Witaj Marysiu...
Jak ja dawno nie byłam u Ciebie... A często zaglądam na forum... Kajam się okrutnie i idę oglądać Twój ogród...
Pozdrowienia zostawiam...
Marysiu widziałam kłokoczkę u Ciebie owocującą, mam nadzieję że ja też doczekam owocków! Moje rośliny mają wbite listewki z nazwą i trudno ich nie zauważyć. Rok temu były widoczne w tym niestety nie większość koszę sama Joasiu roślinki z historią są jakby ciekawsze
Mojego M wychwaliłam za winnicę i przekazałam mu wyrazy podziwu z FO - był dumny! Ewciu gdzie to znowu bywałaś , bo dawno Cię nie było Pozdrawiam cieplutko! Dorotko najważniejsze że jesteś ! zapraszam zawsze ile razy się zgubisz
Marysiu, kłokoczkę zidentyfikowałam jakiś czas temu ze zdjęcia chyba u Grażyny byny. Natrudziłam się niemało, obie nie wiedziałyśmy co to za krzak. Zaintrygowały mnie kwiaty, wcześniej nigdzie przeze mnie nie widziane. A potem zobaczyłam ją w Powsinie już w fazie owocowania. Winnica wspaniała, zadbana i obficie owocująca! W mojej układ raczej wertykaln,y bo pędy wlazły na stodołę a i zaniedbana haniebnie...
Zuziu na żywo nigdy nie widziałam wcześniej kłokoczki (chyba?) , ale razem z sadzonkami dostała folder i wyczytałam chyba u Marysi chinanit że po 5 latach zakwitła, nie wiem jaki duży krzak kupiła - mój ma 3 lata. Winnica Ty masz po prostu winogrona altanowe! Kasiu dziękuję za pochwałę zdjęć, a winogrona to domena M. Może kiedyś będziesz miała większy ogród - kto to wie? sama dopuszczasz taką możliwość, jeszcze młodziutka jesteś Miłego wieczoru!
Marysiu, Queen Elisabeth pokazuje burzę kwiatow, coś pięknego!
A jak się spisuje Uetersener K.? U mnie właśnie powtarza i jestem z niej bardzo zadowolona! A jak cudnie pachnie!
Pozdrawiam
Kłokoczką też się zainteresowałem jakiś czas temu i nareszcie wiosną do mnie trafiła W Polsce dziś bardzo rzadka (przetrzebiona) więc miło czytać, że jest program jej rewitalizacji.
Mozga szerokolistna? Chyba nie ma takiej rośliny Mi to wygląda na turzycę rzędową 'Variegata'.
A "Śpiewającą lipkę" oczywiście że pamiętam Jedna z pierwszych książek, jaką samodzielnie przeczytałem
Wpadam,podziwiam fotki Załatwiam interesy
Nie pamiętam,czy Ci się przygadywałem o kilka nasionek kosmosa o dziwnej barwie
Jeśli można ...
Pozdrawiam,
Sławek
Aniu tułacz chyba reaguje i na słońce i na skład gleby bo też w innym miejscu był bardziej czerwony, za to tutaj kwitnie wiosną Tak! dalie i astry (2) nie mylisz się Kasiu moja Klasztorna zakwitła drugi raz 2 -3 tygodnie temu, ale w tym czasie była ulewa i zmarniała szybko. Teraz pnie się w górę Do QE mam szczególny sentyment bo to moja pierwsza szlachetna róża i taka bezproblemowa!
Miło, że wpadłaś dziękuję i pozdrawiam! Jacku szybko napisałam do ofiarodawczyni i jest to TURZYCA! poprawię. Dzięki za czujność! Sławku nasionek coraz więcej ale zielone jeszcze, więc proszę przypomnij się za ok miesiąc chodzi o siarkowy?
Również pozdrawiam!
Sławku pomyślimy o czymś innym bo werbeną mam nadzieję mieć własną Ewuniu i to by się zgadzało bo te dwie ukorzeniałam z pozytywnym skutkiem.
Ale próbować z innymi będę dalej
Maryś a mnie tułacz znikną po tej zimie...na jesieni posadziłam sadzonkę a może po prostu nie przyjął się... cudne zdjęcie pierwsze...
znikam za dużo było wrażeń...