Ogród Edyty1
- mamafrania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 paź 2011, o 13:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Edyty1
Czy to nie jest dziwne ze kiedy pianista chce grać to gra, i nikt mus ię nie dziwi bo on ćwiczy, tworzy sztukę...ale kiedy ogrodnik chce tworzyć swój zielony raj który potem relaksuje również innych to jest problem ze zrozumieniem sensu jego pracy i zapału.Ja Cię rozumiem znakomicie !Jak mnie najdzie praca przy roślinach, to za nic, za kompletnie nic nie potrafię się zabrać dopóki nie skończę kwiatków.
- Edyta1
- Od: 20 paź 2011, o 00:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mój kłopot polega niestety na tym, że aby skończyć moje kwiatki potrzebowałabym tak, że 2-3 tyg. wolnego od pracy i rodzinymamafrania pisze:Jak mnie najdzie praca przy roślinach, to za nic, za kompletnie nic nie potrafię się zabrać dopóki nie skończę kwiatków.

A właściwie, to nie wyrobiłabym się w tym czasie

Tak się zastanawiam, czy, jak już zrobię to wszystko, co mi się tłucze po tej durnej łepetynie, to czy wtedy wrzucę na luz

Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
- mamafrania
- Edyta1
To nie brzmi pocieszającomamafrania pisze:Wątpię![]()

Pozdrawiam - Edyta
- mamafrania
- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Nie pocieszamy tylko mobilizujemy do dalszej pracy - konca nie widać....Edyta1 pisze:To nie brzmi pocieszającomamafrania pisze:Wątpię![]()
.

- Edyta1
No, to podsumowałaś Aniuwielkakulka pisze:Nie pocieszamy tylko mobilizujemy do dalszej pracy - konca nie widać....Edyta1 pisze:To nie brzmi pocieszającomamafrania pisze:Wątpię![]()
.

W takim razie powiem Wam dziewczyny, że wstałam wczoraj po 6-tej rano tylko po to, żeby zdążyć jeszcze coś posadzić (ew. przesadzić

A wieczorem wróciłam po szkoleniu o godz. 18.00. Było zimno, padała mżawka a ja ruszyłam w ogród, bo przecież coś tam czekało wykopane od soboty i trzeba było posadzić

I tak sobie myślałam kopiąc te dołki, że zamiast dawać zarobek szkółkom ogrodniczym, może powinnam zapłacić dobremu terapeucie

Pozdrawiam - Edyta
- Edyta1
Ale, powiem Wam też, że przed chwila wykonałam telefon do M (jestem w pracy) i poprosiłam o wykopanie dołka w zaznaczonym miejscu
. To dla mnie wciąż nowość. Zawsze szarpałam się sama z każdą robotą, a do M uderzałam już w ostateczności, jak naprawdę nie dałam rady.
Tak więc, gdzie mi odbija to owszem
, ale w niektórych obszarach zaczynam mądrzeć
.

Tak więc, gdzie mi odbija to owszem

Pozdrawiam - Edyta
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Edytko, piękne trawki! W tym roku i ja się skusiłam na kilka, dają świetny efekt na rabatach
Ciekawa jestem Twoich jesiennych rewolucji...
Pozdrawiam serdecznie

Ciekawa jestem Twoich jesiennych rewolucji...

Pozdrawiam serdecznie

- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Wiem po sobie.
Idę na działkę
robie, robie i mysle... jeszcze tylko to zrobie i koniec.
Za kilka chwil przychodzi mysl...a moze jeszcze to zmienic
...więc do roboty.
Konczę dłubac w ziemi, bola plecy, człek zgiety z nosem przy gruncie i tak sobie mysli...jak juz mam nos tak blisko ziemi a plecy nie wracaja do pionu, to co mi szkodzi, jeszcze przesadzę xxx
... i do roboty.
Wieczorem na 2 pietro w bloku wpełzam na czworaka, mało jezyka po schodach nie ciągne.
Do wanny cudem wpadam, w łóżku myslę...jutro sobie odpoczne.
Rankiem wstaje i cos mnie ciągnie na działkę, cos ...co jest ode mnie silniejsze, nie walcze z tym i pozwalam zawlec sie na działke. Łapię szpadel, grabie, haczke zginam plecy i do roboty - ale przychodzi myśl
...a może zrobić ...
konca nie widać
Idę na działkę

