Witaj Valdesso. Pamiętam jakie będą Jeden kremowy w różowe kropki, drugi to manhattan, a trzeci peloric różowo-bordowy,( ten co mial każdy inny kwiatek)
u mnie teraz wszystko jak najete kwitnie. Już w kuchni na stole stoją storczyki, bo nie mam gdzie stawiać Może ze 4 tylko nie mają kwiatów. O hybrydach mówię oczywiscie Bo botaniki dopiero szykuja się do kwitnienia. Jedna bellinka tylko ciagle kwitnie A i mariae
marta325 pisze:Ala stwierdzila, ze widziala milosc w moich oczach, jak na nie patrzylam
nie wątpię Martusiu Ja też tak mam, że widać po mnie takie rzecz Mój Mąż mi zawsze mówi że bardzo widać po moich oczach jak coś mi się spodoba
Fioletowa Vandzia piękna Niesamowite, że te storczyki, które stały na dworze wypuściły pedziki Wspaniale, będą nowe kwiatuszki Catleja jakie ma piękne pączusie Kurcze ile się dzieje u Ciebie
Dziekuje MagdziuAla powiedziala to bardziej dobitnie, ale ja podalam wersje ugrzeczniona, czyli taka, jaka moglam napisac na forum
Gdzies wyczytalam, ze lekkie przechlodzenie phalaenopsisow inicjuje kwitnienie Postawilam je na balkonie po przekwitnieciu z braku miejsca w domu, a nie z checi przechlodzenia Ale chyba cos w tym prawdy jest, bo wszystkie phale puscily pedziki
Martus i tu sie z toba zgodze. W NL od jakigos czasu noce sa juz chlodne, ale mimo wszystko nie zamykam okna tylko troszke bardziej przymknelam, ale nadal jest otwarte. Wiec w moim raju jest duzo chlodniej niz wczesniej i tez znalazlam pedziki
Gdzies tak z miesiac staly na balkonie. Dokladnie nie pamietam, bo u mnie z pamiecia kiepsko Noce byly w tym roku raczej cieple, ale kilka chlodnych tez bylo. Mysle, ze najnizsza, to jakies 13 st bylo, ale glowy sobie nie dam uciac Najdziwniejsze jest to, ze wszystkie w jednym czasie te pedziki puscily
Hi hi pamięć wielu osobom szwankuje, mi również
Wiesz ja to się martwię, że jak wystawię kwiaty lub keramzyt na balkon na słońce żeby szybciej przesechł po wyparzeniu to pojawi mi się jakieś robactwo bo na balkonie to jest tego trochę, jakieś dziwne żyjątka i boję się, że to się przeniesie na kwiaty i będą problemy