Storczyki Callanthe cz.II :)

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2011, o 10:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Storczyki Callanthe cz.II :)

Post »

Ale fajnie ;:138
Zrób ładną fotorelację ;:333
Callanthe
1000p
1000p
Od: 19 mar 2013, o 17:07

Post »

Magicala nie będę robić, bo już była, ale jak mi się uda to zrobię tego żółtego :wink:
Pozdrawiam, Pati :wit
Moje storczyki: cz. I II
sprzedam
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Magdzia
500p
500p
Od: 30 lis 2012, o 08:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gratuluję ;:138 Magicalowy pączuś za niedługo pokaże buźkę ;:138
Awatar użytkownika
valdessa_kane
500p
500p
Od: 21 cze 2013, o 10:40

Post »

Jak fajnie - super pączusie :D
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p
Od: 7 kwie 2011, o 14:17

Post »

No już tuż tuż to teraz czekamy z niecierpliwością na otwarcie ;:65 ;:168
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Witaj Callanthe, pospacerowałam trochę po Twoich wątkach. Masz bardzo ładną kolekcję falenopsisów. Na 1 -szej stronie II cz.wątku
wszystkie kolory tęczy ;:215
Super, że kolejne pączki gotowe do rozkwitu :) A jak tam reanimowany ?
Kiedyś pokazałam w wątku trzynastki o reanimacji w kamieniach mojego storczyka bez korzeni (na dole str. 9)
Też wypuszczał na początku skarłowaciałe małe listki, a korzenie pokazał chyba po 8 miesiącach...
Trzeba mieć ;:170 cierpliwość.
Callanthe
1000p
1000p

Post »

Hej Art :wit
Jak miło, że do mnie wpadłaś :uszy Dziękuję za miłe słowa dla mojej kolekcji :) Kolekcja skromna, aczkolwiek powoli się powiększa :D
Mój reanimowany jeden w keramzycie czuje się świetnie :D Właśnie niedawno go wyjęłam, bo był trochę niestabilny i korzenie jakie wypuścił podczas reanimacji są tak grube jak mój mały malec u dłoni :shock: Fantastyczne po prostu ;:138
Natomiast drugi ;:173 Mini w słoiku... Już nie zaglądam do niej, po prostu siedzi w słoiku. Może zajrzę tam za tydzień i popatrzę czy coś nowego się ruszyło :wink:
Na pewno jak coś się pokażę to dam tutaj znać! :tan
sprzedam
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Callanthe pisze:... Kolekcja skromna, aczkolwiek powoli się powiększa :D
Podoba mi się właśnie jak ktoś powoli powiększa swoją kolekcję. Czasem z przerażeniem czytam jak u kogoś w ciągu np. 3 miesięcy
pojawia się z 30, 40 nowych roślin. A nieraz są tam w dodatku storczyki o zupełnie odmiennych wymaganiach temperatury, światła
wilgotności, okresu spoczynku, nawożenia itp. W takiej ilości trudno to wszystko ogarnąć i... aż szkoda tych roślin.

Cieszę się, że choć ten jeden reanimowany nawiązał współpracę ;:63
x-f-us
Konto usunięte na prośbę.
Od: 28 wrz 2010, o 11:06

Post »

Art pisze:Cieszę się, że choć ten jeden reanimowany nawiązał współpracę ;:63
No i ten jeden da Pati więcej radości, niż "30, 40 nowych roślin" ;:333
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54

Post »

Art pisze:
Podoba mi się właśnie jak ktoś powoli powiększa swoją kolekcję. Czasem z przerażeniem czytam jak u kogoś w ciągu np. 3 miesięcy
pojawia się z 30, 40 nowych roślin.
A sa tu tacy???To musza byc milionerami ,jeśli moga sobie pozwolic na 13 storczykow miesiecznie.Ujawniac sie i to juz! :twisted:
Pati ja tez sie bardzo ciesze ,ze uratowalas to malenstwo.Szkoda tylko ,ze tamtego wyrzucilas.Mysle ,ze jemu akurat sloik nie posluzyl :(
Awatar użytkownika
mara
200p
200p
Od: 24 lip 2013, o 09:54

Post »

actus pisze:
Art pisze:
A sa tu tacy???To musza być milionerami ,jeśli moga sobie pozwolic na 13 storczykow miesiecznie.Ujawniac sie i to już! :twisted:
Pati ja tez sie bardzo ciesze ,ze uratowalas to malenstwo.Szkoda tylko ,ze tamtego wyrzucilas.Mysle ,ze jemu akurat sloik nie posluzyl :(

A ja własnie stoję przed dylematem, czy wsadzać falka do słoik czy też nie :roll: Ale czekam cierpliwie....
Awatar użytkownika
marta325
1000p
1000p
Od: 15 lip 2012, o 14:30

Post »

Art a dlaczego Ci szkoda tych roślin? Jak ktoś je kupuje, to musi je kochać. I bedzie o nie dbał. Co za różnica ile kupi. Jednego, czy 10.
Callanthe
1000p
1000p

Post »

Art pisze: Podoba mi się właśnie jak ktoś powoli powiększa swoją kolekcję. Czasem z przerażeniem czytam jak u kogoś w ciągu np. 3 miesięcy
pojawia się z 30, 40 nowych roślin. A nieraz są tam w dodatku storczyki o zupełnie odmiennych wymaganiach temperatury, światła
wilgotności, okresu spoczynku, nawożenia itp. W takiej ilości trudno to wszystko ogarnąć i... aż szkoda tych roślin.

Cieszę się, że choć ten jeden reanimowany nawiązał współpracę ;:63
Z czasem stałam się bardziej wybredna, więc nie kupuję też wszystkiego co mi się podoba ;:306
Ja również się cieszę, że chociaż jeden reanimowany zechciał współpracować :lol: Korzenie rosną jak szalone, co chwile są jakieś nowe i teraz nowy listek rośnie ;:215
Mam nadzieje, że niedługo zakwitnie, bo nie kwitł przez 5 lat :oops:
actus pisze: Pati ja tez sie bardzo ciesze ,ze uratowalas to malenstwo.Szkoda tylko ,ze tamtego wyrzucilas.Mysle ,ze jemu akurat sloik nie posluzyl :(
Mnie się wydaje, że jak był od początku w słoiku to było okej. Błędem było przeniesienie go na keramzyt, bo tam zaczęły mu odpadać liście.
Później pojawiły się na nim jakieś robaczki, wrócił do słoika i zgubił wszystkie listki :roll:
Trzon był zgniły ;:174
sprzedam
Awatar użytkownika
Alice 12
1000p
1000p
Od: 7 lip 2013, o 19:44

Post »

actus pisze:
Art pisze:
A sa tu tacy???To musza być milionerami ,jeśli moga sobie pozwolic na 13 storczykow miesiecznie.Ujawniac sie i to już! :twisted:
Kasia ja, ja sobie pozwalam, nie zawsze, ale jak dostane na to finanse to dlaczego nie :?:
W ciagu jednego dnia nawe 20 potrafilam sobie kupic :D
Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=70001" onclick="window.open(this.href);return false;
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54

Post »

To kazdego indywidualna sprawa ile moze sobie kupic *.Jak kogos stac na to to niech i 50 miesiecznie kupi ,mnie to absolutnie nie przeszkadza :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”