...piękne pomarańczowe latarenki idealne do jesiennych kompozycji 

- becia123
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
pięknie wybawiona moja jeszcze zielona 

- katharos
- 1000p
- Od: 4 sie 2012, o 12:16
Ale superowa kula
na steropianie? odkapię jak nic

- asta6265
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
Aniu piękna kolorowa jeszcze nie jesień
ale aura za tym przemawia, że już. Aksamitka mr majestic urzekająca - w przyszłym roku muszę ją do siebie zaprosić.

Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Aniu, jesień potrafi być piękna i kolorowa co widać ewidentnie w Twoim pięknym ogrodzie
Szkoda tylko że po niej następuje mniej przyjemna pora roku 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu cudna ta kula z miechunki.... uwielbiam takie oryginalne dekoracje 

- anym
Aguś miechunka w ogrodzie jest trochę kłopotliwa bo rozłazi się jak perz ale urody jesienią nie można jej odmówić. Oprócz jesiennych dekoracji doskonale nadaje się też do palm wielkanocnych.
Beatko zaraz biegnę do Ciebie
Alicjo witaj kochana
Tobie też życzę dużo słoneczka
Kasiu kule zrobiłam z papieru i obkleiłam taśmą klejącą, bardzo łatwy sposób a przede wszystkim tani
Teresko masz racje
jesień potrafi być piękna a trawy, rudbekie i aksamitki to nieodzowne rośliny o tej porze. Brakuje mi jeszcze astrów o których w przyszłym roku na pewno nie zapomnę, nadały by rabatom jeszcze więcej kolorów.
Aniu u mnie wczoraj było cudowne słoneczko 18 st. i mnóstwo motyli, bardzo przyjemny dzień. Dziś już niestety wietrznie i co jakiś czas popaduje. Nasiona z aksamitki będę zbierać jeśli jesteś chętna to nie ma sprawy, tylko przypomnij
AGNESS dziękuję
ja tak samo jak Ty uwielbiam takie dekoracje, niech tylko przyjdą dłuższe wieczory to będę działa na całego
Widoków jesiennych ciąg dalszy...

Beatko zaraz biegnę do Ciebie

Alicjo witaj kochana

Kasiu kule zrobiłam z papieru i obkleiłam taśmą klejącą, bardzo łatwy sposób a przede wszystkim tani

Teresko masz racje

Aniu u mnie wczoraj było cudowne słoneczko 18 st. i mnóstwo motyli, bardzo przyjemny dzień. Dziś już niestety wietrznie i co jakiś czas popaduje. Nasiona z aksamitki będę zbierać jeśli jesteś chętna to nie ma sprawy, tylko przypomnij

AGNESS dziękuję

Widoków jesiennych ciąg dalszy...