TERENIU....ja spóźniona ale przyszłam i powiem Tobie, że słonecznik na tle błękitnego nieba to bajeczne zdjęcie....idę poczytać co u Ciebie słychać, bo dawno nie byłam....
TERENIU[/b....widzę, Twoje gazanie pięknie nadal kwitną...u mnie podobnie....przy pełnym słońcu pięknie się rozwijają....ale i mam znalezisko....nowe sadzonki gazanii obok matecznych...zapewne się wysiały tylko nic z nich już nie będzie bo to jednak jednoroczna roślinka....a szkoda....
Iwonko Ja mówiłam że ok bo złodzieje ominęli Twoja działkę a pracę to dobrze że masz , tylko mogliby trochę Ci wolnego dać abyś mogła pocieszyć się działką Iwonko ja Cie podziwiam - Ty masz tyle sił i werwy do pracy że dasz radę Elu Dziękuję
A chryzantemą przykazałam że mają mięć główki do góry Beatko Zbieram się pomalutku .
A tak naprawdę to wolę deszczyk jak na razie Krysiu Śliczne są gazanie jeszcze takich nie miałam - co jedn kwiatuszek to inny , nawet w jednej kępce są różne
Ja już zbieram nasionka - będzie na wiosnę zajęcie
TERENIU....moje kolorki gazanii też ciekawe....nigdy sama nie wysiewałam, kiedy to trzeba zacząć wysiewać......ja do tej pory wszystkie przekwitnięte kierowałam na kompostownik, jeżeli coś będzie do zebrania zbiorę i spróbuję swoich sił w rozmnażaniu....
Krysiu To łatwe ja wcześniej też nie siałam gazanii a w tym roku spróbowałam i są bardzo fajne , wysiałam w marcu do doniczki w domu , potem po pikowałam . Próbuj
Tereniu ależ u Ciebie się dzieje werbena z Twoich nasionek jest piękna tylko ją żle posadziłam nie wiedziałam, że taka wysoka będzie kosmosy niektóre są pełne i dzwonki ładnie rosną masz dobra rączkę
Niestety przez to wszystko nie ukorzeniłam Ci olka ale to nadrobię
Dziękuję Ci kochana za pamięć
Dzidziu kochana Witaj jak się cieszę że mnie odwiedziłaś
Bardzo się cieszę że wszystko rośnie Ci ładnie - u mnie nie ma pełnego kosmosu , chyba że jeszcze zakwitnie bo powiem Ci szczerze że dopiero teraz roślinki się zbierają po tym deszczu - trochę późno ale może jeszcze się pocieszę Olkiem się nie przejmuj i tak nie mam gdzie przechowywać , a nazbierało się tego trochę - znowu mąż będzie straszył rozwodem
Ja wyślę Ci po niedzieli tylko nie wiem w który dzień .
Trzymaj się cieplutko , bardzo serdecznie pozdrawiam i zapraszam częściej Iwonko Gdyby tak było to byś działkę przewróciła do góry nogami z Twoją werwą Praca na działce to przyjemność , więc nie męczy a wręcz przeciwnie uskrzydla . Gosiu Nie dziękuj bo nie ma za co
Muszę Ci się pochwalić - mam w końcu BAMBUSA
Tereniu gdzie ten bambus???? mi też się marzy- ale czy on wytrzyma nasze zimy???? ja już mysłaał o podróbce bambus- Kruszyna Fine Line- ale tylko u Szmit- a to dla mnie za daleko