Ogródek rozmaitości - darob66
- GERTRUDA
- 1000p
- Od: 25 lis 2007, o 17:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Marzenko - jak obejrzałam te zdjęcia to z zachwytu się rozpłynęłam jak ten strumyk u ciebie . Piękny skalniak , jak dla mnie idealny w każdym calu
Niesamowita mutacja u jeżówki , czy to staśmienie ? Czy cyklamen zimuje ci w ogrodzie czy go wykopujesz ? - jestem zaciekawiona ta roślinką - jeszcze jej nie posiadam ale się przymierzam . Pozdrawiam serdecznie 

Każdy początek ma swój koniec ,a każdy koniec miał swój początek ........
- darob66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 sie 2007, o 22:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Gertrudo dziękuję za odwiedzinki i miłe słowa.
Cyklameny neapolitańskie mam od tego roku i sporo o nich czytałam i znam właściciela pięknego ogrodu ,który uprawia je od lat z dużym powodzeniem.Te piękne kwiatuszki trzeba na zimę osłaniać,ale są warte by miec je w ogródku
Podziwiam często Twoje cudne róże
Pozdrawiam Marzena
Cyklameny neapolitańskie mam od tego roku i sporo o nich czytałam i znam właściciela pięknego ogrodu ,który uprawia je od lat z dużym powodzeniem.Te piękne kwiatuszki trzeba na zimę osłaniać,ale są warte by miec je w ogródku

Podziwiam często Twoje cudne róże

Pozdrawiam Marzena
- darob66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 sie 2007, o 22:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Gapa jestem nie napisałam o jeżówce.
Zdobyłam ją w tamtym roku.W dużym gospodarstwie ogrodniczym zalazłam ją posród dziesiątek innych jeżówek.Juz jako młoda sadzonka miała liście z żółtymi przebarwieniami.Ta variegacja utrzymuje się już drugi rok .W tym sezonie dodatkowo częśc rośliny staśmiła się .Cały kwiatek jest jak na jeżówkę niewysoki bo około 25-30cm i kwitnie bardzo długo i obficie .Juz kwitnie dwa miesiące i jeszcze nie obciełam żadnego przekwitu.
Pozdrawiam Marzena
Zdobyłam ją w tamtym roku.W dużym gospodarstwie ogrodniczym zalazłam ją posród dziesiątek innych jeżówek.Juz jako młoda sadzonka miała liście z żółtymi przebarwieniami.Ta variegacja utrzymuje się już drugi rok .W tym sezonie dodatkowo częśc rośliny staśmiła się .Cały kwiatek jest jak na jeżówkę niewysoki bo około 25-30cm i kwitnie bardzo długo i obficie .Juz kwitnie dwa miesiące i jeszcze nie obciełam żadnego przekwitu.
Pozdrawiam Marzena
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marzenko, szukałam u was tej lobelii (niebieskiej) na stronie, nie znalazłam
Tzn. wczoraj, czy dwa dni temu, dziś już nie szukałam, ale jeśli piszesz, że macie ją u siebie, to ja też poproszę o jakieś szczegóły na pw, pls
Czy "wielką" uprawia się tak samo jak lśniącą?

Czy "wielką" uprawia się tak samo jak lśniącą?
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
-
- 500p
- Od: 17 lut 2008, o 22:48