Wiejski ogród początki , radości i problemy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Wiejski ogród początki , radości i problemy

Post »

Jonatanko, piękna rabata, a jak ją jeszcze obsadzisz kwiatami ;:oj , w ogrodzie pięknie Ci wszystko kwitnie, a podejrzewam niestety ale to chyba mnie sprzedawca w błąd wprowadził i to Twoja żółta różyczka będzie fresią, a moja NNka, bo coś za duża rośnie jak na fresię. Cieszę się że Ci kwitnie ten kurdupelek ;:138, będę dalej próbowała ukorzeniać patyczki :)
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Joasiu :wit jakie piękne hortenki. Rozchodniki coraz ładniejsze prawda? Rabata ahh :)
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Rabata ładnie podniesiona. No i uwielbiam kamienne obrzeża :D
No i ten biały rozchodnik :lol:
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Jak apetycznie wygląda ta Twoja winogrona wiesz może jaka to odmiana? :wit
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Joasiu wszystko ładnie u ciebie rośnie i owocuje w tym tygodniu wyślę piwonie tylko nie wiem gdzie.Ala ;:3
Pozdrawiam Alicja
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Joasiu,twój ogród pięknieje,widać twoją wielką miłość do roślin i wielkie zaparcie do pracy ,ja będę dzielić rośliny na wiosnę jakoś jesień mnie nie przekonuje,to na pewno będzie coś dla ciebie,pozdrawiam
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Joasiu ;:196
Maksiu chciał i no pomóc,tylko troszku Mi nie wyszło.
Pamiętam jak Ja miałam małą Tosię to znów jak zobaczyła jakąś doniczkę w ogrodzie to od razu wynosiła ją wraz z kwiatkiem i wiadomo co było ;:306 oj...ale tak to grzeczna tylko ona porzątki robiła po swojej pani która się nią opiekowała przez jakiś czas... ;:306
Klomb wspaniały i te kamienie! No,no jak cebulki zakwitną to będzie na wiosnę przepięknie :tan
Masz białe winogronka! ;:oj Ja właśnie się zastanawiam nad kupnem ale słyszałam że łatwo przemarzają ;:218 i że tu u Nas to raczej właśnie się nie utrzymają za zimno...
Awatar użytkownika
byna
500p
500p
Od: 18 maja 2009, o 19:18

Post »

Joasiu, pisałaś o perswazji wzgledem kwiatka doniczkowego. znami stosuje podobny sposób na drzewa owocowe. W wigilie po kolacji biore ja albo mąż solidny kij i idziemy opukiwać drzewa. Stuka sie kijem po pniu drzewa z każdej strony i mówi do drzewa, że jak nie będzie owocować to zostanie ścięte. Takie ostukiwanie po pniu ma tez swoje logiczne uzasadnienie. Pobudza krążenie soków w drzewie. :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Joasiu Fresie to bardzo ładna i bezproblemowa róża :lol: a te kamienie bardzo mi się podobają, bo u mnie są inne :oops:
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Joasiu co to jest ta żółta kulka , czy to dynia ozdobna ;:88
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Joanna_68
200p
200p
Od: 3 lip 2008, o 20:42

Post »

Ładnie u Ciebie a jakie winogronkadorodne. :)
Pozdrawiam Aśka
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Witaj Joasiu. Czy już posadziłaś cebulki? Co słychać u Ciebie, jak pogoda? Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

Joasiu jak tam piesiu się miewa nadal pomaga? ;:306
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Witajcie.Teraz przesadzam na rabatce i może powstanie nowa .jak skończę wszystko ,a jeszcze to potrwa, to będą fotki.Maliny zostały przeniesione na drugą część ogrodu a w to miejsce w październiku będą posadzone róże.

Sylwuniu witam i zapraszam .Dziękuję za miłe słowa ;:196 staram się coś robić na ogrodzie a bez pomocy eMa troszkę ciężko.Niestety jeszcze nie może dźwigać ani wykonywać ciężkich prac.Sylwuniu kocham zwierzaki ale Maks strasznie wszystko niszczy.Dzisiaj kopałam na rabatce i pod Azalią znalazłam zakopaną kość .Niestety korzenie były naruszone i musiałam wyrzucić roślinkę.Musimy cos z tym zrobić.A klomb który zrobiłam został przez Maksa świeżo skopany.

Iwonko dziękuję.Czy uda mi się coś posadzić to na pewno ale czy zdoła to urosnąć to zobaczymy jak wcześniej maks tego nie wyciągnie.Planowałam posadzić tutaj Krokusy,Tulipanki,Żonkile a na dole w ziemi Żurawki.Kurdupelek jest śliczny .Twoja na pewno Fresia porównywałam kwiat i chyba zgadza się.

Madziu,Aniu dziękuję za miłe słowa.Cieszę się że, podoba się a powiem szczerze robiłam ta rabatkę bez przekonania.

Justynko przykro mi ale nie znam odmiany winogrona to pozostałość po przednikach.Winogron jest słodki ale grona ma małe

Alu wysłałam PW.

Martusiu dziękuję.Ja dopiero uczę się ale staram się zawsze kochałam roślinki.Lista zakupowa u Ciebie jest długa.Ja tez zostawiam część roślin do wiosny.Teraz przesadzam to co muszę żeby zrobić miejsce np.Hortensji.Tez wole wiosnę.

Reniu jeśli chodzi o winogron to mamy go drugi rok.po przednikach w pierwszym roku zginął całkowicie i nie było nic a w tym odbił .Zamierzam kupić sadzonki ale o dużych gronach mój jest drobny.Zastanawiam się nad podłużnymi gronami podobno jest pyszny i mam mało pestek.Reniu ja wiem że, psiaki czasem miewają rożne pomysły ale on jest niszczycielem i wandalem.i co ja mam zrobić?

Grażynko ;:306 popłakałam się ze śmiechu .Kurcze mam parę takich drzewek muszę spróbować.tylko co powiedzą sąsiedzi jakaś nowa nawiedzona sąsiadka mam nadzieje że, nikt nie zadzwoni .żeby mnie wysłać na wczasy do psychiatryka ;:306 Ale co tam poświecę się dla natury. ;:306

Marysiu ile ja się ich naszukałam bo u mnie innych typu cegła tez jest bardzo dużo.

Grażynko ta żółta kula ,tak to dynia ale czy ozdobna zobaczymy jak podrośnie.Ona wyrosła sobie tam gdzie nie siałam. ;:306 A tam gdzie były posiane niema ani jednej.

Joanna_68 Witaj Joasiu moja imienniczko zapraszam. do spacerów po moim ogrodzie.

Kilka fotek

Aniu dziękuje za sadzonki ;:196

Obrazek

Obrazek

Nowe sadzonki

Akant długolistny kolor ma być białoróżowy

Obrazek

Orlik mieszańcowy kolor bordowy

Obrazek

Czy ktoś rozpozna ta roślinkę.Zgubiłam jej "metryczkę" ;:306

Obrazek
Awatar użytkownika