Moje spełnione marzenie Małgocha1960
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie Małgocha1960
Tereniu,u mnie pewnie też,bo jak sadziłam zdobycze z agry to był sam piasulek,ale od 2 dni pada non stop,a w nocy dzisiaj lało aż sie przebudziłam,jakby z wiadra z nieba lali.
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Małgosiu więc po takiej ulewie grzybów zatrzęsienie będzie u Was . 

- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Małgoś - czy oczy mnie nie mylą - w tych doniczkach są same fuksje ???
Gdzie Ty to zmieścisz na zimę ale widze po grubości pni na dole ,że niektóre dałoby radę głebiej zadołować, okryć i próbować takim sposobem przezimować. szczególnie jak masz stare odmiany.
http://img546.imageshack.us/img546/6818/i7t3.jpg
Biały kwiat - jedno z ostatnich zdjęć - co to jest - cos ze śniedkiem kojarzy mi się ?
Gdzie Ty to zmieścisz na zimę ale widze po grubości pni na dole ,że niektóre dałoby radę głebiej zadołować, okryć i próbować takim sposobem przezimować. szczególnie jak masz stare odmiany.
http://img546.imageshack.us/img546/6818/i7t3.jpg
Biały kwiat - jedno z ostatnich zdjęć - co to jest - cos ze śniedkiem kojarzy mi się ?
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Małgosiu 
Ta ostania hortensja chyba taka sama jak moja
Piękne te Twoje dalijki i piekne brgonki,coleuski

Ta ostania hortensja chyba taka sama jak moja

Piękne te Twoje dalijki i piekne brgonki,coleuski

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Normalnie Krysia wyjęła mi pytanie z ust...gdzie ty te wszystkie fuksje pomieścisz ?!
Tym bardziej, że to nie jedyne rośliny, które zabierzesz do domu...a datura, a koleusy...
Tym bardziej, że to nie jedyne rośliny, które zabierzesz do domu...a datura, a koleusy...

- E@K66
- Od: 7 gru 2008, o 11:54
Hej Małgoś kwitnąco i ładnie u ciebie ,w Przemyślu niestety jest tak sucho że wszystko zamiera i śchnie
Miłej niedzielki

Miłej niedzielki

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
No i znalazło się miejsce na nową rabatę
Ale ja tam obok jeszcze trochę miejsca zauważyłam.
Czy będziesz ją ciągnęła dalej
U Ciebie Agra wygląda jak u mnie wiosenne targi.

Ale ja tam obok jeszcze trochę miejsca zauważyłam.
Czy będziesz ją ciągnęła dalej

U Ciebie Agra wygląda jak u mnie wiosenne targi.
- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Gosieńko kochana zacznę od szczerych gratulacji, troszkę mnie tu nie było, (sorry, ale mam zapalenie oskrzeli i brak sił na cokolwiek) a tyle w między czasie się wydarzyło, cieszę się razem z Tobą mając nadzieję, że wreszcie uwierzysz w siebie i w to co robisz, bo jak nie to przyjadę i przełożę przez kolano
. Super nagroda i ekstra dożynki, u nas to tylko msza i zabawa, praktycznie żadnych atrakcji, o konkursie nie wspominając, miło zobaczyć takie dekoracje chociaż na zdjęciach, a przede wszystkim Ciebie szczęśliwą i uśmiechniętą, super wyszłaś na tych zdjęciach, ekstra z Ciebie babka. Widzę, że nadal szalejesz nowa rabatka, nowe nabytki 

Gosia
zawsze z przyjemnością zaglądam do Twojego ogrodu...podziwiam jak szybko zapełniły się rabaty. W lasku pewnie wysyp grzybów sie zrobił 

- malgocha1960
Tereniu,jak na arzie wysypu grzybów nie ma mimo obfitych opadów.
Krysdiu,dobrze widzisz,mam ogrom fuksji i bedzie problem z przechowaniem,bo M powiedział,ze samochód nie bedzie stał kolejna zime na podjezdzie dla dobra kwiatków.
Ten biały kwiat to sniedek kolejny raz kupowany jako eucomis.
Aniu,hortensji nazbierało mi sie troche i kazdego roku po kilka przybywa bukietówek.
Iwonko,nazbierało się troche roslin do przechowania,ale obiecuje sobie,ze jak cos nie przetrzyma sie to absolutnie bie bedę powiekszac tego zbioru.
Ewuś,moge przesłac ci tego deszczu troche,bo chetnie pochodziłabym po ogrodzie,a i trawa do koszenia po takich deszczach.
Gosiu,dobrze zerknełas,jest jeszcze troche miejsca,ale poczekam do elewacjo,bo boje sie,zeby mi nie zniszczyli roslin rusztowaniem.
Ilonko,jeżeli moje biadolenie ma spowodowac twój przyjazd to będe gderac jak kwoka,zebyś tylko dotrzymała słowa i przyjecjhała osobiscie sprawic mi manto.
Aniu,zapraszam częsciej,a co do grzybów to nie mam pojęcia,bo lasek nie mój.Gdyby był mój juz by nie istniał,a przynajmniej w takiej wersji bezpańskiej jak jest teraz.

