Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz. III

Post »

Madziu dasz radę....wg mnie i tak dużo udało się Wam zrobić przez ten sezon ;:168
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Madziula, a te tuje to wszystkie obok siebie będą? Jeśli tak, to nie obawiasz się, że może być monotonnie gatunkowo i kolorystycznie?
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś, też w to wierzę. Dziękuję za miłe słowo ;:168

Iwonka, nie będzie. To ma być typowe tło, nudna jednostajna ściana właśnie ;:108
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p

Post »

Rozumiem, że na zielonym tle zaszalejesz.... :D
Pozdrawiam, Iwona
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Najważniejsze są ramy...też się z tym zgadzam a później przyjdzie czas na kolor ;:333
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Dokładnie tak jak piszecie ;:108 Ma powstać ściana zieleni, na tle której będą krzewy i trawy.
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p

Post »

Zwłaszcza jeśli za płotem jest coś co chcemy szybko zasłonić. U mnie za kaskadą w planach były derenie kousa, a za siatką jest podwórko sąsiada. Jak dla mnie dereń jest za bardzo ażurowy, przynajmniej dopóki nie zamieni się w porządny krzak, dlatego zamieniłam na tuje i jałowce - szczelne, szybko zasłonią widok i są zielone przez cały rok.....Zrobią moim zdaniem lepsze tło dla kaskady, a derenie poszły w inne miejsce.
Pozdrawiam, Iwona
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dzięki za wizytę, ;:196 Babeczka przepyszna, zjadłam do porannej kawy. ;:173
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Iwonka, u mnie tez jedynym szczelnym tłem będzie właśnie to od strony sąsiada zbieracza. Reszta działki będzie otoczona ażurowymi nasadzeniami ;:108

Iguś, kochana jeszcze raz bardzo, bardzo "nie dziękuję" za bagażnik wypełniony po brzegi roślinkami ;:180 ;:168 Plecy bolą od wykopywania ich dla mnie? :oops:
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit
Madziu, ja bym nie określiła obrzeżenia liści 'Overdama" jako żółte, a właśnie jako biało kremowe ! Zaraz zrobię zbliżenie i wstawię. Z daleka moje kępy są srebrzysto białe - rosną przecież na białej /in spe :wink: / rabacie !
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Madziu dasz radę z sadzeniem tui. Mnie udało się tego dokonać rok temu wiosną. Posadziłam 30-40szt tui jednej soboty. Dziecko wywiozłam do rodziców a ja do szpadla. Wieczorem co prawda padłam na pysk, ale jak skończyłam to przyszła ulewa, solidnie podlała i rosną do tej pory, 3 wypadły, bo 2 stratowały psy- mają punkt widokowy pomiędzy tymi dwoma, a jedną skaleczyła M kosą żyłkową.
Jak patrzę z jakim rozmachem planujesz i realizujesz swoje plany, to szczęka mi opada. Cóż ja, biedny robaczek mam począć. Pracuję prawie codzień po godzince i rzeźbię to swoje siedlisko, wczorja 7 wrzosów posadziłam, ale chyba zamówię wrzosy z Konstantynowa w palecie i zrobię sobie wrzosowisko z prawdziwego zdarzenia.
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Marysiu, byłabym bardzo wdzięczna za fotki poglądowe ;:108

Marzka, też uważam, że powinnaś posadzić od razu dużą ilość. Będziesz miała efekt na już. Rozmach to ja mam owszem, w teorii. W rzeczywistości w ogrodzie od tygodnia nie zrobiłam nic, naprawdę NIC. No leń totalny mnie dopadł :oops: Planuję tylko :wink:
Tak, lubię koty ;)
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Magda, mam to samo... leń, a raczej brak jakiejkolwiek energii do ogrodowych prac. Jednak jak tu działać, kiedy na zewnątrz pogoda paskudna, zimno i pada... trawa nie skoszona, chwasty rosną, cebulowe czekają... ech!
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Aguś, tylko kawa rano i wino wieczorem nas uratują :wink: Ostatnio odkryłam gruzińskie ;:167

Kilka zdjęć moich nowych rabat dla przypomnienia, że nad Polską jakiś czas temu świeciło słońce. Widać na zdjęciach, jak wiele pracy jeszcze przede mną, ale także jak wiele już jest wykonane. Wzgórze Motyli czeka na kolejną porcję środka na odchwaszczanie i od wiosny można sadzić :heja

Obrazek

Tutaj na tle kominka od oczyszczalni będzie rósł 'świerk białobok'
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zrobiłam obwódkę z 'marcinków'. Jesienią będzie kolorowo ;:108
Obrazek

pierwsze trawy: rozplenice, miskanty, kostrzewa i inne ( perz się nie liczy, chociaż jest niestety)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ziołownik
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A w planach Wzgórze Motyli ma kolorystycznie wyglądać tak ( mniej więcej :lol: ) Oczywiście nie będzie tak bardzo kolorowo, ale tonacja się zgadza :wink:

Obrazek
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Madziu, co jak co, ale wzgórze będzie słynne na całe forum a nawet szerzej. Poza tym ogród już teraz wygląda super, zwłaszcza ta zielona murawa. Poza tym nasadzenia super się już poprzyjmowały i teraz tylko na urośnięcie czekać. Chylę czoła ;:180 .
Ja dłubie po godzince codziennie, bo nie mam innego wyjścia, muszę, żeby mieć jakieś efekty, co prawda za 100lat, ale...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”