Mieczyk z koperkiem......ależ fajny duet.

Lilia też niczego sobie ślicznota.
Jadziu - zamierzam wiosną powstrzymać się od zakupów cebulek i bylin w "moich sklepach", a kupić coś w SADZAWCE. Piterek tam kupował i sobie chwali. Czas spróbować ;)JAKUCH pisze:Tę paproć widziałam na ogródku u koleżanki i ma sie całkiem dobrze .Trzeba by sie zainteresować roślinami z tej szkółki .Czy miałeś już coś od nich Przemku
Biedronko - w sumie to dobrze dla nich bo mają niższą przesyłkę przy niższej wadze. Ale czy dla roślin to równie dobre?Biedronka641 pisze:Przemku Sadzawka przed wysyłką wyciąga z doniczek .
Bufo - sam się nad tym zastanawiałem. Jednak w tym roku o poranku widziałem z pewnej odległości jak owad podobny do pszczoły "zaglądał" do różowego kwiatuszka.Bufo-bufo pisze:Cyklamenychodzą za mną od kilku lat, może kiedyś.. czy interesują się nimi owady typu trzmiel, pszczoła?
Grażynko - można powiedzieć, ze alarm odwołany. Każda z 3 bulwocebul wypuściła w tym sezonie chociaż jeden listek. Daję im w tym roku fory bo to czas na zaaklimatyzowanie się. Ale za rok już tak zadowolony nie będę ;) Jedna z cebul miała do tej pory 3 kwiaty więc może być...kogra pisze:Gdzieś czytałam, że przy kupnie bulw cyklamenów należy wybierać te mniejsze, gdyż duże cebule świadczą o ich długim już wieku.
Takie cebule słabo rosną i jeszcze słabiej kwitną.
Więc może coś w tym jest ?