Florą malowane

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Florą malowane

Post »

Cudeńka ;:333
Obcinasz je przed zimą?
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Asiu Obcinałam krótko wiosną. Zimą przez okno kuchenne lubiłam patrzeć na ten zasuszony krzaczor. :wit
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

Po Zimnej Zosi?
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alu ;:196 masz piękne widoki w ogrodzie, takie bogactwo roślin i kolorów ślicznie skomponowanych. Widzę też szkołę Mamy chyba, te trzymane etykietki w segregatorze. ;:303
Większość roślin od Eli posadziłam ale jeszcze w doniczkach mam liliowca i trawkę. Już myślałam, że zaraz będę miała już wszystko posadzone, a dzisiaj dokupiłam znowu cóś. ;:14 :;230 Trafiłam na białego floksa i żurawkę Marmeladkę. :tan :lol:
Buziaczki dla Ciebie i Eli ;:196 ;:196
:wit
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asia Chyba robiłam to wcześniej, chociaż w tym roku to rzeczywiście późno zaczynałam porządki wiosenne bo zima nie chciała dać za wygraną.
Krysiu Tak wszystko co związane z ogrodem czerpię od mamy- jest ona moim niedościgłym wzorem. Z żurawka Marmalade będziesz zadowolona, ale gdybym miała określić jaki ona ma kolor to bym miała trudności, bo bywają liście jasne prawie żółte, ale i bardzo ciemne purpurowe. Zmienia się cały czas. Z mamą spotkam się dopiero za tydzień- chcę ją wyciągnąć do Renku. Może tu zajrzy to buziaczki odbierze osobiście. ;:196
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Moja pierwsza budleja w kolorze jasno-liliowym rosła kilka lat i...zmarniała,dokupiłam nową oraz drugą z zółtymi liśćmi-SANTANA się nazywała też nic z nich nie zostało,rok temu kupiłam 2 purpurowe za grosze jedna rośnie w cieniu-jest taka sobie,a druga w pełnym słońcu ,piekny krzak obsypany do dzisiaj kwiatami
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Będziesz się wybierała na Renk :tan . Jaki dzień planujesz?
Budleje piękne. Mam tylko jedną białą odsąsiadkową. Jeszcze kwitnie.
Zastanawiam się tylko, czy nie powinna mieć bardziej słonecznego stanowiska.
Co roku odbija od korzenia, reszta przemarza ;:219 .
Pozdrawiam, życząc poranku z uśmiechniętymi cymbałkami ;:168
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Alu,czy przy żółtej rudbeki to białe to jeżówka czy rudbekia?Wczoraj na agrze widziałam takie mikre sadzonki białej rudbeki i na zdjęciu wygladała zupełnie jak jezówka,niby bylina.Jak dzisiaj pójde to chyba jeszcze skuszę się na nią.
Awatar użytkownika
elam
100p
100p
Od: 28 paź 2012, o 12:31

Post »

Alu
zaglądam do Twego ogrodu, czytam komentarze i cieszę się, że jest taki ładny na zdjęciach jak w rzeczywistości - komplementy od koleżanek zasłużone. Krysi dziękuję za całuski, pozdrawiam.
Przygotowałam sadzonki białej jeżówki "Milshake", hortensji dębolistnej (która pięknie przebarwia liście jesienią) i iryska w paski, chętnie się nimi podzielę. Do Renka chętnie pojadę.
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justynko Za Twoją radą poszłam po darowany uśmiech cymbalarii- i rzeczywiście się ona uśmiecha.

Obrazek
W Renku chciałaby przekazać Ci zamówionego dziurawca płożącego (chyba-kielichowaty), a jak czytam mama przygotowała Ci jeżówkę MilkShake. Nie mam planów, kiedy tam podjechać- jest nam wszystko jedno, chyba będę z ogonami bo maluchów nie będzie gdzie zostawić- babcię zabieramy przecież z sobą.

Małgosiu To białe to jeżówka Avalonche. Białej rundbeki nie widziałam. Oj już czuję, że już całą nagrodę przepuściłaś na roślinki.
Dorcia Ja też polubiłam budleję, dlatego jak nie przezimowała jedna w jej miejsce kupiłam drugą.
Elam Zajmij dla Justynki Milkshake, dla mnie dębolistną ;:167 . Do Renku po Ciebie podjadę, czy to będzie sobotą czy niedziela to się jeszcze wyklaruje.
aha Krysia prosi o nasionka z Twojego różowego kleome- KLIKNIJ TU

A teraz zapraszam w bardziej słoneczną część mojego ogródka gdzie obecnie królują wrzosy, hortensja bukietowa limelight, dzierżany i słoneczniczki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zdjęcie oplecionych pajeczyną wrzosów przecudne :D
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit

Jesienne kwitnienie dzielżanów i słoneczniczków, bardzo energetyzujące - cudnie rozrośnięte kępy ;:138
Moje trzy szlachetniejsze odmiany słoneczniczka zmarzły. Została najbardziej popularna, ale i tak cieszy pięknym, niezawodnym kwitnieniem.
Ocalał też słoneczniczek wierzbolistny, ale w tym roku chyba nie zdąży zakwitnąć...
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Alicjo, jak nie przepadam za tą gamą kolorów, to ceglasty w połączeniu z żółtym prezentuje się doskonale!
Podziwiam Twoje późno letnie rabaty ;:167
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Kontakt:

Post »

Witaj Alicjo - nadrabiam u Ciebie zaległości - pęknie jesienią , mam nadzieje, że na Renku będą jakieś hortensje w dobrych cenach bo też zamierzam poszerzyć kolekcję. Mam tylko czasami problem bo pewne odmiany wyglądają dla mnie niemal identycznie mam Pinky Winky , SIlver Dolar oraz Tardive - powiem Ci, że o ile Tardiva się różni, to Pinky Winky i Silver są podobne - zobaczymy jak w kwiatach bo jeszcze nie kwitną są tegoroczne....
Przepiękne dzielżany, kolorystyka Twoich rabat nastraja letnio a nie jesiennie :wit :wit :wit
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam w kolejnym wrześniowym dniu, który wyłonił się z mgieł

Obrazek

Sweety Pajęczyn teraz nie brakuję, młode sosenki zza płota całe są nimi oplecione.

Obrazek

Mufko Słonecznik wierzbolistny, nie znałam. Słoneczniczki Ci przemarzły- nie wiedziałam że są wrażliwe. Moje na szczęście przezimowały. Tym razem pokaże Ci inny skrawek ogrodu.

Obrazek

Aguniada Nie lubisz żółtego, ale inne jesienne kolory chyba tak. Dla Ciebie mój jesienny płot.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Aga ta różnica w hortensjach bukietowych chyba właśnie na różnicy w kwiatach polega. Dla Ciebie kolekcja moich, zakończona wrzosowym akcentem.

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”