One są idealne Małgosiu
Jak z katalogu! Powiedz ile mają lat (o te konkretnie na zdjęciu mi chodzi) oraz w przybliżeniu jaka jest ich wys. i szer.
(ja mam co prawda You&Me-mogą mieć inne wymiary-ale coś mi się widzi,że za blisko siebie wsadziłam)
Ewciu te na zdjęciu mają ok.80 cm wysokości i 1,20 szerokości . Jeżeli chodzi o wiek to sadziłam je 5 lat temu . Kupowałam je jako malutkie rośliny . Nie mam pojęcia jaka to odmiana ponieważ kupowane były po prostu jako - rożowe.
Ewuniu właśnie moja wizja przewiduje stworzenie jeszcze jednej rabaty z większą liczbą hortensji ogrodowych . Sprawa rabaty z hortensjami bukietowymi jest w trakcie realizacji . Poza tym pojedyńcze różnorakie hortensje w różnych częściach ogrodu to jest to...
Cieszę się ,że podoba Ci się taka wizja bo te piękne rośliny warte są tego.
Małgosiu a czy Ty kiedykolwiek ukorzeniałaś patyki ogrodówek w sierpniu?
Chodzi mi konkretnie o zimowanie tychże patyków. Gdzieś czytałam (może na FO,może gdzie indziej ),że pobierane w sierpniu należy zimować w chłodnym miejscu (nie w gruncie ). Czy masz jakiś pogląd na to,bo się zastanawiam,kiedy ewentualnie przenieść moje patyki od niebieskiej do garażu.
Widoki z Twojego ogrodu zachwycają, Małgosiu! Stworzyłaś wyjątkowo piękny hortensjowy zakątek. Bella wspaniała!
Moje Vanille Fraise zaczęły już swój festiwal cudnie się przebarwiając
Miłego dnia!
Gosiu wciąż nie mogę się nasycić widokiem Twoich hortensji Gosiu.... to niesamowite okazy.... a ogrodówki takie ogromne i ukwiecone, że to aż nieprawdopodobne..... bajkowy ogród
Witam wszystkich cieplutko... dziękuję za odwiedziny
Ewciu , kilka razy już ukorzeniałam ogrodówki w sierpniu. Raz wysadziłam sadzonkę przed zimą do gruntu i zmroziło ją doszczętnie. Od tego czasu sadzonki przechowuję na parapecie w mieszkaniu , mają wtedy sporo czasu na ukorzenienie i wiosną pięknie rozrastają się . Próbowałam też w zimnym pomieszczeniu ale nie wszystkie wtedy przetrwały . Zatem /to tylko moje zdanie/ najlepiej sprawdza się parapet w mieszkaniu.
Aga dziękuję za odwiedziny . Te miłe słowa zwłaszcza ,że płyną z ust właścicielki tak perfekcyjnego ogrodu , to miód na mą duszę . Cieszę się ,że podoba Ci się mój hortensjowy kącik. U mnie VANILKA jest już bardzo mocno przebarwiona - przybiera kolor ciemnego różu.
Justyś witaj kochana .Cieszę się ,że do mnie zajrzałaś . Twoje hortensje posadzone co 80 cm. kiedy rozrosną się będą tworzyły piękny szpaler.
Basiu, dziękuję za dobre słowo . Staram się jak mogę na fotografii pokazać wszystkim piękno moich ukochanych kwiatów .
Aguś-AGNESS dziękuję Ci kochana za te przemiłe słowa . To cudowne uczucie słyszeć ,że ogród dostarcza gościom tak cudownych wrażeń. Zapraszam jak najczęściej.
Skoro Ty-ekspertka od hortensji mówisz,że mają stać w mieszkaniu,to będą stały w mieszkaniu,koniec,kropka!
(oczywiście chodzi Ci o takie normalne mieszkanie,gdzie jest temp. 21 st. (no przy oknie pewnie ciut mniej)? )