W wiejskim ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: W wiejskim ogrodzie

Post »

Marysiu, cudnie Ci kwitnie Sebastian! Mój posadzony wiosną wypuścił kilka długaśnych pędów i zakwitł na końcach :D Urocza róża i cudownie pachnie ;:170
U mnie też deszczowo ostatnio i najbliższy tydzień wcale nie ma być lepszy ;:185 Ale zapowiadają jeszcze ponad 20 stopn na koniec września, wierzyć im, jak myślisz? :roll:
Pozdrowionka :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

;:3
Miałam rację, zdążyłam "wybyć" i deszcz zaczął odrabiać zaległości. :lol: Widać to po Twoich roślinkach.
Moje ogoniaste podżerały mi systematycznie skrzydłokwiaty, do tego stopnia, że w końcu musiałam z nich zrezygnować. Smakowały im zdecydowanie lepiej niż specjalna trawa dla kotów. W ogrodzie przyłapuję je ciągle na podgryzaniu krzewuszek. :lol:
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Kasiu mój SK też sadzony na wiosnę - przyszedł z gołymi korzonkami i zachowuje się jak Twój. Na przełomie VI/VII kwitł i nie był wybujały, a teraz dwa długie pędy z pączkami, ale taka jego uroda 1,20 to jego wzrost ;:306
Zamówiłam sobie trzy róże na jesień´Remy Martin, 'My Girl' i ' Ascot' . A jak u Ciebie zachowuję się Szwedzka Królowa? bo nie byłaś początkowo z niej zadowolona.
Właśnie przestało padać, ale jest ciepło. Może być ciepło i we wrześniu i w październiku ale w dzień rano i wieczorem już jesiennie~!
Ściskam!
Helenko jak dobrze, że jesteś ;:196 Jak tylko kliknęłam w wątek i zobaczyłam post natychmiast przestało padać - co jest ;:oj
Nasze koty mądrale od razu wiedziały że trawa jest ich i nie wiem skąd, w zimie bywa różnie sieję czasem z marnym skutkiem, no to podgryzają różne kwiatki, ale w lecie co jedna kępa omdleje to wykopuję następną i stale podgryzają, bo one biedaki nie wychodzą do ogrodu :(
halinowska
200p
200p
Od: 16 wrz 2010, o 23:37

Post »

Marysiu, planuję, że to może być po 24 września, z pewnością dogadamy dogodny dla nas termin. Ten kłosowiec jest świetny! Buziaki.
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Maska pisze: Michale nie ma ich za dużo (bo my jesteśmy dyniożercy ;:oj ), ale trochę jest w ogrodzie i dzięki temu że podlewane , bo te w polu wyglądają jakby był maj! :uszy
Zdjęcie kłosowca z daliami w tle mogłabyś do gazety wysłać
do której Michałku? do której :?: ;:168
Mój Piękny Ogród może być :D Dynie podlewałem od początku ale niestety nie dały rady a bardzo ładnie zabrały sie na początku, obecnie tylko jeden owoc jest większy niż 10 cm, nawet chyba tykwy jednej nie będzie, no chyba, że zlitują się po ostatnich deszczach i zaczną rosnąć ;:191
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Halinko na pewno się dogadamy. Coraz więcej nieznanych roślin odkrywam i do nich należy też kłosowiec. Miłego wypoczynku, bo padać przestało to jutro od nowa ogrodowanie!
Michale chyba pozostanę przy FO :lol: Tykwy nie mam żadnej bo jedna jaką miałam została odgryziona przez ślimaka i w te=akiej postaci (2 liści) trwa do dzisiaj, druga w tunelu teraz ruszyła ... i po co :( ale za rok od nowa. Inne dynie też mam takie małe, ale Hubbard i Butternut urosły (dam Ci nasiona :lol: ).
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cześć Marysiu ,zamówiłaś piękne różyczki .Zamawianie róż ,to jedyny piękny akcent jesienią .Samo wybieranie jest przyjemnością .Pozdrowienia dla Ciebie serdeczne ;:168
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu, u Ciebie jak zawsze pięknie ;:215 , miłego tygodnia życzę :wit
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Witaj Marysiu tylko przez weekend mnie nie było a tu tyle gości.Kłosowiec tez zwrócił moją uwagę ładna roślinka.Dalijki ślicznie kwitną.Oj niech tak będzie jeszcze długo.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marysiu postaram się zebrać z białego nasionka, mam nadzieję że dojrzeje na razie ma piękne zielone kłosy.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewuniu witaj ! i właśnie dlatego nie mogłam sobie odmówić odrobiny przyjemności. Szkoda tylko że u tego dostawcy płaci się przy odbiorze, bo tak byłaby pełna przyjemność ;:306 Pozdrawiam cieplutko ;:168
Iwonko dziękuję za miłe słowa i również wspaniałego tygodnia życzę ;:196
Joasiu chciałoby się jak najdłużej i nieraz bywa tak do listopada a i do grudnia - zobaczymy wiosna się nie spieszyła to może i ta nielubiana nie będzie taka szybka ;:173 Kłosowiec teraz w pełni uroku a i dalie najładniejsze!
Dorotko jak się da to dobrze, a jak nie to jak przyjadę to Ci kawałeczek uciupię ;:306
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

Witaj Marysiu ;:196
Oj tam namieszałaś,ale za to jak pięknie i kolorowo! Kwiaty śliczne jak zawsze!!! ;:138
A jak tam po weekendzie?
Cosik pokropiło... ;:306
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Marysiu, na Sebastiana Kneippa trzeba uważać - w tym roku ma u mnie 2,20m i ponad 30 pąków na krzewie :)
Jak mu gdzieś przypasuje, to potrafi zaszaleć ;-))
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08

Post »

Masko, znam tylko różę Ascott i podziwiałam ją całe lato. Pozostałe wyguglam, bo jestem ciekawa, co znalazłaś ładnego :D Piękne dalie pokazałaś.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Reniu witaj ;:196 padało, pada i padać będzie!
a po weekendzie wzbogaciłam się o taką ślicznotkę ;:63 ;:63
Obrazek

Agnieszko właśnie sobie przypomniałam, że nie mam powiadomień o Twoim wątku, czyżby następna część?
W następnym roku już na różance nie będzie tylu dodatkowych kwiatów będą same róże bo liczę na to że się rozrosną :lol:

Irminko wygooglaj ta koloru brandy mnie urzekła :wink: a nasiona tych dalii polecą do Ciebie z opisem jakie kolory to będziesz mogła komponować swoje dzieła!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”