Za kilka chwil przychodzi mysl...a moze jeszcze to zmienic

Konczę dłubac w ziemi, bola plecy, człek zgiety z nosem przy gruncie i tak sobie mysli...jak juz mam nos tak blisko ziemi a plecy nie wracaja do pionu, to co mi szkodzi, jeszcze przesadzę xxx

Wieczorem na 2 pietro w bloku wpełzam na czworaka, mało jezyka po schodach nie ciągne.
Do wanny cudem wpadam, w łóżku myslę...jutro sobie odpoczne.
Rankiem wstaje i cos mnie ciągnie na działkę, cos ...co jest ode mnie silniejsze, nie walcze z tym i pozwalam zawlec sie na działke. Łapię szpadel, grabie, haczke zginam plecy i do roboty - ale przychodzi myśl

konca nie widać

- Edyta1
Aniu, ja nie mam złudzeń wieczorem, że następny dzień odpocznę. Raczej zastanawiam się o której rano wstać, żeby zdążyć zrobić coś tego dnia
.
No dobrze, postanowiłam pokazać efekt ostatnich moich wypocin i bólów mięśni wszelakich
. Co prawda hortensje mocno odchorowują przeprowadzkę (chyba zanadto pośpieszyłam się z ich przesadzaniem
) a byliny okres świetności mają już za sobą, ale jakieś wyobrażenie możecie mieć o mojej nowej rabacie. I powiem, że jeszcze nie kupiłam żadnej rośliny na nią
. Te posadzone, przywędrowały z innych części ogrodu, gdzie albo nie było to najlepsze miejsce dla nich, albo nie pasowały mi do kompozycji. To oczywiście nie koniec nasadzeń. Na rabacie zostaną 2 miejsca na zaplanowane róże. Parę bylinek jeszcze dołączy niebawem
.

A następne zdjęcia pokazują, że wrzesień nie musi być nudny:

Na pierwszym planie przecudnej urody miskant 'Memory':

I jeszcze zbliżenie:

I oczywiście różyczkowo, bo jeszcze przecież nie pora na ich sen
:

A na koniec pokażę jeszcze, że schodki, które wybudowałam w tym roku, dobrze spełniają swoja funkcję
:

No dobrze, postanowiłam pokazać efekt ostatnich moich wypocin i bólów mięśni wszelakich

A następne zdjęcia pokazują, że wrzesień nie musi być nudny:
Na pierwszym planie przecudnej urody miskant 'Memory':
I jeszcze zbliżenie:
I oczywiście różyczkowo, bo jeszcze przecież nie pora na ich sen

A na koniec pokażę jeszcze, że schodki, które wybudowałam w tym roku, dobrze spełniają swoja funkcję

Pozdrawiam - Edyta
- mamafrania
Widac efekty Twojej pracy.Masz rację, miskant przecudnej urody
Zaczynaja mi się podobać trawy 

- justi177
- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Edyta,
Ależ konsekwentnie tworzysz ścieżki i rabaty, po których przechodzi się między kolejnymi zakątkami ogrodu
I super będzie niedługo! Trzymam kciuki za rośliny w nowych miejscach.
Miskant 'Memory' jest bardzo, bardzo atrakcyjny, nie spotkałam nigdzie takiego...
Ależ konsekwentnie tworzysz ścieżki i rabaty, po których przechodzi się między kolejnymi zakątkami ogrodu

I super będzie niedługo! Trzymam kciuki za rośliny w nowych miejscach.
Miskant 'Memory' jest bardzo, bardzo atrakcyjny, nie spotkałam nigdzie takiego...
Pozdrawiam
- Edyta1
I słusznie, bo naprawdę warte są grzechu i cudnie wydłużają sezon ogrodowymamafrania pisze:Zaczynaja mi się podobać trawy

To nowa, póki co bardzo rzadko spotykana odmiana. PWjusti177 pisze: Miskant 'Memory' jest bardzo, bardzo atrakcyjny, nie spotkałam nigdzie takiego...
Pozdrawiam - Edyta