W moim ogródku cz.2 - IWONA1311
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: W moim ogródku cz.2 - IWONA1311
Iwonko, ponoć hortensja Polar Bear nie różowieje, jak dla mnie to jej zaleta, ale czy to prawda?
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
-
- 500p
- Od: 18 wrz 2010, o 09:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Iwonko to jak ? Chcesz floksa ? 

- IWONA1311
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Tajeczko witaj cieszę się że podoba Ci się ta hortensja i mam nadzieję że jeszcze ładnie rozkwitnie. Takiego wrzosa jak ten kupiłam w ubiegłym roku tylko miał ciemniejsze kwiatki i jak zobaczyłam tego to też musiałam go kupić.
Marysiu po tym co napisałaś to cieszę się jeszcze bardziej że kupiłam tą hortensję, u mnie w ogrodniczym było kilka krzaczków i wybrałam sobie największy, w tym tygodniu ma być jeszcze dostawa i ciekawa jestem jakie odmiany będą na mojej liście wciąż pozostaje Limelight i Vanille Fraise ale nie wiem czy w tym miesiącu jeszcze jakieś kupię bo szkoła mnie wykańcza finansowo.
Elu ja niewiele wiem o tej hortensji, tylko tyle co napisali na etykiecie i z tego opisu mi się spodobała. "Hydragenea paniculata "polar bear" jest nową ekscytującą odmianą z kwiatami osiągającymi nawet 40 cm (3 lata po wysadzeniu do gruntu). Kwiaty najpierw są limonkowo zielone, następnie szybko
przebarwiają się na blado białe aby pod koniec lata osiągnąć kolor jasno różowy" - taki opis jest na etykiecie a jak będzie w rzeczywistości to się przekonamy.
Beatko pewnie że chcę, a tego białego z fioletowym oczkiem też mogę chcieć? I co byś chciała w zamian?
Marysiu po tym co napisałaś to cieszę się jeszcze bardziej że kupiłam tą hortensję, u mnie w ogrodniczym było kilka krzaczków i wybrałam sobie największy, w tym tygodniu ma być jeszcze dostawa i ciekawa jestem jakie odmiany będą na mojej liście wciąż pozostaje Limelight i Vanille Fraise ale nie wiem czy w tym miesiącu jeszcze jakieś kupię bo szkoła mnie wykańcza finansowo.
Elu ja niewiele wiem o tej hortensji, tylko tyle co napisali na etykiecie i z tego opisu mi się spodobała. "Hydragenea paniculata "polar bear" jest nową ekscytującą odmianą z kwiatami osiągającymi nawet 40 cm (3 lata po wysadzeniu do gruntu). Kwiaty najpierw są limonkowo zielone, następnie szybko
przebarwiają się na blado białe aby pod koniec lata osiągnąć kolor jasno różowy" - taki opis jest na etykiecie a jak będzie w rzeczywistości to się przekonamy.
Beatko pewnie że chcę, a tego białego z fioletowym oczkiem też mogę chcieć? I co byś chciała w zamian?
-
- 500p
- Kontakt:
Iwonko dostaniesz białego z oczkiem i fioletowego . Nie wiem jakie masz z różowych bo mam trzy różne to też moge Ci wziąć. 

- IWONA1311
Beatko białe chcę a różowych mi nie przywoź. 

-
- 500p
- Kontakt:
Iwonko a co z fioletowym?
- IWONA1311
A fioletowy też chcę, tylko co ja mogę przywieźć Tobie Beatko?
- IWONA1311
Witam wszystkich którzy jeszcze tu do mnie zaglądają. Ja ostatnio załapałam jakiegoś lenia, bo mimo iż zaglądam na forum i do waszych ogrodów to w ogóle nie chce mi się nic pisać, a może nie mam nic ciekawego do napisania i tak może być, czasem po prostu nie bardzo mam co pisać
, ale kiedyś trzeba się zmobilizować i coś skrobnąć od czasu do czasu.
Muszę też wspomnieć że niedzielne popołudnie spędziłam w pięknym leśnym ogrodzie Danusi i Andrzeja w towarzystwie innych osób z forum, było jak zawsze bardzo miło i sympatycznie, ale jak zawsze za mało czasu by ze wszystkimi nagadać się do woli. Niestety jakoś nie mam w zwyczaju robić zdjęć na takich spotkaniach dlatego u mnie ich nie obejrzycie, jak ktoś ma ochotę to zapraszam do wątku lubelskiego
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=784
Teraz zostawiam kilka zaległych zdjęć z mojego ogródka
aptenie ciągle kwitną

posłonek także

jednym kwiatuszkiem zakwitł taki maleńki dzwoneczek

moje hebe, te dwa większe to ubiegłoroczne nabytki a ten mniejszy to zakupiony niedawno

