Storczykowa pasja Andzi !

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p
Od: 7 kwie 2011, o 14:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Storczykowa pasja Andzi !

Post »

Gratulację keik-a ;:138 zgadzam się z Tobą liście mają piękne bardzo mi się podoba to w nich pewnie kiedyś przygarnę takową do siebie ;:333 A co do nowego nabytku piękny taki mały i uroczy ;:215 Dobrze zrobiłaś że, go zakupiłaś ;:170
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Awatar użytkownika
Mariusz3357
1000p
1000p
Od: 10 paź 2011, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Śliczny ten nowy lokator.. :!: ;:oj ;:oj Dobrze że coraz lepsze okazy można kupić w marketach. ;:215
Pozdrawiam Mariusz3357
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p
Od: 10 lut 2011, o 14:44

Post »

Pati, dziękuję :D . Gdybyś była zainteresowana to te w Obi przecenili na 15 zł. jest ich dużo, wbrew pozorom nie rozchodzą się jakoś ekspresowo. Jak go wiozłam w ręce (nie dali mi siatki do niego :roll: ) to mnie obce osoby pytały czy to storczyk :wink: .
Szkoda, że nie doczekałaś się swojego. Najpierw ktoś oferuje a potem nie wysyła - dziwne... I zero informacji na ten temat ??
Valdessa, mi w Philadelphii podoba się dosłownie wszystko. Uwiebiam je. To jedno z moich pierwszych spełnionych storczykowych marzeń :D .
Karnowa, dziękuję za odwiedzinki i komplementy dla moich podopiecznych :wit .
Mariusz, jesteś i Ty, bardzo się cieszę. Faktycznie, coraz częściej w sklepach fajne sztuki można trafić. Aż strach, że się zrobią takie popularne i zwykłe... :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Callanthe
1000p
1000p
Od: 19 mar 2013, o 17:07

Post »

ajania pisze: Najpierw ktoś oferuje a potem nie wysyła - dziwne... I zero informacji na ten temat ??
Zero, miał być wysłany po 26 sierpnia, to powinien już dojść... Więc może ta osoba się rozmyśliła :)
Pozdrawiam, Pati :wit
Moje storczyki: cz. I II
sprzedam
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p

Post »

Callanthe pisze: Zero, miał być wysłany po 26 sierpnia, to powinien już dojść... Więc może ta osoba się rozmyśliła :)
To tym bardziej powinna dać znać moim zdaniem ;:218 .
Callanthe
1000p
1000p

Post »

Będę czekać dalej ;:333
Aczkolwiek już raczej straciłam nadzieję :wink:
sprzedam
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p

Post »

Może napisz PW z jakimś pytaniem. Mało prawdopodobne ale może przesyłka się zapodziała czy coś ;:224 . Ja ostatnio szukałam paczuszki z siewkami na dwóch pocztach, na jednej się znalazła ;:333 .
Awatar użytkownika
marta325
1000p
1000p
Od: 15 lip 2012, o 14:30

Post »

Aniu ja jak zwykle późno, ale jak mówią lepiej późno niż wcale. A więc wpadłam Ci powiedzieć, że sliczny ten equestrisowy storczyk.Strasznie mi się takie podobają ;:215
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p

Post »

Marto, dziękuję ;:196 . Też mi się podobają, jak już wcześniej wspomniałam teraz poluję na białego equestrisowego, może gdzieś na siebie trafimy... :roll: .
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p

Post »

Kochani, chciałaby pokazać Wam kilka obrazków z moich parapetów. To nie wszystkie kwitnienia ale te z różnych powodów cieszą mnie najbardziej. tak na szybciutko :

Zygonisia, która przyjechała do mnie z pąkami ale musiała zostać przedadzona. Nie zgubiła pąków, "donosiła" i wygląda tak :
Obrazek

Obrazek

Brassia hybryda, zdjęcie nie oddaje jej uroku, jest na prawdę piękna z tymi żółtymi "pająkami" :D :
Obrazek

