Moje cudaki - Mirabilis
- koniczynka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
-
- Od: 27 maja 2006, o 19:35
Basiu, pięknie dziękuję. Na Tobie zawsze można polegać ;:91
Beatko, mówisz o sukulentach? Też się do nich przekonałam kilka miesięcy temu. Coraz więcej jest ich na rynku, a i cena czasami śmiesznie niska. No i nie zajmują tyle miejsca co inne "zielone".
Beatko, mówisz o sukulentach? Też się do nich przekonałam kilka miesięcy temu. Coraz więcej jest ich na rynku, a i cena czasami śmiesznie niska. No i nie zajmują tyle miejsca co inne "zielone".

Dziel się swoją wiedzą. To sposób na osiągnięcie nieśmiertelności.
- krzysiek86
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
-
Krzysiu, dziękuję Tobie i innym za odwiedziny i zainteresowanie. Sama często się waham przy podlewaniu. Nigdy nie wiem kiedy. Wychodzę z założenia, że lepiej jeszcze 2-3 poczekać i dopiero sięgam po konewkę. Tę zasadę stosuję do wszystkich swoich roślin, nie tylko sukulentów.
- koniczynka
- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
-
Wojtkurd, masz wspaniałą kolekcję roślin. Na czwartym zdjęciu to chyba haworsja? W życiu nie widziałam takiej dużej. Nie wiem, dlaczego orbea nie chce CI rosnąć. U mnie rośnie całkiem dobrze, nie potrebuje specjalnych warunków. Pachypodium też masz bardzo okazałe. Na pewno już Ci poradzono, jak się nim zajmować, by odzyskało pióropusz liści. Mam nadzieję, że wkrótce pochwalisz się odrodzonym okazem. To wiszące to jakać odmiana epiphylum? Olbrzymi okaz
. Jakiego koloru ma kwiaty?