Danusia Mój ogród cz.3
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Danusia Mój ogród cz.3
I ja jeszcze muszę trutkę na nornice kupić, bo dziś byłam na działce i jest jeszcze poryte, takie tunele, myślę, że to nornice mogą być 

- Ewa_tuli
- Od: 16 sty 2012, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Czego to ludzie nie wymyślą 

- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale Danusiu masz pomysły jak zawsze wspaniałe 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Gosiu , Aniu , Ewa , Ela . Kosz stoi u sąsiadki , jest taka szczęśliwa że aż piszczała jak robiłam zdjęcia i powiedziałam że pokażę go na forum . Z bliska widać że to opona , ale z niewielkiej odległości już nie . Naprawdę wygląda fajnie .
Iwonko , syp jedzonko , zima nadciąga , gryzonie robią się pazerne , albo ona , albo Twoje rośliny .
Iwonko , syp jedzonko , zima nadciąga , gryzonie robią się pazerne , albo ona , albo Twoje rośliny .
- Tacca
- Kontakt:
Dwa tygodnie urlopu, zamiast odpoczywać , ciężko pracowałam w ogrodzie , w domu też lekko nie było , wymienialiśmy wkład do kominka , wszędzie kurz , ledwo się pozbierałam .
Obrzeża skończone .Co ktoś przechodzi to pyta czy to jakaś fosa , czy co . Dziwni są czasem ludzie . Ktoś mnie nawet zapytał jak po tym strumyku wodę puszczę .

Hibiskus rozrósł się okropnie , nic pod nim nie mogę wsadzić , bo opadające kwiaty wszystko przykryją . Opadających kwiatów jest tyle że nie ma mowy o zbieraniu , wszystko ląduje pod krzewem , obrzeże trawnika nie wygląda w tym miejscu interesująco . Żeby troszkę przykryć brzydotę postawiłam płotek .
To ten wielki krzak po prawej stronie .

A tak wygląda z bliska .

Już trzy dni czekam aż otworzy kwiaty Hibiskus bylinowy , a on się ociąga .

Truskawkom chyba troszkę ciasno , ale cały czas owocują , owoce słodziutkie . Mam nadzieję że w tym tygodniu doczekam się skrzyni i truskawki będą miały więcej miejsca . Część na razie wylądowała na grządce ,

Obrzeża skończone .Co ktoś przechodzi to pyta czy to jakaś fosa , czy co . Dziwni są czasem ludzie . Ktoś mnie nawet zapytał jak po tym strumyku wodę puszczę .

Hibiskus rozrósł się okropnie , nic pod nim nie mogę wsadzić , bo opadające kwiaty wszystko przykryją . Opadających kwiatów jest tyle że nie ma mowy o zbieraniu , wszystko ląduje pod krzewem , obrzeże trawnika nie wygląda w tym miejscu interesująco . Żeby troszkę przykryć brzydotę postawiłam płotek .
To ten wielki krzak po prawej stronie .

A tak wygląda z bliska .

Już trzy dni czekam aż otworzy kwiaty Hibiskus bylinowy , a on się ociąga .

Truskawkom chyba troszkę ciasno , ale cały czas owocują , owoce słodziutkie . Mam nadzieję że w tym tygodniu doczekam się skrzyni i truskawki będą miały więcej miejsca . Część na razie wylądowała na grządce ,

- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Ścieżki slicznie wygladaja - ciekawa czerwona trawa - fajnie wygląda.
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Danusiu
U ciebie zawsze pięknie
Kosz cudny
Hibiskus bylinowy ,ma podobny kolorek do mojego,mój już dano kwitnie,i dobrze,że ma sporo pąków,to można się nim nacieszyć

U ciebie zawsze pięknie

Kosz cudny

Hibiskus bylinowy ,ma podobny kolorek do mojego,mój już dano kwitnie,i dobrze,że ma sporo pąków,to można się nim nacieszyć

