Tosiu jak ma lepsze miejsce to nie ma sprawy, będzie wdzięczny za taką podporę Ewo moje powojniki dostały tylko naturalne odżywki i nic poza tym, w pierwszym roku też miały po jednym kwiatuszku, natomiast kupione u naszej Stasi w tym roku pięknie rosną i kwitną
Ależ miałam ucztę dla oczu a szczególnie klonik tak sie ślicznie przebarwia Mój mc'Kenzie też idzie w siną dal w dobre ręce .Nie nadaje sie do malutkiego ogródka co innego u Ciebie ma piękne lampionki które oświetlają ścieżkę Na jeżyny chętnie sie załapię Co to za fajny czosnek z powykręcanymi liśćmi
Jadziu Bill okrył całą ścianę garażu, co do czosnku to dostalam gratis i jest to podobno czosnek skalny, jeżynki smakują bardzo kosom i ja im nie zabraniam konsumpcji, niech się obżerają przed zimą
Uparły się na Bila aby go eksmitować, a jakby tak przy domku ogrodnika znalazł miejsce
Deszczyk popadał, roślinki w ogrodzie odżyły i mam nadzieję że i nasze humory nam się poprawią jak będziemy szukać miejsca dla nowych sadzonek
teraz zapraszam na krótki spacerek
to część moich traw cdn
Marysiu to liriope, liście trawiaste i nie dopatrzyłam, że kwiatki są a potem już nie usuwałam zdjęcia aleje bo miałam rano dzwonić, że pojadę, chciałam przechytrzyć aurę ale się nie dała Lidziu cd będzie ale chyba dopiero w piątek bo jutro od rana jestem dyżurną w szkole i kończę o 17 - tej
A tak do Chorzowa, to nie łaska???? Do trójki klasowej się dostałaś?
Trawy masz cudne! Ja swoje będę dzielić, bo rozrosły się mocno. Jest w nich urok, ale nie w naparsteczku
Lidziu teraz w przerwie dyżuru wpadłam na komputer i jeszcze po trelach angielski i koło 18.30 będę w domu Tosiu są i małe trawki i można je ładnie z różami skomponować
W tym roku to do jedynki klasowej
A czy jest wystawa w Chorzowie
Marysiu, kolekcja trawek imponująca, już czekam na cd.
A przystojniak taki elegancki i wiernie pilnuje ..... chyba tej pary butów.
Widzę, że powojniki się postarały aby nie przynieść mi wstydu na nowym miejscu.
Pozdrawiam jesiennie.
Stasiu masz rację Sonia butów eMa pilnuje bo ma te i stare
Powojniczki pięknie rosną, 'Stolvijk Golda' sobie sama złamałam ale ma piękną kopkę mlodych przyrostów
Trawki to chciejstwo sprzed powojników Małgosiu lubię siedzieć i obserwować jak kołyszą się kłosy trawek na wietrze i poranna rosa niby perełki oblepia kłosy
Jak na razie nic nie słychać o wystawie .To tak strata czasu ,bo zeszła ostatnie lata na psy .Adrian zawsze pierwszy wiedział ,ale i on nic nie wie. Piękne te trawki, a tangucki i tak zmienia miejsce
Witaj Marysiu
Pokazałaś piękne trawy, masz sporą kolekcję. I wysokie i niskie, jest co oglądać. Ja miałam kiedyś liriope, ale wyginęło kiedy pozostawiłam w gruncie. Jak wykopywałam i przechowywałam w piwnica, to potem posadzone do ogrodu ładnie rosło. Ale już nie ma
Muszę jeszcze pooglądać u Ciebie
Pozdrawiam, Ula