W wiejskim ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: W wiejskim ogrodzie

Post »

Marysiu Ależ Ty zaiwaniasz z tym wątkiem ;:306 Parę dni mnie nie było i 12 stron do nadrobienia. Szkarłatka u mnie już nawet kulki zrzuciła i uschły jej pędy, jeśli nie chcesz jej rozsiania to obetnij kwiatostan jak pierwsze kulki zaczną opadać. Tułacz posadziłem w półcieniu a właściwie w cieniu od prosa ozdobnego ale coś się obraził i mu listki usychają, podlewam codziennie, czy tak z nim bywa po przesadzeniu? Twoje zdjęcia są coraz piękniejsze ;:215 A rano obudzimy się w deszczu ;:138
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Misiu dziękuję! tak dużo takich małych czynności których może nie widać , ale są niezbędne :wink:
Iwonko ta moja Cassandra w tym roku ma mniej pączków niż miała w pierwszym roku. Coś czuję, że trzeba ją będzie przesadzić :( Ja też dokupiłam i piszę o tym u Ciebie, bo bylinowe bardzo mnie urzekły!
Kłokoczka rośnie w polu i to niestety bardzo wolno :?
Dobranoc!
Marysiu będzie miała kilka kwiatków ale nie szaleje specjalnie :? Popatrz jak nam się zaczął deszcz podobać ;:306
Michale mój status jest inny niż Twój dlatego mogę sobie pozwolić na codzienne (dwa razy) bywanie na FO , no i rzadko kiedy nie mam internetu :lol: już nie wspomnę, że bardzo lubię robić zdjęcia :roll:
Szkarłatka mi nie przeszkadza na razie - jeszcze dwie dostałam :wink:
Jeżeli tułacz padnie to dostaniesz drugiego - nie wiem wysyłałam jednego, ale wcześniej wsadziłam do doniczki i może zdążył się ukorzenić. Na wszelki wypadek jutro zrobię sadzonkę więc nie martw się :cry:
A deszcz bardzo proszę!
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

;:3
Marysiu - nie martw się, jutro (tzn. dzisiaj) znowu wyjeżdżam. Będzie deszcz, jak w banku. ;:108
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Marysiu :wit
Ty też jeszcze masz duuużo kwitnień ;:215 I oby jak najdłużej tak było ;:108
Hibiskuska się doczekałaś,,,Tój piękny i chyba deko jaśniejszy niż mój ;:173
Róze piękne,,,abraham Derby zachwyca swą urdą :D
Mieczyk podobny do mojego.A u mnie jeszcze kilka kwitnie ze 3 są w pąkach :tan A inne już kwiatostany pousuwałam :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Helenko gdzie Cię znowu gna? chyba już wyjechałaś , bo od 5 pada :;230 szczęśliwej drogi :wit

Aniu hibiskusy od których został mój odciupany kwitną jak szalone, więc chyba mój pójdzie do słońca. To jest grządka vis a vis okna z którego stale patrzę gotując więc chciałam najładniejsze posadzić i cóż muszę ją jeszcze raz przemyśleć :?

Basiu dziękuję - życzę Ci szczęśliwej drogi i baw się dobrze ;:196
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Marysiu, daj szansę Cassandrze, u mnie w małych pakach miesiąc przestała, już się zastanawiałam, czy jej nie wykopać, ale w końcu jak rozkwitła i zapachniała, to sobie życie ocaliła :) Bardzo mi się podoba to, że ma idealnie niebieskie kwiaty (nie wiem, jak Tobie, w związku z tym, że niebieskie... ;:224 )

Mokre zdjęcia prześliczne, deszcz zdecydowanie wydobywa kolory!
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