Obrazek

Falkowe maleństwo :
Obrazek

Obrazek

I moja obecnie panująca królowa parapetów - Cattleya hybr. To nie ta z awatarka, ale kolejna różowa...A co tam, uwielbiam różowe :D ;:138 :
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam serdecznie :wit .
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

Aniu, szybciutko dodałaś zdjęcia, myślałam, ze będziemy dłużej czekać ;:138 Zygonisia - nawet nie wiedziałam, ze jest taki storczyk ;:oj byłam pewna, ze piszesz o Zygopetalum, wstyd jaka ja niedouczona ;:171 Przepiękne ma kolorki takie subtelne.. hmm.. pastelowe? ;:173 Cattleya też przepiękna, ma cudowne kwiaty! ;:167 Powiedz, czy nie masz problemu z wyczuciem kiedy je podlać, gdy rosną w glinianych doniczkach? Czy przy przesadzaniu korzonki nie przyczepiają Ci się do tych doniczek? Fajnie to wygląda, tylko zastanawiam się czy podołałabym :roll: Miniaturka urzekająca i te jej kropeczki! ;:138 ależ u Ciebie to wszystko ładnie rośnie, pogratulować ;:138
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p

Post »

Anula, dziękuję kochana ;:196 .
O Zygonisia też dowiedziałam się stosunkowo niedawno a już zdziwione byłam komletnie, kiedy dowiedziałam się, że jest to hybryda Zygopetalum i Aganisia (ten drugi to już nie miałam pojęcia co to za ów :D ). No cóż, jak mówi mądre przysłowie - "człowiek uczy się przez całe zycie ".
Co do glinianych doniczek to jestem ich zwolenniczką, a nawet miłośniczką. Są tanie, estetyczne i rośliny czują się w nich na prawdę świetnie. Od jakiegoś czasu mam nawet w takich kilka falków, już kiedyś chciałam pokazać ale stale czasu mało. Rosną świetnie a korzonki faktycznie, przyczepiają się do ścianek ale ja sadzę te, które już do większych raczej nie trafią a jeśli byłaby na prawdę pilna potrzeba przesadzić, wtedy trzeba po prostu stłuc doniczkę. W wolnej chwili postaram się pokazać jak rosną mi rośliny w "glince". Uwielbiam ten rodzaj materiału, już nawet zaczęłam eksperymentować z siewkami. Oczywiście podlać trzeba trochę częściej ale bywa, że moje gliniaki czekają do namaczania razem z tymi w klasycznych i nic im nie jest. Ja jestem bardzo zadowolona z tego sposobu uprawy. No ale to już każdy musi podjąć decyzję indywidualnie, jeśli się Aniu nie czujesz pewnie to nie polecam.
Callanthe
1000p
1000p

Post »

Andziu, piękna prezentacja z parapetów :D Faktycznie, Zygonisia jest bardzo urokliwa ;:333
W LM były w ten weekend mini Falki (w tym Ruda, woskowa, pachnąca za 9,90 zł) i Burrageary Nelly Isler, kilka Falków i Brassie :wit
sprzedam
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p

Post »

Dziękuję Pati :D .
Co do asortymentu w LM to faktycznie bardzo ciekawy a Rudą bym nie pogardziła :D , choć przyznam szczerze, że postanowiłam ograniczyć do minimum zakup nowych roślin, gdyż mam teraz mało czasu na pielęgnację. Ale za info dziękuję a do LM musiałabym się wybrać po podłoże.
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

Aniu własnie bardzo mi się podobają storczyki w tych doniczkach, ale powiedz czemu musisz je moczyć częściej? Myślałam, że właśnie rzadziej, bo nie ma dziurek po bokach a i glina podobno dobrze łapie wilgoć, która później oddaje storczykowi. Ja się własnie bałam, ze za bardzo bym je przelewała wszystkie a Ty mówisz, że jest odwrotnie :D Może na przyszłu rok sie skuszę, bo teraz i tak większość już poprzesadzałam, więc nie ma sensu je stresować. A zdjęcia falków chętnie obejrzę :D ale to bez pośpiechu :wink:
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”