Krysdiu,dobrze widzisz,mam ogrom fuksji i bedzie problem z przechowaniem,bo M powiedział,ze samochód nie bedzie stał kolejna zime na podjezdzie dla dobra kwiatków.

Aniu,hortensji nazbierało mi sie troche i kazdego roku po kilka przybywa bukietówek.
Iwonko,nazbierało się troche roslin do przechowania,ale obiecuje sobie,ze jak cos nie przetrzyma sie to absolutnie bie bedę powiekszac tego zbioru.
Ewuś,moge przesłac ci tego deszczu troche,bo chetnie pochodziłabym po ogrodzie,a i trawa do koszenia po takich deszczach.
Gosiu,dobrze zerknełas,jest jeszcze troche miejsca,ale poczekam do elewacjo,bo boje sie,zeby mi nie zniszczyli roslin rusztowaniem.
Ilonko,jeżeli moje biadolenie ma spowodowac twój przyjazd to będe gderac jak kwoka,zebyś tylko dotrzymała słowa i przyjecjhała osobiscie sprawic mi manto.

Aniu,zapraszam częsciej,a co do grzybów to nie mam pojęcia,bo lasek nie mój.Gdyby był mój juz by nie istniał,a przynajmniej w takiej wersji bezpańskiej jak jest teraz.

- IWONA1311
- Od: 28 mar 2011, o 12:10

Jakiś czas do Ciebie nie zaglądałam a tu tyle się działo, z całego serca gratuluję Ci wygranej w konkursie,uważam Ze Ci się to należało

Twój ogród jest śliczny i wiele jeszcze w nim kolorów, pięknie kwitną Ci hortensje i inne kwiaty.
Pozdrawiam.
- malgocha1960
Iwonko,witam cię wieczorowo i dziękuję.
Na dobranoc piękna piosenka naszej rypinianki.
http://www.youtube.com/watch?v=M-6Bj5GmUH4
Na dobranoc piękna piosenka naszej rypinianki.
http://www.youtube.com/watch?v=M-6Bj5GmUH4
- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Jesteś niemożliwa
, ja się dwoję i troję, abyś uwierzyła w siebie i w to co robisz, a Ty chcesz nadal biadolić, żebym przyjechała
, kochana tak mnie rozśmieszyłaś, że nawet sprawdziłam ile nas dzieli, no troszkę tych kilometrów niestety jest i żeby nie to, że my specjalnie nie lubimy jeździć to z miłą chęcią obejrzałabym to Twoje cudo na żywo, ale się nie zastrzegam, bo w życiu różnie bywa. Wyobraź sobie, że jak jedziemy nad morze to odstawiamy samochód i nigdzie się nie ruszamy, poza tę miejscowość w której jesteśmy, jeśli już to spacerkiem, nawet ostatnio nie dojechaliśmy do ogrodów Hortulusa, będąc tak blisko, ale następnym razem nie odpuszczę, chyba za dużo jeździmy na co dzień ja do pracy w jedną i drugą, M tak samo z tym, że drugim samochodem, a kiedyś tak uwielbiałam prowadzić 

- Malgolinka
- Od: 28 kwie 2010, o 14:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
malgocha1960 pisze:Dziewczyny,odpowiem za chwilę,bo chciałam się podzielić radosną nowiną.Miałam telefon z Urzędu miasta,najpierw zaniemówiłam,potem łzy same mi leciały,a ta nowina to,że
zajęłam I miejsce na najpiękniejszy ogród w Rypinie.
Jestem przeszczęśliwa i chciałam wam wszystkim podziekować,bo to miedzy innymi wasza zasługa,bo od was uczyłam się wszystkiego.
Małgoś gratulacje

Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
- malgocha1960