- Tacca
- Kontakt:
Aniu , Hibiskusa kupiłam pod koniec lata , był malutki , wypuścił kilka gałęzi , już myślałam że na kwiaty będę czekała do przyszłego roku , a tu niespodzianka i do tego taka miła. Kolor kwiatów to też niespodzianka , bo etykiety były powyciągane z doniczek , ale jestem bardzo zadowolona bo kolor bardzo przypadł mi do gustu .
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witaj Kobieto pracy, płotek wyszedł
ja dziś trochę na dole kopałam, pozbierałam trochę doniczkowców, trochę malin, jabłek i do domciu robić przetwory, ale coś serducho nie chciało nic robić i wylądowałam w przychodni, zrobili EKG i dali zastrzyk w d... i mam odpoczywać, więc dżem robi M, a ja odpoczywam, bo jutro znowu do pracy, mogłam wziąć zwolnienie, ale za dwa dni mam mały urlop, to chyba dam radę i przetrwam jakoś w pracy, jestem ciekawa jak to obrzeże wygląda na żywo, więc chyba znowu będziesz miała gościa niebawem 

- Tacca
- Kontakt:
Iwonko , gość zawsze mile widziany , mój urlop dobiegł końca . dziś zaczęłam pracę , jakaś masakra . Najpierw zasuwałam żeby przygotować wszystko na moją nieobecność , a teraz zasuwam żeby usunąć bałagan powstały podczas mojej nieobecności . Wróciłam wykończona . Ta jeszcze z 4 dni i może jakoś ogarnę wszystko . W domu remont , wymiana wkładu kominkowego . Potrwa jeszcze ze dwa dni . Na szczęście ogród posprzątany . Nie mogę wyjść z podziwu jaki ze mnie chomik . Wiosną robiliśmy porządki , na śmieci wyleciało kilka worów jakiś rupieci . Teraz robiłam porządek jesienny i co . Znów kilka worów różności . Same przydasie .
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No właśnie to chomikowanie wszystkiego bo się przyda
Hibiskus piękny
Też miałam 2 ale tej feralnej zimy zmarzły i szkoda mi ich nadal 

Pozdrawiam, Ela
- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Takową Basię to ja wiosna sobie sprawię, zobaczysz...ale cudna - dzieci będą zachwycone.
- Tacca
- Kontakt:
Elu , szkoda że Ci wymarzły bo co prawda śmieciuchy okropne , ale piękne .
Jesień w moim ogrodzie.
Kiścień

Zioła

Calikarpa

Kapusta , jedna , resztę ślimaki skonsumowały .

Hutujnia

Szarłat

Hyzop

Zawilec

Truskawki , już drobne zostały ale słodziutkie

Kaktus wreszcie się zdecydował i pokazał kwiaty. Trochę mało ale lepszy rydz niż nic.

Wrzos
Carex 'Red Rooster"

Berberys

Miskant

Posłonek
Clematis , trzy etykiety były w jednej doniczce , więc jest NN

I doczekałam się na kwiaty Hibiskusa bylinowego ( błotnego), kurdupel jeszcze , ale kwiaty większe od dłoni .

Jesień w moim ogrodzie.
Kiścień

Zioła

Calikarpa

Kapusta , jedna , resztę ślimaki skonsumowały .

Hutujnia

Szarłat

Hyzop

Zawilec

Truskawki , już drobne zostały ale słodziutkie

Kaktus wreszcie się zdecydował i pokazał kwiaty. Trochę mało ale lepszy rydz niż nic.

Wrzos

Carex 'Red Rooster"

Berberys

Miskant

Posłonek

Clematis , trzy etykiety były w jednej doniczce , więc jest NN

I doczekałam się na kwiaty Hibiskusa bylinowego ( błotnego), kurdupel jeszcze , ale kwiaty większe od dłoni .

- Tacca
- Kontakt:
Aniu , koleżanka zrobiła Baśkę dla dzieci , prosty w wykonaniu , a jaka radość .Jak zrobisz koniecznie się pochwal .