Moje ogródkowe zmagania cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: moje ogródkowe zmagania cz.4

Post »

Ale mam refleks, juz 6 strona a ja sie dopiero znalazlam :;230 Ale tez jakos cierpie na braki czasowe - dobrze ze sie odezwalas u Joli, bo bym nawet sie nie zorientowala ze gdzies Ciebie wcielo na dluzej.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kurcze nie dość, że poniedziałek, to w dodatku taki rozmemłany...nie cierpię takiej pogody :!:
Gonię w piętkę od jakiegoś czasu i chyba zaczynam być zmęczona. Cieszę się za to bardzo z powrotu eMa-powiedział, że ostatni raz pojechał bez nas ;:196
Iwonko trawnik musi się zregenerować, bo inaczej 3/4 jego powierzchni będzie straszyło :!:
Aguś nie wiem kiedy ja się ogarnę. Pracy dużo, po pracy też dużo do zrobienia...od rana do późnego wieczora w zasadzie coś robię, a teraz jeszcze mi się dziewczyny pochorowały ;:124
Jolu nawet nie wiesz jak się cieszę, że udało mi się go namówić, ale trwalo to ponad 4 miesiące. Chyba mu na dobre przeszło nielatanie. Po 6 latach bez normalnego urlopu chyba się zmęczył i zaczął doceniać uroki wypoczynku. Sylwester odpada jak wcześniej wspominałam, bo w tym roku ferie od 14go lutego, więc pewnie wtedy ruszymy w świat i to będzie mój odpoczynek. Wcześniej, czyli w Mikołajki robimy dziewczynkom niespodziankę i tego dnia rano zwlokę je z łóżka na lotnisko, a w planach lot do Laponii do wioski św.Mikołaja, jazda zaprzęgiem psim i wizyta u reniferów. Już w sierpniu wykupiłam wycieczkę-trwa 1 dzień, więc jak znalazł. Mam nadzieję, że im się spodoba Mikołajkowy prezent. Sama się nie mogę doczekać tego wyjazdu ;:224
Olu w końcu trawnik się zregeneruje i wyrówna. Zastanawiam się tylko, czy jest sens w jego naprawianiu, bo zapewne za rok w tym samym miejscu stanie ten sam basen :roll: Jeśli chodzi o długość doby, to zdecydowanie powinna być dłuższa...o tak :!:
Jula jak fajnie, że jesteś ;:196 . Ja też mam braki w czytaniu, oglądaniu...nie mówiąc o prowadzeniu własnego wątku. Aaaach...życie :!: Jednak wolę być zalatana niż cierpieć na brak zajęć ;:108
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Dobrze, że znalazłaś chociaż chwileczkę na odstresowacz forumowy :wink:
Może zima będzie troszke więcej czasu
A do Laponii to sama bym z chęcią bryknęła, pomimo że moje pociechy dorosłe, w ramach prezentu :;230
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zdrówka dla dziewczyn a dla mamy chwili spokoju ;:168
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Ale miałaś fajny pomysł z tą Laponią, będą zachwycone. Mój to już za stary koń na takie akcje ;:306
To teraz czekamy na zdjęcia z ogrodu i szczegółowe relacje ;:224
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Cześć Madzia!
U mnie też i z czasem i nastrojem kiepsko... spoglądam na ogród przez okno i nic mi się robić w nim nie chce, a cebulowe czekają na posadzenie, nie wspominając o przesadzaniu i dzieleniu bylin. Nic to, może błyśnie słonko a wraz z nim przyjdzie energia.
Wycieczka do Laponii to świetny pomysł i choć sama jestem ciepłolubna, to chyba chętnie odwiedziłabym to miejsce. Dziewczyny będą zachwycone!
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Madzia pogadaj z Asia2 moze tez jej wyperswadujesz fobię na latanie ;:306
Laponia brzmi intrygująco, choc dla mnie za zimno :lol:
Co nowego w ogródku? ;:173
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ilonko-zimą za pewne czasu będzie więcej, ale zmiany barw w ogródku raczej niewielkie...biało-szaro-buro i ponuro ;:306
Aguśdziękuję
Jola no właśnie o starszą się martwię, czy nie będzie miała focha. One nic nie wiedzą o tym wyjeździe. Mała na pewno będzie zachwycona...Ja również ;:224 Zdjęcia porobię, ale dopiero w drugiej polowie tygodnia. Muszę koniecznie się pochwalić rozplenicą, która jest zachwycająca. Nie mogę się napatrzeć
Aga ja też muszę kilka roślinek przesadzić, trochę kupionych dosadzić, a i dzielić jest co. Koniecznie trawki muszę dziabnąć, bo za rok wyduszą mi wszystko w koło. Cebulki wysłali w ubiegłym tygodniu, ale jeszcze nie dotarły do mnie.
Ja też zdecydowanie ciepłolubna jestem, ale wioska sama w sobie jest przepiękna, no i główna atrakcja dla nas to jednak psi zaprzęg :heja
Kasiu mojemu eMowi wytoczyłam ciężkie działa i gadałam gadałam gadałam...Sądzę, że argumenty które rzucałam dłuuuugie lata mojemu Miśkowi na Asię niestety nie podziałają ;:224. Tak jak pisałam wyżej w drugiej połowie tyg pokażę co nowego ;:108
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit

Miejsce po basenie możecie wykorzystać na ognisko i pieczenie kiełbasek i ziemniaków jesienią, a wiosną znów postawić basen :D
Wycieczka do Laponii - wspaniały pomysł, sama bym poleciała ;:224

Pozdrawiam i czekam na jesienne zdjęcia ;:65
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Madziu, jak dawno mnie u Ciebie nie było. Z tą Laponią to super pomysł, na moją 5 latkę podziałał by jak nic, 100% zadowolenia. Twoja młodsza też pewnie będzie zachwycona, a starsza no cóż... wszystko zależy w jakim nastroju wstanie. Mam nadzieję, że już niedługo tego dojrzewania im zostało, bo ja już nie daję rady czasami.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dziewczęta, pocieszam Was - moja 18-latka już jest bardzo do rzeczy ;-) To się na szczęście zmienia!
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit

Oj tak, będzie coraz lepiej :heja
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mufeczko nasze osiedle jest drewniane, więc są również ograniczenia co do palenia ognisk, a działki są zbyt małe aby zostały zachowane przepisy. Oczywiście można by było palić ogniska w zamkniętych paleniskach, ale to nie to samo. Ubolewam nad tym, bo lubię ogniska ;:145
Bogusiu witam Cię. Ja też ostatnio kuleję na FO. Czytałam, że podróżowałaś troszkę ;:333 Dziewczyny moja nastolatka już też zaczyna nabierać łagodniejszych cech, chociaż i tak nie jest aż tak nie do zniesienia. Aga u mnie i Bogusi jeden etap buntu się skończy, a zacznie następny-małolaty podrosną i się zacznie abarot ;:124

Nie wiem jak Wy, ale ja jestem kompletnie pozbawiona chęci do funkcjonowania w takich okolicznościach pogody :!: O ogródku nawet nie chce mi się myśleć, a przed zimą mam jeszcze sporo rzeczy do zrobienia. Dzisiaj oczy same opadają, a jak na złość ze 3 godziny muszę spędzić nad cyferkami, w dodatku zapomniałam okularów z domu ;:223

Marzy mi się taka jesień przed domem. Może jak już się pozbędę lenia, to podziałam? ;:224
Obrazek
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47

Post »

Hej Madziulka ;:196
Jak powiedziałam mojej już 20 letniej córce o Twoich planach do św.Mikołaja to nie przestaje mnie męczyć,że ona też chce :;230
A moje maluszki 6 i 9 letnie byłyby zachwycone .Na pewno w najbliższych latach zabiorę je w taką podróż.Jak już wrócisz to będę Cię prosiła o szczegóły na pw.
Piękna ta jesień przed domem ;:108 ,ja jeszcze nic nie zrobiłam ,wciąż bardzo ładnie kwitną mi petunie albo surfinie zawsze je mylę,a może to to samo :D Póki co nic ładnego nie wpadło mi w ręce,ale dziś odebrałam okulary na stałe niestety już ,bo moja wada to już +2 ,może teraz więcej zobaczę :;230
Buziaczki ;:196
BasiaEm
100p
100p
Od: 22 lip 2013, o 19:49

Post »

Magda Laponię będziesz wspominać do końca życia ;:173 Zaprzęgi reniferów, wioska Mikołaja ... może jakiś prezent do ogrodu dostaniesz ;:oj
A jesienne klimaty przydomowe super, szybko zrób sobie takie, lenia wyrzucaj, na niego będzie czas zimą ;:306
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”