U mnie pada od północy. Dobra pogoda na wsadzanie roślinek ;) choć dzisiaj już jesiennie, chłodno.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Marysiu, jeszcze mieczyk u Ciebie? ;:oj Przy hibiskusach kręciłam się nerwowo na wystawie, coś czuje że w przyszłym roku zafunduję sobie jakiegoś. Czy masz jakieś doświadczenie z rośliną cebulową zwaną krynką (Crinum powelli)? Kupiłam wiosną dorodną cebulę, miała wypuścić oszałamiające kwiaty (takie coś jak amarylis) a ona wypuściła malutki zielony listeczek i tak trwa do dziś dnia. Nie mam pojęcia, czy jeszcze coś z tego będzie.
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, zdjęcia przepiękne!
Zachwyciła mnie pomarańczowa crocosmia (bo to chyba ona) - dotychczas widziałam tylko ceglasto-czerwone.
Dalie czarujące... hibiscus także... wciąż pełnia lata w ogrodzie!
U mnie dziś pochmurno, ale nic nie pada... powinnam jechać dziś na zebranie do LO, ale tak mi się nie chce - manifestacje sparaliżują centrum i jak nic utknę w mega-korku. Może nie jechać?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Pat dla tych ślicznych kwiatuszków ją kupiłam i dam jej szansę, ale mierzi mnie że zamiast się rozrosnąć to się kurczy ;:oj w żadnym razie nie chciałabym jej stracić!
Mokre.... kiedyś był przesyt, a teraz atrakcja ;:306 przynajmniej na płd.
Justynko teraz u mnie siąpi więc nie da się pracować, ale cieszę się bo zrobiłam grządkę poziomkową i tak cudnie ją podlewa.
Ochłodziło się, ale nie jest bardzo zimno. Grzyby mi się marzą.
Zuziu krynkę dostałam więc doświadczenie na razie żadne. Daj jej szansę albo poczytaj o niej może coś jej trzeba :uszy
Hibiskusa zobaczyłam w jednym ogrodzie na pętli gdzie wsiadam do mojego autobusu podmiejskiego i tak się kręciłam aż znalazłam dojście do pana ogrodnika i odkupiłam od niego kawałek. Kolorów ma kilka a mnie się trafił chyba i tak najładniejszy.
Agnieszko dziękuję ;:168 Crocosmia kupiona na FO jesienią rok temu i długo jej nie widziałam; już myślałam że nici z tego, a tu nie dość że cynobrowa to jeszcze część pomarańczowa. Muszę za rok bardziej ją wyeksponować bo zasługuje na to ;:215
No tak macie dzisiaj manifestacje - to są uroki życia w stolycy, a na zebranie trzeba iść toż to klasa maturalna - ważna!
U mnie sączy się woda z nieba kropelkami, ale zawsze.Dobrego dnia!
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

zuzanna2418 pisze:Czy masz jakieś doświadczenie z rośliną cebulową zwaną krynką (Crinum powelli)? Kupiłam wiosną dorodną cebulę, miała wypuścić oszałamiające kwiaty (takie coś jak amarylis) a ona wypuściła malutki zielony listeczek i tak trwa do dziś dnia. Nie mam pojęcia, czy jeszcze coś z tego będzie.
A toś mnie Zuzanno pocieszyła ;:131 , mam dwie, mają po kilka listków, złapałam się na te piękne kwiaty właśnie :wink: , moooże w przyszłym roku, tylko że je trzeba wykopać na zimę, tylko kiedy :roll:
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

Witaj Marysiu ;:196 ;:196 ;:196 dzisiaj coś kropi,kropi od rana :tan niech Nam podlewa roślinki!
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Piękny hibiskus :!:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Reniu ;:196 ;:196 no wreszcie podleje, bo to taki deszcz jak należy ;:63
szkoda tylko że nie przestaje ani na chwilkę bo mam rośliny do wsadzenia :wink:
Jacku mnie też się podoba :wink:
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

Ciapka cały czas.Oj tam Marysiu dzisiaj masz odpoczynek!!! Korzystaj odpoczywaj! :;230
Roślinką nic się nie stanie jutro je posadzisz :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”