DziękujęStorczykowa pisze:śliczne storczyki... masz bardzo dużą, piękną kolekcję... też bym kiedyś tak chciała, ale niestety nie mam miejsca i więcej niż 50 się nie zmieści w moim pokoju... a ile lat już je zbierasz?
 .
  .To wcale niełatwe pytanie
 . Około 10 lat temu dostałam pierwszego storczyka , niestety z braku totalnej wiedzy i mojej i pań z kwiaciarni ,storczyk padł
 . Około 10 lat temu dostałam pierwszego storczyka , niestety z braku totalnej wiedzy i mojej i pań z kwiaciarni ,storczyk padł   . Potem była jeszcze jedna próba ,również nieudana (oczywiście nie od razu, ten gościł u mnie ze dwa lata).
 . Potem była jeszcze jedna próba ,również nieudana (oczywiście nie od razu, ten gościł u mnie ze dwa lata). A teraz zapoczątkował moją kolekcję podarunkowy phalaenopsis i też biedny nie miał u mnie lekko , ale żyje do tej pory i jest ze mną cztery lata .

Takiego żółtego z żółtą warżką jeszcze nie mam
  Takiego żółtego z żółtą warżką jeszcze nie mam  

, jest ciut jaśniejsze, ale tak samo ładnie pachnie
 , jest ciut jaśniejsze, ale tak samo ładnie pachnie

i to był jego błąd
  i to był jego błąd   ).
  ).  (( ). Ale postanowiłam pozostać przy Phalaenopsisach i Vandach, moich ulubionych i jednocześnie najlepiej u mnie rosnących storczykach. Mam też trochę innych, ale tamte nie chcą u mnie niestety być.
(( ). Ale postanowiłam pozostać przy Phalaenopsisach i Vandach, moich ulubionych i jednocześnie najlepiej u mnie rosnących storczykach. Mam też trochę innych, ale tamte nie chcą u mnie niestety być.