Storczykowa pasja Andzi !

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Storczykowa pasja Andzi !

Post »

nie miałam do czynienia z seramisem, ale czytałam wiele pozytywnych komentarzy :) Tylko raz kupiłam małe keiki w seramisie, ale zmieniłam to podłoże na mech bo z nim mam więcej obycia. To podłoże z pumeksem miałam i nawet zamówiłam sobie później sam pumeks, bo wydawał mi się lepszy niż keramzyt. Chyba też muszę kupić tą grubą korę ale wezmę czystą, bo bardziej mi się opłaca, pumeksu mi sporo zostało i dokupię jeszcze drobną korę i chyba też coś podziałam :lol: a i doniczki by mi się rózne przydały ;:224 fiu fiu, uzbiera się tego 8-)
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p
Od: 10 lut 2011, o 14:44

Post »

Kaochani, zobaczcie co wymyśliła moja Phal. Philadelphia :D . Za jakość zdjęć z góry przepraszam ale pogoda u nas nie zachęca do eksperymentowania z korzystnymi ujęciami ale co tam - muszę Wam pokazać ;:oj ;:138 :heja :tan :
Obrazek

Obrazek

A to moja dzisiejsza nowość - equestrisowa hybrydka. Jakiś czas temu zobaczyłam je w Obi. Byłam wtedy nieugięta i po obejrzeniu odłożyła grzecznie na miejsce ;:118 . Niestety tak mi siedziała w głowie, że dziś, towarzysząc mojej ciężarnej siostrze w wyjeździe na badania, zboczyłam z trasy i... wyszłam z takim :uszy :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam serdecznie :wit
Awatar użytkownika
wiolamanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2012, o 20:12

Post »

Andziu śliczny nabytek ;:138
Też tak mam jak coś zobaczę to mi siedzi w głowie ;:306
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu fajny a'la equestris, a na philadelphi za jakiś czas bedziesz miała kaskadę kwiatów, u mnie też taka keiki była i kwitła dwoma pędami razem z dorosłą osobniczką
Awatar użytkownika
Alice 12
1000p
1000p
Od: 7 lip 2013, o 19:44

Post »

Cudowny nabytek, gratuluje silnej woli i pieknego kwiatka ;:63
Ale ja tez tak mam, jak juz cos zobacze i mi sie podoba to mimo wszystko będę to miala, no chyba ze wszystkie zostana sprzedane ;:224
Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=70001" onclick="window.open(this.href);return false;
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54

Post »

Andzia,ja sie oczywiscie dolacze do pochwal equestrisowego ,ale przede wszystkim pieknego keiki na Philadelphii ,jak mowi kasia ,bedzie kwiatkow ,oj bedzie :D
x-f-us
Konto usunięte na prośbę.
Od: 28 wrz 2010, o 11:06

Post »

Ania, a który kolor właściwszy? Stawiam na pierwszy, ładniej się prezentuje ;:333
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu moje gratulacje! ;:138 Dopiero dziś zauważyłaś to keiki? Zazdroszczę bo Philadelphia pięknie kwitnie, nie wiem czemu jej jeszcze nie mam :roll: chyba miałam za dużo różowych i poszłam w inną stronę :D

equestrisowa hybrydka jest urocza, taka drobniutka i subtelna ;:173 Chyba jeszcze takiej nie spotkałam w sklepach.. chyba nawet ktoś tu niedawno pokazywał podobnego falka - PannaB?

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p
Od: 10 lut 2011, o 14:44

Post »

Bardzo Wam dziękuję za liczne odwiedziny ;:196 .
Wiolu, nie niestety, tak to już jest z tą naszą pasją - jak człowiek wsiąknie to już po nim ;:306 .
Kasiu, mam nadzieję, że maluszek będzie rósł w siłę i szybka zakwitnie razem z mamusią. Jak go wczoraj zobaczyłam to aż mi serce szybciej zabiło :D . on musiał wyskoczyć w ciągu kilku dni bo jak go ostatnio podlewałam to jeszcze nic konkretnego nie było widać a teraz stał lekko przesłonięty przez kwiatki wiszącego Doritisa. Wczoraj piłam w kuchni kawę (rzadko tam siedzę) i ten własnie widok ukazał się moim oczom ;:138 . Mam nadzieję, że nie zasuszy tego pędu :roll: .
Alu, dziękuję :D . Silnej woli to ja za bardzo nigdy nie miałam ale czasami udaje się i zdrowy rozsądek przemówi. Na krótko niestety... ;:306
Kasiula dziękuję ;:196 . Uwielbiam Philadelphię, więc perspektywa podwójnego kwitnienia cieszy mnie bardzo :heja :tan .
Tomku, pierwszy kolor najbliższy rzeczywistości. Robiony w ciemniejszym miejscu i z lampą. Drugi w świetle żarówy, zdecydowanie przekłamany. Dzisiaj zaświeciło słonko, może mi się uda zrobić jakieś lepsze ujęcie.
Aniu, dziękuję ;:196 . Dopiero zauważyłam, że to keiki, jak wspomniałam pęd był lekko przesłonięty i wcześniej myślałam, że pąli się zaczynają wykształcać. Wczoraj piłam kawę i oczom ukazał się ten właśnie widok ;:138 . Aniu, Philadelphie są piękne, zdecydowanie powinnaś sobie sprawić :D . ja moją uwielbiam nawet jak nie kwitnie, ma długie liście z pięknym wzorem :roll: .
Co do hybrydki equestrisowej, to ja spotkałam je drugi raz w Obi (marzy mi się jeszcze biała :roll: ). Jedną straciłam z powodu gnicia trzonu a i w tej nowej dziś zauważyłam niepokojącą plamę na liściu. mam nadzieję, że cięcie pomoże i nie będzie kłopotów. na szczęście obecna plama jest dość daleko od trzonu.
Callanthe
1000p
1000p
Od: 19 mar 2013, o 17:07

Post »

Andziu, piękna hybryda Equestrisa ;:138 Ja wciąż czekam na mojego, ale dałam już sobie z nim spokój :roll: Raczej już nie przyjdzie ;:222
Gratuluję keiki na Philadelphi, to świetna wiadomość ;:138
Pozdrawiam, Pati :wit
Moje storczyki: cz. I II
sprzedam
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pati, skąd nie przyjdzie? ;:218 zamówiłaś coś sobie?

Pozdrawiam Ania!
Callanthe
1000p
1000p

Post »

Dostałam :wink:
sprzedam
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aaa. czyli miałaś na myśli, ze czekasz na kwitnienie :D Zrozumiałam, że na roślinkę i zastanawiałam się o co chodzi, czy na poczcie zaginęła, czy co.. ;:131

Pozdrawiam Ania!
Callanthe
1000p
1000p

Post »

Aniu, czekam na roślinkę ;:108
sprzedam
Awatar użytkownika
valdessa_kane
500p
500p
Od: 21 cze 2013, o 10:40

Post »

Callanthe tak tajemniczo odpowiada że i ja się zakręciłam hihi
W Philadelphi najbardziej podobają mi się liście :D super, że będziesz miała teraz następną :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”