W wiejskim ogrodzie
- jonatanka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W wiejskim ogrodzie
Marysiu teraz tylko spełniać zachcianki.Dlatego tak sobie tłumaczę że, moje chciejstwo to nic szkodliwego. 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Pat a już straciłyśmy nadzieję na znajomego kuriera, bo wiesz nim ja to poprzenoszę to czas jakiś minie i nie ma pośpiechu. Rośliny dla Ciebie mam w doniczkach i nic im się nie dzieje. Może jeszcze poczekamy? bo paczka z B będzie dość ciężka (sł.)
Joasiu nasze chciejstwa to samo dobro w naszym układzie. Ja uważam że spotkało mnie coś najlepszego co mogło.
Joasiu nasze chciejstwa to samo dobro w naszym układzie. Ja uważam że spotkało mnie coś najlepszego co mogło.

- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Nie, nadzieja jest, możemy jeszcze trochę poczekaćMaska pisze:Pat a już straciłyśmy nadzieję na znajomego kuriera, bo wiesz nim ja to poprzenoszę to czas jakiś minie i nie ma pośpiechu. Rośliny dla Ciebie mam w doniczkach i nic im się nie dzieje. Może jeszcze poczekamy? bo paczka z B będzie dość ciężka (sł.)

- reniusia20
- 1000p
- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Marysiu
I jak tam popadało coś u ciebie przez weekend?
Bo u Mnie tylko tyle jak ksiądz kropidłem!

- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
A u mnie pogoda paskudna .Wczoraj pół dnia lało .Zanim dotarliśmy na wystawę ,to już bylam cała mokra aż mi w butach chlupało .Dziś od rana wieje i siąpi .Zimno ,aż się nie chce nosa z domu wystawić.
Pozdrawiam Cię Maryś
Pozdrawiam Cię Maryś

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
To tak samo i u mniereniusia20 pisze:Witaj Marysiu![]()

I chłodno i wieje,,,brrr,,oj idzie ta jesień ,oj idzie,czy chcemy czy nie chcemy

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Hej dziewczyny i chłopaki, u nas pięknie siąpi cały dzień
- Maska
- Kontakt:
Reniu ten sam dobrodziej chodził u mnie z marnym kropidłem
A wieczór taki jakby miało nie wiem jak padać brzydko, zimno, wieje
Ewuniu byłaś na wystawie
czytam w okołowarszawskich wątkach i oglądam zdjęcia. Ciekawa jestem co kupiłaś. Buziaki!
Aniu dzisiejszy dzień jest najgorszy, żeby z tego przynajmniej trochę wody było a tu nic!
Iwonko za oknem szaruga jesienna a panienka w radio lokalnym mówi że do końca dnia wieczór pogodny, myślałam że rzucę w nią czymś, bo wróciłam wyubierana i potargana

A wieczór taki jakby miało nie wiem jak padać brzydko, zimno, wieje

Ewuniu byłaś na wystawie

Aniu dzisiejszy dzień jest najgorszy, żeby z tego przynajmniej trochę wody było a tu nic!
Iwonko za oknem szaruga jesienna a panienka w radio lokalnym mówi że do końca dnia wieczór pogodny, myślałam że rzucę w nią czymś, bo wróciłam wyubierana i potargana

- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
No a u mnie wieje i jest zimno a ziemia nadal sucha a pada -kropi od czasu do czasu a wiatr przesusza ,ale pogoda listopadowa br 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- reniusia20
- 1000p
- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Haaahaaa
za słabo się modlimy lub za mało na tacę dajemy! 