wrzosowo

na koniec posadzona już hortensja Polar Bear

Muszę też wspomnieć że niedzielne popołudnie spędziłam w pięknym leśnym ogrodzie Danusi i Andrzeja w towarzystwie innych osób z forum, było jak zawsze bardzo miło i sympatycznie, ale jak zawsze za mało czasu by ze wszystkimi nagadać się do woli. Niestety jakoś nie mam w zwyczaju robić zdjęć na takich spotkaniach dlatego u mnie ich nie obejrzycie, jak ktoś ma ochotę to zapraszam do wątku lubelskiego
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=784
Teraz zostawiam kilka zaległych zdjęć z mojego ogródka
aptenie ciągle kwitną

posłonek także

jednym kwiatuszkiem zakwitł taki maleńki dzwoneczek

moje hebe, te dwa większe to ubiegłoroczne nabytki a ten mniejszy to zakupiony niedawno

wrzosowo

na koniec posadzona już hortensja Polar Bear

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Iwonko co to są za kwiatuszki takie śliczniutkie bielutkie drobniutkie
???

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Iwonko,nie tylko ty masz lenia.
Najgorsze dla mnie sa porządki jesienne w ogrodzie,które mówią o końcu lata.W tym roku bedę to robic stopniowo,wiosna będzie lżej.

Iwonko z tym leniem to prawie u wszystkich jest tak samo, że się nic niechce, po prostu
koniec lata. Na zdjęciach u Ciebie widać ładnie kwitnące wrzosy, zbliża się jesień.
Powodzenia

Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Iwonko moja hortensja też posadzona.
- IWONA1311
Agnieszko te kwiatuszki to Anafalis perłowy, śliczna roślinka o "srebrnych" listkach, tylko trochę lubi się rozłazić.
Małgosiu ale to wcale nie jest pocieszające, bo mam tyle do zrobienia i w domu i w ogrodzie, stoi sporo doniczek z roślinkami czekającymi jeszcze do wysadzenia, ogród trzeba przygotować do zimy i do tego wszystkiego przy każdej wolnej chwili i odpowiedniej pogodzie maluję ogrodzenie i końca nie widać, a teraz jeszcze moja młoda poszła do szkoły i tak jak ją zawiozę to za cztery godzinki trzeba jechać znów, miałam więcej czasu jak chodziła do przedszkola...
Stefanek co roku tak mam wiosną to aż człowieka rwie do tej pracy, a już jak się zbliża jesień to gdzieś ten entuzjazm ucieka, a wrzosy właśnie zwiastują jesień.
Jolu to teraz będziemy obie czekały aż nam zakwitną, mam nadzieję że sadzonka Ci odpowiadała.
zimowity kolejne jesienne kwiaty, pomalutku zaczynają kwitnąć

ten miał być pełny

pierwszy kwiatek na ketmii, coś słabo kwitnie, ale jest młoda może w przyszłym roku będzie lepiej

róża ponowiła kwitnienie

jesienne takie tam

coś na ząbek

Małgosiu ale to wcale nie jest pocieszające, bo mam tyle do zrobienia i w domu i w ogrodzie, stoi sporo doniczek z roślinkami czekającymi jeszcze do wysadzenia, ogród trzeba przygotować do zimy i do tego wszystkiego przy każdej wolnej chwili i odpowiedniej pogodzie maluję ogrodzenie i końca nie widać, a teraz jeszcze moja młoda poszła do szkoły i tak jak ją zawiozę to za cztery godzinki trzeba jechać znów, miałam więcej czasu jak chodziła do przedszkola...
Stefanek co roku tak mam wiosną to aż człowieka rwie do tej pracy, a już jak się zbliża jesień to gdzieś ten entuzjazm ucieka, a wrzosy właśnie zwiastują jesień.
Jolu to teraz będziemy obie czekały aż nam zakwitną, mam nadzieję że sadzonka Ci odpowiadała.
zimowity kolejne jesienne kwiaty, pomalutku zaczynają kwitnąć

ten miał być pełny

pierwszy kwiatek na ketmii, coś słabo kwitnie, ale jest młoda może w przyszłym roku będzie lepiej

róża ponowiła kwitnienie

jesienne takie tam

coś na ząbek

Iwonko widzę u Ciebie wspaniale kwitnące Zimowity. Różyczka wygląda super, ciekaw
jestem czy ona tak ładnie pachnie jak wygląda.
Pozdrawiam

Pozdrawiam Stefanek
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iwonko
Pięknie Ci wszystko kwitnie,
Piękne wrzosy,piękny hibiskus ,piękne zimowity
moje śpią
CHryzantemnki,hortensje śliczne są

Pięknie Ci wszystko kwitnie,

Piękne wrzosy,piękny hibiskus ,piękne zimowity

CHryzantemnki,hortensje śliczne są