Mój ogród - moja pasja - zakątek pod lasem
Re: Mój ogród - moja pasja - zakątek pod lasem
Komary atakują cały czas, oczywiście najbardziej pod wieczór, ale i w dzień nie brak krwiopijców...
Magda, piękne nasadzenia!
Magda, piękne nasadzenia!
- aage
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękno lasumada83 pisze:Uroki lasu

- mada83
- 200p
- Od: 3 lut 2012, o 14:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agnieszko tak komary atakują przez cały dzień, głównie przy samym lesie. Dziękuję za słowa pochwały
.
Aga pomimo drobnych niedogonień, czyli komarów czy jesienią dużej ilości liści to i tak uważam, że mieszkanie w takim miejscu jest cudowne.

Aga pomimo drobnych niedogonień, czyli komarów czy jesienią dużej ilości liści to i tak uważam, że mieszkanie w takim miejscu jest cudowne.
Pozdrawiam Magda
- aage
Cisza, spokój 

-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
No i co tam nowego na rabatkach wymodziłaś po przerwie ogrodniczej?
- mada83
- 200p
Mariola jeszcze nic
. Na razie poplewiłam i posprzątałam co miało być sprzątnięte. Dziś wieczorem dzieciaki jadą na wakacje więc mam tydzień czasu na ogrodowe szaleństwo
.

Pozdrawiam Magda
-
- 10p - Początkujący
- Od: 9 lut 2011, o 03:37
Mam pytanko odnośnie tego zdjęcia z 2012 roku : http://www.fmix.pl/zdjecie/3369280/obra ... ecb993a6e1
czy Twoja magnolia dobrze przetrwała zime, miała odpowiednie przyrosty tego roku ?
Pytam gdyż moja stara magnolia też już w lipcu była żółtsza a to niedobrze, jedną sadzoną w 78 tak straciłem
i boję się o następną tą samą rocznikowo. Która teraz w większości jest żółtawo zielona czasem liście już opadają a druga obok jest mocno zielona.
Dziękuję i Pozdrawiam
czy Twoja magnolia dobrze przetrwała zime, miała odpowiednie przyrosty tego roku ?
Pytam gdyż moja stara magnolia też już w lipcu była żółtsza a to niedobrze, jedną sadzoną w 78 tak straciłem

Dziękuję i Pozdrawiam

- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Madziu, co słychać na ogrodzie?
Pokaż jakieś fotki
Pokaż jakieś fotki

- mada83
- 200p
Witam się w moim zakurzonym wątku
Jakoś nie mam nastroju do ogrodu i systematycznego pisania u siebie. Trochę problemów z pracą i susza skutecznie mnie zniechęca.
Ogród niestety nie wygląda ciekawie pomimo podlewania.
wojciechh witaj
Moja magnolia bardzo dobrze sobie radzi, zimę przetrwała doskonale, pięknie zakwitła wiosną. Jeśli chodzi o kolor liści to one są przez cały sezon takie lekko cytrynowe, ja myślę, że to może taka odmiana, skoro pięknie kwitnie i dobrze przyrasta.
Reniu w ogrodzie czuć jesień, tym bardziej, że duże drzewa dają dużo cienia. Liście powoli zaczynają lecieć, roślinki umęczone upałami i suszą. Dziś wreszcie pada, może po tym deszczu troszkę zieleń nabierze kolorów, więc coś pstryknę.

Jakoś nie mam nastroju do ogrodu i systematycznego pisania u siebie. Trochę problemów z pracą i susza skutecznie mnie zniechęca.
Ogród niestety nie wygląda ciekawie pomimo podlewania.
wojciechh witaj

Moja magnolia bardzo dobrze sobie radzi, zimę przetrwała doskonale, pięknie zakwitła wiosną. Jeśli chodzi o kolor liści to one są przez cały sezon takie lekko cytrynowe, ja myślę, że to może taka odmiana, skoro pięknie kwitnie i dobrze przyrasta.
Reniu w ogrodzie czuć jesień, tym bardziej, że duże drzewa dają dużo cienia. Liście powoli zaczynają lecieć, roślinki umęczone upałami i suszą. Dziś wreszcie pada, może po tym deszczu troszkę zieleń nabierze kolorów, więc coś pstryknę.
Pozdrawiam Magda
- mada83
- 200p
Witajcie kochani.
Przepraszam za długie milczenie, ale jakoś tak dziwnie się wszystko układa...ach.
Mam dziś wolne przedpołudnie, z powodu obcięcia etatu więc postanowiłam wykorzystać piękną pogodę i posprzątać trochę w ogrodzie.
Tym czasem przynoszę kilka jeszcze letnich fotek, zrobionych przez moją córunię, która uwielbia biegać z aparatem w ręku.

A to już kolory jesieni.

Ok. Mgła opadła, słonko świeci bardzo przyjemnie, idę grabić liście, które bezczelnie włażą w kadr.
Przepraszam za długie milczenie, ale jakoś tak dziwnie się wszystko układa...ach.
Mam dziś wolne przedpołudnie, z powodu obcięcia etatu więc postanowiłam wykorzystać piękną pogodę i posprzątać trochę w ogrodzie.
Tym czasem przynoszę kilka jeszcze letnich fotek, zrobionych przez moją córunię, która uwielbia biegać z aparatem w ręku.

A to już kolory jesieni.

Ok. Mgła opadła, słonko świeci bardzo przyjemnie, idę grabić liście, które bezczelnie włażą w kadr.
Pozdrawiam Magda
- aage
Madziu cieszę się że jesteś
Jesień mamy w tym roku piękną 

- mada83
- 200p
Aguś faktycznie jesień cudowna. Żałuję tylko, że moja działka jest tak mocno zacieniona, brakuje mi słonka. Ale może w przyszłym roku coś się zmieni, bo sąsiad ma zamiar zrobić częściową wycinkę pod budowę. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Pozdrawiam Magda
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Czarodziejka i czarwonica super.
Był bal? Czy tak domowo poprzebierane?
Był bal? Czy tak domowo poprzebierane?