Witaj Izo!
Nareszcie pospacerowałem sobie porządnie po Twoim ogrodzie. Liliowce - wspaniałe! No i ładną kolekcję już uzbierałaś. Możemy pomyśleć o wymianie na wiosnę, jeśli Ci się podoba mój szkarłatny
Bardzo ładne rabatki półcieniste. To duża radość i marzenie wielu posiadać ogródek z już dużymi drzewami. Ty masz to szczęście, nawet jeśli sprawiają nieco kłopotu np. z podlewaniem. W moim starym ogródku był to odwieczny problem - brak rabat cienistych. Dopiero pozakładanie rabatek wokół drzew owocowych przyniosło poprawę.
No i piszesz o dole po basenie. Jeśli nawet nie zamierzasz robić oczka czy basenu to można wspaniale zaaranżować pochyły teren, np tworząc uroczą kotlinkę "a la Bieszczady" lub skalniak, który potrzebuje pochyłości. Naprawdę nie rezygnuj z tego, co zastałaś, bo to są atuty Twojej działki.
No i koty. Są przeurocze! Mają prawdziwe szczęście, że dostały się w tak opiekuńcze ręce i może uratowałaś im życie. Wspaniała jesteś! Nie wiem jak u Was, ale w Warszawie sterylizację bezpańskich kotów wykonuje się bezpłatnie. Więc jeśli tylko uda się złapać kotkę/kota, to można zanieść do najbliższego weterynarza, który zrobi zabieg.
Jestem kociarzem więc tą gromadką zrobiłaś mi ogromną przyjemność. Dzięki Ci Izo. Tak trzymaj!