- Maska
- Kontakt:
Eluniu takie nagłe załamanie pogody, zmiana o 180 st.! ale podobno od jutra ma być poprawa
Reniu załatw coś dla nas ze swoim księżulem
A u mnie róże powtórnie kwitną!

to jest dobry rok dla hibiskusów!

i dla dalii!

i dla fruwających - jest w moim ogrodzie prawie codziennie

tylko dlaczego tak wieje nie lepiej jakby popadało

Reniu załatw coś dla nas ze swoim księżulem

A u mnie róże powtórnie kwitną!

to jest dobry rok dla hibiskusów!

i dla dalii!

i dla fruwających - jest w moim ogrodzie prawie codziennie

tylko dlaczego tak wieje nie lepiej jakby popadało

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Maryniu, panienka z radia siedzi w piwnicy bez okien, to co ona może wiedzieć
Trzeba do niej zadzwonić i ją uświadomić

Trzeba do niej zadzwonić i ją uświadomić

- aguskac
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Niedawno narzekałyście, że za gorąco, to teraz macie
Tylko dlaczego ja też mam??
Przecież ja nie narzekałam !! Ja chcę upałów!!!!
Leje cały dzień - fuj!! Wieje cały dzień - fuj!! Jak można człowiekowi tak drastycznie lato zabrać??

Leje cały dzień - fuj!! Wieje cały dzień - fuj!! Jak można człowiekowi tak drastycznie lato zabrać??
- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Piękne różyczki Marysiu
Czytam że robisz nowy zielnik, ja swój też przenoszę, robię miejsce dla Cornelii. Rumianku miałam całe łany w tym roku na trawniku-łące, jest też i dziewanna, mam nadzieję że się rozsieje i w przyszłym roku będzie ich więcej, a tak w ogóle to zioła mam w różnych miejscach między kwiatami
, a co tam
, teraz do kolekcji dołączył żywokost i dwie mydlnice lekarskie. Czerwone jabłuszka masz śliczne, ale z tego co napisałaś to lepiej je podziwiać niż smakować 

- Maska
- Kontakt:
Iwonko nasze radio Kraków nie jest w piwnicy mają bardzo ładny budynek na alejach dlatego mnie dziwi że nie poprawi prognozy napisanej rano. Okna pozamykałam, bo zimno i wieje jak diabli!
Agnieszko ja na upał nie narzekałam a też mam zimno cały czas mówiłam lato to musi być gorąco, jedynie prosiłam o deszcz dla roślinek nie dla siebie
a tu co? wieje , zimno a deszczu jak na lekarstwo nim doleci do ziemi to co wiatr wysuszy
Iwonko ja prawdziwego rumianku dwa lata nie widziałam i teraz mam nadzieję, że będzie
między roślinami na ogół w wielu miejscach jakieś mięty mi rosną i nawet ich nie tępię, bo ładnie pachną. A mnie mydlnice nie lubią - przypomniałaś mi miałam ..... nie mam
i kupioną i sianą i żadnej
Dziewanny mam tylko omszone a wyrastają w przedziwnych miejscach, jedna miała chyba ok. 3 m i nawet ją tynkarze nie zepsuli a stała im na drodze
Cały czas chodzę i kombinuję od czego zacząć co przenieść a co zostawić. I cały czas zbieram nasiona, częściowo wycinam te moje wybujałe jednoroczne; onętki mają pień jak niezłe drzewko - dzisiaj część
A jabłuszko pierwsze nie jest dobre, ale w przyszłości mają być i oryginalne, i duże, i dobre
Agnieszko ja na upał nie narzekałam a też mam zimno cały czas mówiłam lato to musi być gorąco, jedynie prosiłam o deszcz dla roślinek nie dla siebie

Iwonko ja prawdziwego rumianku dwa lata nie widziałam i teraz mam nadzieję, że będzie

Dziewanny mam tylko omszone a wyrastają w przedziwnych miejscach, jedna miała chyba ok. 3 m i nawet ją tynkarze nie zepsuli a stała im na drodze

Cały czas chodzę i kombinuję od czego zacząć co przenieść a co zostawić. I cały czas zbieram nasiona, częściowo wycinam te moje wybujałe jednoroczne; onętki mają pień jak niezłe drzewko - dzisiaj część

A jabłuszko pierwsze nie jest dobre, ale w przyszłości mają być i oryginalne, i duże, i dobre