Ogród kocicy cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ojej, Zanna, ale to piękne cudo!!!! Przepiękne!!! Moje piwonie to takie zwyczajne z odzysku po dawnej właścicielce.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale cudna żurawka - czy to "mint frost"?
Brunnera też piękna! :)
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj piterek, żurawka ma wdzięczną nazwę Venus. Bywam po cichutku w Twoich ogródkach i podglądam co tam ciekawego działasz:-).
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

kocica pisze:Witaj piterek, żurawka ma wdzięczną nazwę Venus. Bywam po cichutku w Twoich ogródkach i podglądam co tam ciekawego działasz:-).
Mogę stwierdzić, że uroda tej żurawki jak najbardziej zasługuje na to imię :D
Co do podglądania to zapraszam do częstych odwiedzin. Niedługo jesień i znowu będę dużo pracował w ogrodach, część rabat muszę totalnie pozmieniać, muszę założyć kilka nowych - pod rośliny już kupione lub dopiero zamówione :D. Mnóstwo pracy przede mną, a efekty na pewno pokażę i poddam Waszej ocenie! :)
Awatar użytkownika
zanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 22:37

Post »

Kocico, to "cudo" to też po dawnej wlaścicielce :D Ale mam go bardzo dużo, a potrzebuję miejsca na hosty... Obrazek Obrazek
to różowa, taka sama tylko w innych ujęciach. Też mam jej za dużo.
To co, mam wykopywać?

Pozdrawiam. Ania
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jeszcze pytasz? Pewnie, że masz wykopywać:-).
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Roślinki na nowej rabatce chyba się przyjęły, troszkę obsypałam je korą, a jutro będę pryskała chwasty, które jeszcze usilnie starają się wyłazić. Oprócz chwastów pojawiły się krety :evil:, w ciągu jednej nocy powstało 12 kretowisk na niewielkim kawałku ziemi. Koszmar.

Obrazek Obrazek

No i całkiem fajnie rosną derenie na innej rabatce założonej jesienią.
Obrazek Obrazek
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Wszyscy wokół czekają na deszcz, a tu nic. Sucho i sucho. Wieje tylko brzydki wiatr dodatkowo wysuszający ziemię.
1. trzmielina na powstającej rabatce
2. kroplik ukorzeniony przez M.
3. powtórnie kwitnie wiciokrzew, teraz ma i owoce i kwiaty
4. wiciokrzew japoński, który zarasta studnię
5. paxistyma lub pachystima - roślina okrywowa, mam ją od niedawna, ale juz wypuszcza młode listki, jest zimozielona
6. mój perełkowiec nowozelandzki urósł w tym roku 20 cm
7. klonik

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj! Wpadłam tylko na chwilkę,ale u Ciebie nie da się być momencik. Na oglądaniu wszystkich nowości trochę tego czasu schodzi...Podejrzałam Twój wiciokrzew: ja wiosną też posadziłam "małego badylka" przy ściętej jabłoni - nawet sporo mi urósł.Czy powinnam go w jakiś szczególny sposób "zachęcić" by obrastał pieniek? U Ciebie zauważyłam jakieś sznurki...
A co do sąsiadów to jak wszędzie - są ludzie i ludziska...
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Wiciokrzewy nie chcą się piąć same po pniach dlatego mają sznureczki i wokół nich ładnie się owijają. Można zastosować pewnie inny sposób, ale ten dla nas chwilowo jest najprostszy.

Dziś dostałam w prezencie hibiskusa - hibiscus syriacus purpureus variegatus - będzie miał pełne ciemnobordowe kwiatuszki.
Obrazek

Kwitnie kolejna krzewuszka, a na powojniku posadzonym w maju jako jeden zdechły badyl pojawiają się pierwsze kwiaty :lol: . Ogródek się powoli rozkręca.......................
Obrazek Obrazek
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wybacz późną porę odwiedzin...Co to za powojnik? Dość późno kwitnie. Ja swój pierwszy i na razie jedyny też sadziłam w maju, ale całkiem ładnie podrósł i miał 7 kwiatków. Wkrótce go zaprezentuję - zajrzyj do mnie. Byłam dziś troszkę na działce i musiałam ratować moje kociątko. Wpadło ( albo ktoś je wrzucił) do mojego nieszczęsnego basenu.
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Kocico dopiero dziś trafiłam do Twojego ogrodu, spaceruję po nim cały dzień i jestem pod ogromnym wrażeniem - zebrałaś mnóstwo różnorodnych roślin, w większości 'cudeniek' rzadko spotykanych, brawo!! wiem, ile pracy wymaga odchwaszczanie, sama walczę z perzem i innymi chwaściorami na mojej działce - mam podobny obszar co Ty do zagospodarowania, tyle że u mnie spadkiem po poprzednich właścicielach są wyłącznie chwasty i .. truskawki ;)
wiesz... też dostałam w prezencie takiego hibiskusa :D ;:215
będę do Ciebie często zaglądać, dziś moja lista chciejstw zwiększyła się o 2 strony :D :lol: dobrze, że mam tyle wolnego miejsca :D

gratuluję wspaniałego serduszka ;:168
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

tu.ja nie mam pojęcia co to za odmiana powojnika, kupiony był prawdopodobnie w jakimś markecie jako zamierający. Mój M. twierdzi, że coś ze mną nie tak bo lubię takie biedne roślinki z marketów ratować. I nie chodzi tu o ich cenę tylko o nie same:-), a może on ma rację...
Witaj jol_ka w moim niby ogrodzie:-). Ja u Ciebie bywam od początku co jakiś czas i nie nadążam za ilością roślin jakie posiadasz!!!! Gdzie mi do Ciebie z tą różnorodnością. Dziś też przejrzałam cały Twój ogród, ale nie zapisuję chciejstw bo bym już całkiem zbankrutowała. To jest straszliwa choroba ogrodowa. Nieuleczalna i przewlekła.
U mnie straszliwa burza, okropna wichura, ulewa. Nie wiem co jutro rano zastanę wokół domu............
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
Ewik
500p
500p
Od: 29 lut 2008, o 14:44

Post »

kocica pisze:tu.ja nie mam pojęcia co to za odmiana powojnika, kupiony był prawdopodobnie w jakimś markecie jako zamierający. Mój M. twierdzi, że coś ze mną nie tak bo lubię takie biedne roślinki z marketów ratować. I nie chodzi tu o ich cenę tylko o nie same:-), a może on ma rację...
Witaj jol_ka w moim niby ogrodzie:-). Ja u Ciebie bywam od początku co jakiś czas i nie nadążam za ilością roślin jakie posiadasz!!!! Gdzie mi do Ciebie z tą różnorodnością. Dziś też przejrzałam cały Twój ogród, ale nie zapisuję chciejstw bo bym już całkiem zbankrutowała. To jest straszliwa choroba ogrodowa. Nieuleczalna i przewlekła.
U mnie straszliwa burza, okropna wichura, ulewa. Nie wiem co jutro rano zastanę wokół domu............

jeśli Twój mąż ma racje, to ze mną również jest " nie tak"...
mam nadzieję, że Twoje roślinki jakoś przetrwały te burze...
na Mazowszu i tak jest nie najgorzej...

spokojnej nocy...
pozdrawiam...
ewa
Kwiatuszki Ewy
Działeczka mojej Mamy i moja
Pamiętajcie o ogrodach przecież stamtąd przyszliście
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam :!:
Czytałam Twój post u Jacka o bałaganie po burzy. Bardzo mi przykro. Mam nadzieję,że nie poniosłaś większych strat. Teraz to "dziadostwo" pędzi na północ. Oby nie było tak źle...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”