W moim ogródku cz.2 - IWONA1311

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W moim ogródku cz.2 - IWONA1311

Post »

Jacku mi również rozplenica bardzo się podoba dlatego dokupiłam drugą i mam już nawet pomysł gdzie ją posadzę...
Hebe sadzę do gruntu, w ubiegłym roku kupiłam dwa i pięknie przezimowały, w styczniu nakryłam je gałązkami świerkowymi i nic im nie było w tym roku już są trzy razy takie jak były kupowane. Jutro postaram się im zrobić fotki.
Aniu u mnie w ogródku jest akurat najwięcej ziemi która była nawieziona podczas budowy bo trzeba było trochę podnieść teren i akurat nie była to najlepsza ziemia tylko twarda glina która jak wyschnie to jak skała się robi. Rozplenica jest piękna, więc warto ją mieć w ogrodzie na pewno będziesz zadowolona. Te kłosy to jednoroczna trawa która miała być Pennisetum Purple majesty niestety wygląda trochę inaczej niż ta którą oglądam np u Ewy E-mienta,bo nie ma bordowych liści, ale kłosy ma piękne więc ją wysiewam, jak chcesz to mogę podesłać Ci trochę nasionek.
Gosiu dziś już nawet więcej popadało, mam nadzieję na jeszcze więcej deszczu, więc od wtorku będzie sadzenie. Chryzantemka ma śliczny kolorek i później jej kwiaty będą ciemniejsze, dostałam ją od Kasi Nirali.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak najbardziej na nasiona reflektuje ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Iwonko :wit
U mnie tez sucho strasznie,jak jeszcze w Chełmie 2 razy deszczyk padał a na Dębowy ani razu od lipca ;:223
Fajniutkie zakupy ;:108 A chryzantemki piękności :D
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

w ubiegłym roku kupiłam dwa i pięknie przezimowały
Oby każda zima była taka jak ostatnia :roll: Moje hebe straciłem na drugą zimę. Ale może Tobie się uda z nimi, czego życzę Ci! :)
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Iwonko śliczny ten floks żółtoobrzeżony, mam takiego i jestem z niego bardzo zadowolona.
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu to napisz mi adres i jak już będą dojrzałe to zbiorę i Ci wyślę.
Aniu u mnie wczoraj wieczorem i w nocy popadało i już jest lepiej, po południu posadziłam część roślin z doniczek to mi ładnie podlało.
Jacku dzięki u mnie tu gdzie rosną hebe praktycznie zawsze jest śnieg chyba że go nie ma wcale, mam nadzieję że przetrwają
Jolu właśnie dlatego go kupiłam bo spodobały mi się jego listki, ciekawa jestem jakie ma kwiatki ale zapewne różowe.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Iwonko super zakupy :D Prześliczny kolor floksa :D
Ślicznie kwitną Ci chryzantemki, uwielbiam te kwiaty i dążę do tego, żeby mieć jak najwięcej kolorków w ogródku :D Jednej odmiany musiałam się z ciężkim sercem pozbyć..... śliczna, wczesna, żółciutka, ale każdego roku łapała mączniaka i wyglądała okropnie....
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Jakie to różne warunki mamy w swoich ogrodach. Tu piasek, tam glina, ale są szczęśliwcy, którzy mają idealną proporcję tych dwóch składników. No cóż, Iwonko, musimy sobie radzić z tym, co mamy.
Teraz czas rozplenic i chyba ten rok im wyjątkowo służy. Masz rację, że sobie dokupiłaś taką samą odmianę. Hameln są najpewniejsze ze wszystkich. Ja mam jeszcze Rubrum (to ta, o którą u mnie pytałaś). Kupiłam przypadkiem, facet nawet nie wiedział co to jest, oprócz tego że trawa. Nie mam pewności, że przetrwa zimę, bo różnie o niej mówią.
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko szukałam zdjęcia mojego floksa i zauważyłam że mój ma biało obrzeżone listki a kwitł tak
Obrazek
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Iwonko pw
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko dziękuję za miłe słowa, mi chryzantemki spodobały się tu na forum u Jagódki, ona ma dużo pięknych odmian, moja ta którą pokazałam jest najwcześniejsza a mam jeszcze trzy które nie kwitna do tego dwie to będą niespodzianki, oby nie trafiły się dwie jednakowe. Jeśli nie masz takiej jak moja to jak będę przesadzać to zrobię dla Ciebie sadzonkę i może kiedyś uda mi się ją Tobie podarować.
Wandziu masz rację mamy różne warunki glebowe i ni moje ni Twoje nie są najlepsze ale my poradzimy sobie i tak, tak jak większość naszych roślin. Dziękuję za info o rozplenicy piękna jest i trzymam kciuki żeby Ci przezimowała, ja teraz kupiłam rozplenice Hameln a mam wcześniej kupioną Herbstzauber i ciekawa jestem która w przyszłym roku będzie ładniejsza.
Jolu Twój floksik śliczny jak kupowałam to były tylko żółto zielone z białymi brzegami liści nie było bo pewnie też bym kupiła.
Aniu :wit Dzięki

Dziś już dużo ładniejszy dzień słoneczko świeci i przyjemniej na dworze, bo wczoraj to nie dało się wytrzymać tak strasznie wiało. Teraz mam trochę mniej czasu na forum bo moja córa to pierwszoklasistka więc zaczęło się jeżdżenie do szkoły, a najgorsze jest to że jak ją zawiozę to jeszcze dobrze nic w domu nie zrobię jak już trzeba jechać znów, ale popołudniu mam nadzieję troszkę popracować w ogródku.
Muszę się też pochwalić Wam moim nowym zakupem, pojechałam do ogrodniczego żeby sobie kupić hortensję Limelight ale niestety nie było( ale na dniach ma być duża dostawa hortensji więc nic straconego) więc za to kupiłam sobie inną
Obrazek
Obrazek
ma pączki więc jeszcze mi zakwitnie
Obrazek
do tego jeszcze wrzos o takich ślicznych kwiatuszkach
Obrazek
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko w jakiej cenie ta hortensja? Może bym sobie zamówiła u Ciebie gdyby nie było to kłopotem.
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu pw
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Iwonko ciekawą odmianę hortensji kupiłaś, ;:108 fajnie, że ma dopiero pąki, więc długo będzie kwitła, ja już niestety nie mam miejsca, chyba, że coś pomyślę, ale to dopiero na drugi rok.
Wrzos o pełnych kwiatach śliczny. :D
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit

Iwonko, wcale nie żałuj ! Limelight jeszcze dopadniesz, bo już częściej bywa w sprzedaży, a miś polarny cudna sadzonka ! Poluję na niego ale niestety ciągle spotykam same nędzne ostatki o brzydkim pokroju...
Świetnie Ci się udało !
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”